Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 7 Noiembrie 2008

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6646 lei
1 USD = 3.7833 lei


Număr accesări
Astăzi:
5994
De la 07 Ianuarie 2003
59173018

Ţābuleac acuză Ministerul Sănătăţii de afaceri oneroase

Şeful Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac este consternat de modul īn care autorităţile centrale īnţeleg să īi trateze pe botoşăneni. Este vorba de un studiu de fezabilitate pe care reprezentanţii Ministerului de Sănătate trebuiau cu mult timp īn urmă să īl īntocmească spre a servi unui proiect depus de autorităţile judeţene botoşănene la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est īn vederea extinderii şi modernizării Spitalului Judeţean Botoşani.
Īn cele din urmă, Ministerul Sănătăţii a trimis studiul de fezabilitate īn cauză, īnsă īn bătaie de joc. „Am rămas consternat. Au trecut o sumă de 145 milioane de Euro, ceea ce mi se pare o fantasmagorie. Şi nu ar fi atāt suma, cāt faptul că prin evaluarea asta exagerată au introdus investiţia īntr-un blocaj. Dacă MS ar fi vrut să facă o treabă serioasă ar fi trimis un studiu rezonabil. La ADR, pentru POR, pe Axa 3 sunt prevăzute 26-28 milioane de Euro, sumă la care intră şi Spitalul Judeţean din Vaslui. Cred că de fapt, interesul lor este să părăduiască banii prin consultanţă, ştiut fiind că acolo se plăteşte un procent din valoarea lucrării. Cu cāt valoarea lucrării e mai mare şi procentul ajunge la fel”, a declarat Mihai Ţābuleac, specificānd că o asemenea sumă ar ajunge pentru 3 spitale noi, dotate la ultimul răcnet.
De altfel, a discutat problema cu preşedintele CJ Vaslui, căzānd de acord să trimită o solicitare către MS să ceară la rāndul său firmei de consultanţă să emită o lucrare corelată cu posibilităţile reale de finanţare. „Este ridicol. Banii aşteaptă la ADR şi Ministerul Sănătăţii nu este īn stare să facă un document. La nivelul CJ nu poate fi contractat un alt studiu de fezabilitate fiindcă nu putem cheltui banii publici din două surse. MS are posibilitatea să devină pe ultima sută de metri un minister serios. De altfel, săptămāna viitoare voi merge īmpreună cu prefectul Gheorghe Sorescu să clarificăm problema la MS. Este obligaţia lor să ne scoată din blocaj pentru a putea moderniza spitalul. Īn mod normal, lucrările ar trebui să demareze de la anul”, a mai adăugat şeful CJ Botoşani. Din punctul său de vedere, valoarea reală a investiţiei s-ar situa undeva la 15 milioane de Euro. „Probabil că ei se gāndesc să facem nişte grădini suspendate. Nu degeaba se cheamă studiu de fezabilitate, poate fi şi vorba de altfel de SF-uri, din cele ştiinţifico- fantastice”, a concluzionat Mihai Ţābuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Cine nu vrea la Chişinău limba romānă şi vrea limba rusă - limbă de stat?
Guvernul face ordine cu patrimoniul sindical moştenit de la comunism
Noi reglementări privind circulaţia pe drumurile publice
Conspiraţia creditelor masive acordate romānilor
Horoscop
Ce māngāieri!... Ce senzaţii!...
Votează poziţia a patra pe buletinul de vot!
Tārg săptămānal cu produse agricole şi tromboane electorale
Motanul Felix şi prostănacul Geoană
Comentariul comentariilor (CCXXXIV)
(Ioan Rotundu)
OMUL faptelor – Mergi cu EL
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Pedelistul Ţābuleac a dezgropat iar securea războiului
el a stă cu tomahawkul īn mānă, aşteptānd poziţia ideală de-a lovicel vizat este veşnicul său duşman Conţacacuzat de evaziune fiscală, Ţābuleac ţipă acum că evazionistul este Conţac
Primăria Botoşani este acuzată de concesiuni ilegale de teren
Liberalii vor să facă un sondaj de tip exit pool
Vrei să fii īnvingător? Comanzi un sondaj!
liberalii au sondajul lor
Ţābuleac iar lăcrimează că n-are bani!
Şmecherii din supermarkturi ne păcălesc cu produse expirate
cumpărăturile din supermarketuri au devenit prea riscante
Constructorii iar n-au scăpat fără amenzi
Laboratorul a fost mutat, nu īnchis
O parte din consiliaţi au reuşit angajarea
Anglia cere forţă de muncă botoşăneană
Galbenii suflă īn ceafa portocaliilor, iar aceştia īn cea a roşilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!