Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 27 Februarie 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
8412
De la 07 Ianuarie 2003
57416763
Una pe zi

Vouă care vă place?

Pentru că m-am legat de viaţa de „fătucă” a Viagrei şi am scris pamfletul „Viagra, ţine-o aşa, c-o ţii tare!” mai mulţi cititori s-au luat de viaţa mea. Nu m-am supărat. Când îţi place să faci haz de necazul altuia, trebuie să ştii să zâmbeşti (chiar dacă zâmbetu-i un rânjet) când îţi găseşti naşul sau ţi se plăteşte cu aceeaşi monedă. Mă simt însă deranjat că aceeaşi cititori, atunci când au dat peste câte-o ştire catastrofală prin conţinutul său şi ridicolă prin faptul petrecut, l-au acuzat pe autor de lipsa profesionalismului. Păi, simpatici cititori ce vreţi să fiţi mai cârcotaşi ca mine, când credeţi că aveaţi dreptate: Atunci când a-ţi criticat acea ştire cu tot cu autor sau acum când aţi sărit în apărarea autoarei unei asemenea ştiri?
Am să vă dau un exemplu de ştire cu aproape 80% fidelă adevărului: „Ieri, preşedintele Conţac, în cadrul obişnuitei conferinţe de presă ţinută la sediul Consiliului Judeţean Botoşani, a ţinut să informeze presa cum că omul de afaceri Constantin Cuciureanu, cu care se află în conflict deschis pe seama unor interese de familie în cadrul societăţii Comaliment, iar fi transmis unele ameninţări. Conţac a precizat că omul de afaceri l-a ameninţat cu acte de violenţă fizică, dar că el este pregătit, având în permanenţă în maşină un cuţit şi o bâtă de baseball, pe care, dacă va fi cazul, le va folosi în apărare.”
Iată acum aceeaşi ştire, redactată în stilul Viagrei: „Ieri, Constantin Conţac, preşedintele CJ Botoşani dar şi al PSD, a organizat în regim de urgenţă o conferinţă de presă. El a anunţat precipitat că omul de afaceri Constantin Cuciureanu l-a ameninţat cu moartea şi că, după cum îl cunoaşte, acesta nu va pregeta să treacă la fapte. Pentru a se apăra, Conţac a declarat că şi-a procurat un cuţit cu lamă specială şi o bâtă de baseball, pe care le poartă în permanenţă asupra sa. Totodată, preşedintele Conţac susţine că a anunţat organele abilitate să ia măsurile de pază corespunzătoare. Conţac nu se află la prima ameninţare cu moartea, dar de data aceasta el pare să ia în serios ameninţarea primită. Mai ales că preşedintele Conţac este singurul reprezentant al autorităţii locale care s-a implicat de partea salariaţilor în conflictul iscat la societatea Comaliment, unde Cuciureanu este acţionarul majoritar, conflict pe care prefectul judeţului Cristian Roman a refuzat să-l medieze. Căutaţi telefonic, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi comisarul şef al IJP Botoşani n-au putut fi găsiţi pentru a-şi exprima un punct de vedere”.
Vă pot spune că cea de-a doua ştire conţine suficiente elemente de senzaţional, ca să-l facă pe cititor să i se zburlească pielea, numai că ea conţine cam 35 – 40% din adevărul relatat de Conţac. Apoi, formula de încheiere cu căutatul la telefon este una clasică, de impresie faţă de cititor, pentru că, în realitate nu s-a dat nici un telefon celor doi, cum nu i-a contactat nici preşedintele Conţac pentru a-i informa că a fost ameninţat. Cred că am fost suficient de explicit despre modul de lucru al unor reporteri, iar atunci când vreo unul dintre ei o face pe cârcotaşul, precum cei de la Cronica Cârcotaşilor, are intenţia de a mai tempera exagerarea jurnalistică a evenimentelor şi nu de a-şi denigra colegii. Apropo, vouă care dintre cele două ştiri vă place mai mult?! (Cârcotaşul)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Comentariu la comentarii (XL)
(Ioan Rotundu)
Italia VII
Horoscop
Pericolele consumului de carne
Vrerea nevestei
Confecţionare şi montaj piatră naturală
Ecstazy descoperit la Penitenciarul Botoşani
Învăţătoarele din Târgu Neamţ interesate de cursurile organizate de CCD
Profesorii vor să înveţe cum să elaboreze proiecte
Cursuri de calificare pentru persoane cu studii reduse
Moartă, după ce a consumat alcool
Sobele încălzite exagerat provoacă incendii
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Brăilean prins la furat în coteţul botoşănenilor
Comunicat de presă
Instrumente şi computer pentru filarmonişti
Conservatorii botoşăneni îl susţin pe Mircea Chelaru
În privinţa Muzeului de Etnografie, Conţac are o soluţie
Preşedintele CJ vrea calmarea apelor la Apa Grup
Gaidur i-a uimit pe controlorii veniţi de la Bucureşti
Ciuştea vrea să concureze simpatia lui Becali
Societatea Eltrans trebuie rentabilizată pentru binele cetăţenilor
Primăvara, gospodarii oraşului şi legea
CLM atribuie contracte cu finanţare nerambursabilă
Se mai speră în demararea lucrărilor la magistrala Botoşani - Hârlău
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!