Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 7 Mai 2008

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6679 lei
1 USD = 3.8116 lei


Număr accesări
Astăzi:
9029
De la 07 Ianuarie 2003
57456786

Serviciul de Ambulanţă riscă să devină nefuncţionabil

În cursul acestei săptămâni spitale din Botoşani sunt în curs de a finaliza negocierea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări. Chiar dacă nu se vorbeşte de acelaşi sume, anul acesta oferta Casei a rămas aceeaşi, neţinându-se cont deloc de necesităţile unităţilor spitaliceşti cu paturi din judeţ. Finanţarea pe care au obţinut-o unităţile spitaliceşti cu paturi va fi negociată în cursul zilei de azi, când directorul ASP Botoşani va avea o discuţie cu conducerea Casei.
”Sunt total nemulţumit având în vedere că anul acesta va avea loc o creştere bugetară cu 40%, cei drept în două etape, dar spitalele nu se pot descurca cu aceste sume. Poate dacă cei de la Casa Judeţeană de Asigurări se străduiau să atragă fonduri mai multe de la minister pentru finanţarea spitalelor, nu se ajungea aici. Explicaţia pe care o dau ei este o rectificare bugetara aşteptată în toamnă, care să acopere deficitul însă după cum se ştie rectificarea nu cuprinde doar acordarea unor bani se poate foarte uşor să nu se acorde deloc bani. Şi atunci ce facem, de unde luam bani să se ţină cont nu vorbim de o lună, două ci pentru tot anul” a declarat directorul ASP Gabriel Oprişanu.
În cazul în care Casa Judeţeană nu va face o ofertă rezonabilă, unica soluţie se pare că va rămâne, potrivit declaraţiilor directorului ASP, respingerea în bloc a ofertei. Cifrele vorbesc de la sine: în loc de 458 de miliarde cât a cerut spitalul Mavromati Botoşani nu au primit decât 364 în urma negocierii. Şi exemplele continuă: la Spitalul de Copii au fost acordate 100 de milioane în loc de 148, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie în loc de 147 au fost acordate 106, la Psihiatrie 114 în loc de 146, la Spitalul de recuperare 55,7 în loc de 78, la spitalul din Dorohoi 124 în loc de 182, la Darabani 21 din 27, la Săveni 24,4 în loc de 33, la Truşeşti 18 în loc de 30, la Podriga 24 în loc de 30, la Guranda 8 în loc de 12.
Situaţia este deosebit de gravă în cazul serviciului de Urgenţe din cadrul spitalului „Mavromati” Botoşani. În cazul lor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu le-a oferit decât suma de 7,5 miliarde de lei, doar în primele 2 luni, în comparaţie cu 9 miliarde faţa de cât aveau ei nevoie.
”În condiţiile actuale nu ştim cum o să supravieţuim, este aproape imposibil şi pe deasupra vin şi măririle salariale ce se impun, să facem reduceri de personal nu se poate şi aşa lucram cu un deficit de 66 de persoane. Cheltuielile sunt foarte mari, pt o singură lună avem nevoie de 8 miliarde cheltuieli, 1 miliard combustibil, plus reparaţiile curente şi reparaţii casco” a declarat Nicuşor Curteanu, directorul Unităţii de primire urgente Botoşani.(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Lista cu candidaţii PSD la Consiliul municipal Botoşani
Flutur răspunde acuzaţiilor
Ceartă electorală penală între cumnaţi
O firmă din Iaşi va monta camere de luat vederi în intersecţii
Teatrul botoşănean ia drumul străinătăţii
Bursă de studiu pentru Codruţa
Taxare electronică pentru parcările aglomerate
Minoră dată dispărută
Rezultatele reevaluării activităţii managerilor de spitale au devenit oficiale
Interacţiuni culturale de ambele părţi ale Prutului
Europa aplică o lovitură crâncen㠄megamoldovenilor” de la Chişinău
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Recomandă României să anuleze acordul bilateral de imunitate încheiat cu SUA
„Nostalgia” Ungariei Mari, in pelerinaj prin Ardeal
Cine îşi mai aminteşte de Podul de Flori?
Comunicat de presă al Jandarmeriei
Comunicat E.ON Gaz Distribuţie
Lansează o carte despre orientarea ei sexuală!
Comunicatul primarului Cătălin Mugurel Flutur
Horoscop
Afacerea evreului cu… Dumnezeu
Este familie serioasă şi vrea bonă la copil
Comentariul comentariilor (CIX)
(Ioan Rotundu)
Poliţia a înregistrat prima plângere penală electorală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!