Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 26 Iunie 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6659 lei
1 USD = 3.7891 lei


Număr accesări
Astăzi:
14915
De la 07 Ianuarie 2003
59294323

UPU a fost inaugurată, fără prezenţa autorităţilor

După reabilitare, Unitatea de Primire Urgenţe Botoşani a devenit o unitate modernă şi dotată corespunzător. La ora actuală UPU arată aşa cum ar trebui de fapt să arate întreg Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani. În lipsa autorităţilor locale, ieri dimineaţă a avut loc inaugurarea şi sfinţirea Unităţii de Primire a Urgenţelor. Inaugurarea s-a făcut în prezenţa conducerii Spitalului Judeţean şi a cadrelor medicale ale UPU. De asemenea au fost prezente Rodica Huţuleac, directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate şi Rodica Bontaş, directorul Autorităţii de Sănătate Publică. Până în prezent costurile de reabilitare Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean s-au ridicat la suma 3,5 miliarde lei vechi. Cu toate că reabilitarea UPU s-a finalizat, spitalul încă are probleme în ceea ce priveşte achitarea sumei către constructor.
UPU a fost dotată cu aparatură modernă care uşurează cu mult timpul de lucru, dar şi munca medicilor şi asistenţilor. Pe lângă aparatele primite până la ora actuală UPU trebuie să mai primească până la sfârşitul acestui an aparatele pentru monitorizarea respiraţiei nebulizatoare, barbotoare de perete. Directorul Spitalului Judeţean, Ovidiu Mimor susţine că UPU a fost inaugurată abia ieri „pentru că e momentul să anunţăm pe cei din judeţ şi populaţia că Botoşanii prezintă o astfel de unitate, fiind printre primele spitale din ţară care au făcut acest lucru”. Ovidiu Mimor şi-a exprimat regretul că autorităţile locale nu au fost prezente la acest eveniment destul de important pentru unitatea spitalicească. El consideră că autorităţile locale ar fi trebuit să fie prezente la inaugurare pentru că din punct de vedere financiar Spitalul Judeţean le este subordonat. „Se pare că pe agenda lor de lucru au alte urgenţe mai importante decât Unitatea de Primire Urgenţe din spital”, a precizat directorul unităţii spitaliceşti.
Trecând peste acest aspect, Ovidiu Mimor consideră că este important că s-a reuşit cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi a unor deputaţi botoşăneni reabilitarea UPU şi dotarea cu aparatură de ultimă generaţie. Directorul Autorităţii de Sănătate Publică, Rodica Huţuleac a precizat că întreg Spitalul Judeţean ar trebui să arate precum Unitatea de Primire Urgenţe. „În acest spital se află acum Unitatea de Primire Urgenţe care este foarte frumoasă prin comparaţie cu restul spitalului. Aceasta este starea de normalitate pe care trebuie să o urmeze şi cealaltă parte a spitalului”, a precizat Rodica Bontaş, directorul ASP Botoşani. Atât în calitate de director al CJAS, cât şi în calitate de consilier judeţean, Rodica Huţuleac şi-a manifestat speranţa că unitatea spitalicească să primească fonduri în continuare de la Consiliul Judeţean. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Etniile botoşănene promovate printr-un proiect naţional
Visul lui Conţac miroase numai a gaz metan
Şi-au dat mâna pentru a sprijini sistemul sanitar
Mimor generează tot mai multă nemulţumire
ANV impune modificări la proiectul vămii
Buhăianu a luat-o razna… cu drumurile
15 tineri din Vorona iau drumul Franţei
Comentariu la comentarii (CXXX)
(Ioan Rotundu)
Fii afurisită ciorbă… de la “Podul de piatră”!
Uniunile sindicale se unesc împotriva Ministerului Muncii
Ambulatoriul de Specialitate va fi reabilitat
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Concurs pentru copii de Ziua Naţională a Drapelului
Val de contestaţii la testele naţionale
Arestat pentru tentativă de viol şi corupţie sexuală
Un alt bebeluş mort după o intoxicaţie cu nitriţi
Horoscop
Răzbunarea ospătarului pe... patron
Citate şi cugetări din scrierile autorilor americani
Program TELE’M Botoşani, marţi, 26 iunie
Oferte diverse
Cod galben pentru Botoşani
Cadastrul, călăul puterii care te execută fără drept de apel
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!