Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 4 Martie 2013

Evenimente
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6609 lei
1 USD = 3.7530 lei


Număr accesări
Astăzi:
18464
De la 07 Ianuarie 2003
58350498

Una au cerut profesorii, alta le-a oferit Abramburica

Prezentă vineri, săptămâna trecută, la Botoşani fostul ministru al Educaţiei şi actual senator al PSD, preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu i-a aburit din plin pe profesorii adunaţi cu forţa de conducerea ĂŞJ Botoşani pentru a umple sala unde a avut loc întâlnirea.
Cunoscută ca fiind ministrul postdecembrist care a bulversat cel mai dramatic învăţământul românesc, Ecaterina Andronescu s-a pricopsit cu porecla de Abramburica, un fel de recunoaştere pe viaţă a contribuţiei sale la degradarea procesului de învăţământ.
Adunaţi cu forţa, aşa cum am precizat, profesorii din sală au cerut senatorului PSD salarii mai mari, sporurile tăiate de Guvernul Boc, stabilitatea la catedră, rezolvarea problemelor organizatorice legate de clasa pregătitoare, măsuri pentru prevenirea abandonului şcolar etc.
Mai pe şleau, profesorii i-au cerut Abramburicăi exat ceea ce ea şi PSD-ul promitea în perioada când se afla în opoziţie. Iar Abtramburica le-a dat un răspuns demn de vechii activişti ai PCR. Ea le-a spus profesorilor că trebuie găsite soluţii de ameliorare, iar o soluţie ar fi fondurile europene.
”Cred că se cuvine să găsim în noi puterea şi căile, adică să ne facem echipe, să scriem proiecte şi să atragem mai multe resurse din fondurile structurale din taote şcolile noastre“, a spus Andronescu la Botoşani.
Pentru a oferi astfel de soluţii nu era necesară deplasarea sa la Botoşani şi încă pe banii publici. O astfel de soluţie o putea oferi şi femeia de serviciu care mătură prin sediul PSD Botoşani.
Uniunea Europeană nu acordă fonduri pentru salarii, sporuri salariale ci pentru dezvoltarea unor programe de perfecţionare a sistemului de învăţare, pentru dezvoltarea reţelei de învăţământ şi dotarea tehnică. Salariile şi celelalte drepturi salariale trebuie să le asigure Guvernul aflat la conducerea ţării din bugetul naţional. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Horoscop
Bancul zilei: Turistul grăbit
Gastronomie: Supă cremă de linte
Speriat de consecinţe, preşedintele Hollande vrea anularea impozitului de bogăţie
Victoria penalilor
Ioan Rotundu
Cronica unei nunţi a transhumanţei
Ioan Rotundu
Afacerile firmei RVG, strangulate la ele acasă
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Primarii au descoperit că pomul lăudat de Ţurcanu este gol
Dar un detector de minciuni pentru cei de la Nova Apaseerv n-ar trebui?
Botoşani: Gura păcătosului Poirtariuc adevăr grăieşte
Darabani: Primarul Aroşoaie a scăpat de-o piatră de moară
Eva Iova Simon: Veceu etnic
15% dintre romani generează 50% din PIB. Cine si cat produce?
Merkel se răzbună pe Ponta. România nu va intra în Schengen
Botoşani/Frumuşica: Anchetă măsluită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!