Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 19 Noiembrie 2013

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
9186
De la 07 Ianuarie 2003
57417537

Vremea se răceşte. Prognoza meteo până pe 1 decembrie

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 18 noiembrie - 1 decembrie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit Mediafax.
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
Banat
Pana pe 22 noiembrie, valorile termice vor creste usor, iar vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu o medie a maximelor diurne in jurul valorii de 14 grade si a minimelor nocturne de 7 grade. Apoi, va avea loc un proces de racire treptata, ajungand la temperaturi sub cele normale pentru sfarsitul lunii noiembrie, cu valori maxime de 4 grade si minime de -1 grad, in medie.
Probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse intre 22 si 27 noiembrie, cand pot fi si mai insemnate cantitativ. Spre sfarsitul intervalului, sunt posibile precipitatii slabe mixte. Crisana
In prima saptamana, mediile temperaturilor diurne vor marca o crestere usoara, pana la 14 grade in data de 20 noiembrie, apoi vor reveni la maxime in jurul valorii de 12 grade. In a doua saptamana de prognoza, vremea va continua sa se raceasca, mai accentuat in intervalul 24 - 26 noiembrie, cand valorile termice vor scadea cu aproximativ 6 grade. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, de la valori de 4 grade in prima noapte, pana spre 7 grade pe 21 noiembrie, dupa care vor scadea, ajungand la sfarsitul intervalului la valori medii usor negative.
Probabilitatea de precipitatii pe arii extinse va fi ridicata in intervalul 22 - 25 noiembrie, insa ploi slabe, izolate, sunt posibile in fiecare zi. La sfarsitul lunii, ploile, slabe cantitativ, se vor transforma trecator in lapovite si ninsori.
Transilvania
Vemea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului in prima saptamana de prognoza, cu valorile cele mai ridicate intre 20 si 22 noiembrie, cand sunt asteptate temperaturi medii diurne in jurul a 14 grade si nocturne de pana la 4 grade. In intervalul urmator, vremea se va raci accentuat, astfel ca, la sfarsitul lunii maximele termice se vor situa, in medie, in jurul valorii de 2 grade, in timp ce minimele vor fi negative, de aproximativ -5, normale pentru aceasta data.
Zilnic sunt posibile precipitatii slabe, la inceput sub forma de ploaie, iar din 26 noiembrie creste probabilitatea pentru lapovite si fulguieli, cu precadere in zona subcarpatica si in depresiuni.
Maramures
Vremea se mentine mai calda decat ar fi normal pana in data de 24 noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 10 si 13 grade si minime de pana la 6 grade. Incepand cu data de 25 noiembrie si pana la sfarsitul lunii, valorile termice vor marca o scadere semnificativa, de aproximativ 8 grade. Astfel, in data de 30 noiembrie, mediile maximelor vor fi de 3 grade, iar in timpul noptii temperaturile vor cobori sub 0 grade, spre -4 grade Celsius. Aproape pe tot parcursul intervalului de prognoza vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ si doar in jurul datelor de 23 si 24 noiembrie sunt asteptate ploi pe arii mai extinse, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.
Moldova
Prima zi a intervalului va fi mai rece, apoi valorile termice vor creste cu aproape 8 grade in 3 zile, astfel ca, pe 21 noiembrie, maximele diurne se vor situa, in medie, in jurul valorii de 14 grade. Intre 23 si 26 noiembrie vremea se va raci accentuat, pana la valori diurne de 4 grade, apoi temperaturile vor continua sa scada usor, pana la 2 grade Celsius la sfarsitul intervalului de prognoza. Evolutia minimelor nocturne va fi asemanatoare, de la aproximativ 6 grade in prima saptamana, pana la -3 grade in ultima noapte.
In intervalul 22 - 26 noiembrie, va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In rest, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi destul de scazuta.
Dobrogea
Atat temperaturile maxime, cat si cele minime se mentin normale pentru aceasta perioada in primele doua zile ale intervalului, apoi vor creste semnificativ, cu aproximativ 8 grade Celsius, vremea devenind calda pentru aceasta perioada a anului. In a doua saptamana de prognoza, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel ca la sfarsitul lunii noiembrie sunt asteptate valori medii diurne de 5-6 grade si temperaturi nocturne in jurul a 0 grade, vremea redevenind normala din punct de vedere termic.
Aproape pe tot parcursul intervalului, izolat, va ploua slab sau va burnita, iar intre 22 si 27 noiembrie creste probabilitatea pentru ploi pe arii extinse.
Muntenia
Temperaturile maxime vor creste treptat, de la medii de aproximativ 9 grade in prima zi spre 16 grade in data de 21 noiembrie, dupa care vremea va intra intr-un proces de racire, ajungand la sfarsitul intervalului de prognoza la valori apropiate de cele normale pentru sfarsitul lunii noiembrie, de 4...5 grade Celsius. Regimul termic nocturn se va mentine ridicat, cu valori medii intre 2 si 6 grade, pana in data de 27 noiembrie, apoi minimele vor deveni in general negative. In intervalul 22 - 26 noiembrie sunt asteptate ploi pe arii extinse, mai insemnate cantitativ indeosebi in zona subcarpatica. In rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe sau burnite.
Oltenia
Vremea se raceste usor in primele doua zile ale intervalului, apoi temperaturile vor creste de la valori medii diurne de 9 grade si minime nocturne de 2 grade, pana la 14 grade ziua si 6 grade noaptea pe 21-22 noiembrie, valori cu 4 ¬ 5 grade mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada. Incepand cu data de 23 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racire, iar la sfarsitul intervalului valorile termice vor fi usor mai scazute decat normele climatologice ale perioadei, cu maxime in jurul valorii de 4 grade si minime usor negative.
Trecator, pe tot parcursul intervalului, va ploua slab sau va burnita, iar intre 21 si 27 noiembrie, creste probabilitatea pentru ploi pe arii extinse, moderate cantitativ.
La munte
In prima saptamana vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa in jurul a 6 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 0 grade. Dupa 24 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, maximele diurne vor scadea semnificativ, ajungand la valori medii de -2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situandu-se, in medie, in jurul valorii de -6 grade Celsius.
Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala precipitatii slabe, sub forma de ploaie pana in data de 25 noiembrie, dupa care vor fi mai ales lapovite si ninsori. In intervalul 22 - 26 noiembrie va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Guvernul a publicat Ordonanţa prin care majorează semnificativ impozitarea aplicată contribuabililor
Furaje distruse într-un incendiu provocat
Incendii din neglijenţă
Mormolocii din opoziţia botoşăneană
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Profesoara lui Bulişor
Preşedintele Hollande s-a prăbuşit în sondaje
Marine Le Pen ii cere să dizolve Adunarea Naţională
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
După ce a sponsorizat un forum in SUA, conducerea Complexului Energetic Oltenia trimite angajaţii în şomaj tehnic şi concedii fără plată
Crin Antonescu: Relaţia cu Partidul Conservator nu mai există
Horoscop
Gastronomie: Friptură de porc delicioasă
Nagâţul Cosmin Andrei încă umblă drogat
Ioan Rotundu
Petru Bogatu: UE accept㠄divorţul civilizat” cu Transnistria?
Botoşani: Domnule preşedinte, daţi-i afară pe cei din conducerea Nova Apaserv
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!