Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 16 Septembrie 2008

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Economic
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6650 lei
1 USD = 3.7930 lei


Număr accesări
Astăzi:
19526
De la 07 Ianuarie 2003
59186550

Transnistria - în pat cu Vasilii Şova

Initiativa Romaniei, expusa de presedintele Traian Basescu, de-a reveni la masa de negocieri si de-a participa intr-un alt format, decat cel prestabilit-5+2, la alertat pe ministrul Sova Vasilii (foto). Acesta ca ars la talpi a reactionat ca Romania poate sa fie un sprijin prin Uniunea Europeana. Dar cine este ministrul Sova?! Vasilii Sova este ministrul al reintegrarii R. Moldova. El nu s-a remarcat cu nimic, decat ca impreuna cu camaradul sau de suflet, consilierul prezidential Mark Tcaciuk, a negociat Memorandumul ”Kozak”, care sub presiunea maselor nu s-a mai realizat. Memorandumul ”Kozak” au explicat expertii a fost unul dezastruos si care prevedea desfiintarea statului R. Moldova si trecerea directa a R. Moldova in gestiunea Moscovei. Dupa intensele negocieri purtate cu Dmitrii Kozak care au dat chix, Vasilii Sova nu a fost trecut in ”rezerva” dupa esec. Memorandumul ”Kozak” trebuia sa demoleze statul basarabean si trecerea acestuia pe orbita ruseasca. Dar ca sa vezi, lui Sova i s-a repartizat un minister cu cativa functionari si cu un buget ”imaginar”, adica „zero” parale, destinat sa se preocupe de subiectul transnistrean.
Calitatea de ”ministru de Reintegrare” pe care este o are Sova este, de fapt, cea de negociator. Ministerul Reintegrarii, dupa cum activeaza astazi, ar trebui sa apartina Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene si sa fie un departament special al ”externelor”. Dar, de ce sa nu aiba amicul bun a lui Mark Tcaciuk un minister propriu, fara un program elaborat si activitati bine stabilite, fara alocatii de la stat, decat cele de salarizare a functionarilor sai, fara obiective concrete.
Ministrul-negociator Vasilii Sova se chinuie permanent in directia dosarului transnistrean, ca un paznic surd, fara ciomege, dar cu un suras stupid. El pare a fi un individ multumit dar caruia ii lipseste o doza de luciditate. In presa s-a scris ca Sova este corigent la ”limba de stat”, iar vocile rebele ii aduc acuze, pe la spate, ca ar fi activat si pentru ceva administratie transnistreana. Daca este asa, atunci avem parte de un comis-voiajor Chişinau-Tiraspol, care işi face interesele personale, in functie de profitul personal si in lipsa unui interes national. Probabil, calitatea de ministru al ”Reintegrarii” i-a fost repartizata pentru totdeauna, intrucat in biografia sa, de la Palat, este cuprinsa şi activitatea pe care a avut-o de ”asamblator” la Directia de constructie NR.2 din Hancesti.
O fi confundat partidul de guvernamant meseria de asamblor de piese in constructii cu cea de ”Reintegrator” de stat? Cum ar suna: Vasilii Sova- ”Reintegratorul R. Moldova!” Dar cum sa fie Sova un ”reintegrator” cand da cu piciorul intr-o uriasa speranta, care se leaga de Romania. Orice ministru, inclusiv negociator, cand i se ofera o oportunitate de-a fi consiliat si se aduce ”vant proaspat” intr-o chestiunea delicata, ce stagneaza de ani, intinde mana, accepta, nu face ca o fata mare sovaielnica si, uneori, stupida.
Si apoi cum vine ca un ”negociator” sa se pronunte pe un subiect, in care succesul nu se arata la orizont si in agenda caruia nu ii revine sa se pronunte asupra acestui drept. Ei, in R. Moldova se poate... Sa ”neutralizeze” o expertiza romaneasca asupra deferendului transnistrean, care ar insemna o interventie de reflexie asupra ordinii deja stabilite, dar ineficiente in negocierile ce se poarta intre mediatori, este o prostie crasa. Si apoi Bucurestii sunt in drept sa revina la negocieri ca membru, pentru ca acest conflict este in vecinatatea imediata a frontierilor sale ca stat. Dar, se pare, domnul Sova doarme in acelasi cersav, inca de pe timpurile Memorandumului ”Kozak”. Poate e timpul sa Va schimbasi cearsaful, d-le Ministru!Octavian Sergentu, Presa md
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Comentariul comentariilor (CLXLI)
(Ioan Rotundu)
Captivi în Metro, unde clienţii sunt ameninţaţi cu pistoalele
A uitat de credinţă
Ungurii cer independenţa şi pentru ceangăii din estul ţării
Clopoţel voios, capricios, la început de an şcolar ploios
Elevă de clasa VII-a filmată dezbrăcată în WC
Program Tele'M Botoşani marţi, 16 septembrie
Păţania vânzătorului de aspiratoare
Horoscop
Preferinţele Elenei Udrea
Vi se oferă şansa de a fi cineva
Cel mai european Abator din judeţ a ajuns de râsul curcilor
Mediul i-a retras autorizaţia prefectul nu se mulţumeşte cu atât, el vrea sancţiuni mai drastice
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Prefectul Sorescu le recomandă elevilor să fie mai serioşi
Târgul meşterilor populari la Săveni
Alcoolul ocupă locul fruntaş între viciile botoşănenilor
6.000 de botoşăneni şi-au măsurat gratuit tensiunea arterială şi nivelul glicemiei
Surprizele din Centrul Vechi se cer lămurite de arheologi
Subprefectul Şalgău şi-a suflecat mânecile în proporţie de… 40%
Topul firmelor din construcţii
după cifra de afaceri înregistrată la 30.06.2008
Pacient recuperat mort de la spitalul de Recuperare
Meningita virală face primele victime
Noi posibilităţi de calificare profesională
Controale care nu constată nimic
Directorul Munteanu toacă banii spitalului pe un audit inutil
Dezvăluiri despre activitatea celor mai tari firme de construcţii din judeţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!