Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 16 Martie 2012

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6659 lei
1 USD = 3.7891 lei


Număr accesări
Astăzi:
11634
De la 07 Ianuarie 2003
59291042

Tot mai greu sa fii creştin în Europa

  • Guvernul britanic interzice cruciuliţa la serviciu
In Europa occidentala a corectitudinii politice, este tot mai greu sa fii crestin. In comunism, daca purtai la gat cruciulita, in cel mai rau caz erai mustrat. In Marea Britanie a anului 2012, esti concediat. Ministerul britanic al Egalitatilor a cerut avocatilor guvernului sa se opuna dreptului angajatilor crestini de a purta cruciulita.
Avocatii guvernului de la Londra vor cere judecatorilor Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) sa respinga actiunile celor care au fost concediati pentru ca au refuzat sa renunte la simbolurile lor religioase in timpul programului.
Acest fapt plaseaza pentru a doua oara coalitia pretins de dreapta a lui David Cameron pe pozitii contrare celor ale Bisericilor Anglicana si Romano-Catolica, dupa conflictul pe marginea casatoriile intre persoane de acelasi sex, constata Daily Mail.
CEDO va lua in discutie in aceasta primavara cazurile Nadia Eweida si Shirley Chaplin. Prima, fost functionar al British Airways la check-in, a fost concediata in 2006, dupa ce a refuzat sa renunte la cruciulita de la gat in timpul programului.
British Airways a lasat-o mai moale, dupa ce cazul a provocat un imens scandal, dar Nadia Eweida,de 58 de ani, a continuat lupta pentru a restaura dreptul crestinilor de a purta simboluri religioase. Un drept care, spune ea, este acordat fara discutii celor de alte credinte. Un caz asemanator este cel al lui Shirley Chaplin, o asistenta medicala de 56 de ani, careia i s-a interzis sa mai profeseze in clinica din Exeter, dupa ce a refuzat sa-si scoata sau sa ascunda cruciulita de la gat. Cele doua femei au invocat Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care permite libera manifestare a credintei, dar justitia britanica le-a respins actiunile.
Eweida si Chaplin au primit sprijin, suprinzator, de la stanga politica. Laburistul Trevor Phillips, care conduce Comisia de Egalitate va pleda la CEDO pentru dreptul de a-ti exprima credinta.
Avocatii guvernamentali, ascultand de indicatiile ministrei liberal-democrate a Egalitatii, Lynne Featherstone, vor invoca faptul ca "in nici un caz nu exista vreun indiciu ca a purta la vedere o cruciulita sau un crucifix ar fi o forma recunoscuta de crestinism; cu atat mai putin ca ar fi o cerinta obligatorie a credintei lor".
Diavolul se ascunde in detalii.
Un purtator de cuvant al Home Office, care supravegheaza funtionarea Ministerului Egalitatii a declarat: "Legea Egalitatii statueaza foarte clar ca oamenii au dreptul sa-si exprime credinta in mod legitim, atata timp cat asta nu duce la discriminarea unui grup sau a unui individ. De aceea Marea Britanie nu incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului, asa cum invoca petentele."
Fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey puncteaza: "Ironia soartei face ca ori de cate ori guvernele si tribunalele apreciaza ca Crucea este ceva lipsit de importanta, ea, Crucea, devine astfel un simbol inca si mai important, o expresie inca si mai puternica a credintei noastre!"
Sursa:evz.ro, Foto:Daily Mail

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei : Trei ceasuri rele
Punguţa cu doi bani
Comunicat de pres[ APIA Botoşani
Imagini cu o misterioasă planetă
Crin Antonescu doarme cât vrea şi se scoală când vrea
Premierul Ungureanu l-a invitat pe Herman Van Rompuy într-o vizită la Bucureşti
OMV Marketing a pierdut în prima instanţă procesul în care cerea suspendarea amenzii
Vremea se încălzeşte, temperaturi de 16 grade în acest weekend
Victor Ponta leagă parlamentarii USL de glia partidului
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
CNA sancţionează OTV cu întreruperea programului timp de trei ore
din cauza publicităţii politice pentru Partidul Poporului
Cere CE să sprijine realizarea unei noi autostrăzi: Borş - Targu Mures - Iaşi
Rezoluţia Parlamentului European privind site-ul olandez xenofob
Cimitirul privat al lui Anghelache s-a împotmolit în birocraţie
Mitropolitul Teofan slujeşte azi la Botoşani
Licitaţia anulată din cauza unor „chichiţe” financiare
IJP: Grupare de spărgători de locuinţe anihilată
3.000 de lei amendă pentru o pâine veche
Au acceptat posturile oferite fără a face mofturi
Facilităţi pentru bolnavii cronici
Botoşani: Camera de conturi pune pe drumuri agenţii economici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!