Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 28 Aprilie 2009

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
8393
De la 07 Ianuarie 2003
57416744

Strategie de prevenire a unei pandemii

Un pericol care pare îndepărtat pentru noi este adus în discuţie şi de autorităţile sanitare române, care au anunţat pentru următoarele zile un plan de măsuri ce include o mai atentă supraveghere a cazurilor de gripă, o informare a persoanelor care programează călătorii în străinătate. Gripa înregistrată în Mexic, dar şi cazurile sporadice înregistrate în alte state ale lumii au determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să gândească o strategie de prevenire a unei pandemii, autorităţile române trecând şi ele la un plan de prevenţie.
În România nu au fost semnalate, până în prezent, cazuri de gripă umană cu virusul care a produs îmbolnăviri în SUA şi Mexic, însă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au înfiinţat, duminică, un "Comitetul de coordonare pentru implementarea măsurilor de prevenire şi control a unei posibile apariţii de astfel de cazuri". Direcţiile de sănătate publică vor fi înştiinţate despre măsurile pe care trebuie să le ia pentru informarea populaţiei în privinţa acestui virus care se anunţă ca o majoră ameninţare în întreaga lume.
"Comitetul a avut o primă şedinţă, reprezentanţii acestuia participând şi la teleconferinţa organizată de Comisia Europeană prin sistemul European de alertă precoce pentru bolile transmisibile (EWRS). La teleconferinţă au fost furnizate date privind ultimele evoluţii din SUA şi Mexic, precum şi măsurile ce vor fi luate la nivel european", se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii. Pe plan local, se va intensifica supravegherea îmbolnăvirilor prin gripă în perioada următoare, aşa cum recomandă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
În zilele următoare va avea loc o informare a sistemului de sănătate publică privind măsurile profilactice aplicabile şi paşii necesari detecţiei, tratamentului şi îngrijirilor pentru eventualele cazuri înregistrate. "Toate cazurile de infecţii respiratorii sunt monitorizate cu mare atenţie, am informat medicii de familie şi medicii infecţionişti să facă această monitorizare", a declarat medicul epidemiolog Ecaterina Chihaia.
La nivel de judeţe se va face o evaluare a nevoilor imediate de îngrijiri şi tratament, precum şi informarea populaţiei privind modalităţile de transmitere şi prevenire a gripei. În plus, se va face o informare a persoanelor care intenţionează să plece peste graniţă, privind deplasările înspre zonele cu risc. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Comentariul comentariilor LXVI
(Ioan Rotundu)
A fost anunţată înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor de Măduvă
Horoscop
Cei mai tari hoţi
Panica lui Conţac
Cum a ajuns Ţâbuleac pe Coasta de Azur
Ciulama de pui cu ciuperci
Pakistanul vă invită să-ş cunoaşteţi la... Botoşani
Mica publicitate
Noi restricţii în internarea bolnavilor
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Te lepezi de satana? Daaaa!
Ioan Rotundu
Românul şi resuscitarea politicienilor
Fără autotaxare anul acesta!
Ţigări traficate cu microbuzul
Sediul PSD Botoşani îşi schimbă faţa
Arta nu are gratii!
Sinucidere pe fond de alcool şi nostalgie familială
Noi 66 locuri de muncă
Ministrul Educaţiei se joacă cu orele de sport şi educaţie fizică
Noi experimente în lumea învăţământului
Ambulanţa trebuie să răspundă chiar şi la solicitările false sau exagerate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!