Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 30 Octombrie 2010

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Mediu
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6679 lei
1 USD = 3.8116 lei


Număr accesări
Astăzi:
11708
De la 07 Ianuarie 2003
57459465

S-a lansat oficial proiectul privind reabilitarea Casei Ventura

Consiliul Judeţean Botoşani a reuşit implementarea proiectul “Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe din zona Casei Ventura din municipiul Botoşani în vederea amenajării Muzeului Etnografic al judeţului Botoşani”, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007 -2013, Axa Prioritară 5: – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de lntervenţie – 5.1. – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe.
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar Organism Intermediar responsabil cu implementarea acestui Program în Regiunea Nord-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord -Est.
Casa Ventura a aparţinut familiei de boieri cu acelaşi nume care, venind din Muntenia, au construit imobilul în anii 1845-1850, în stil neoclasic. Actriţa Maria Ventura, fiica scriitorului şi compozitorului Grigore Ventura, a transformat casa într-o adevărată scenă culturală botoşăneană, De aceea, proiectul îşi propune realizarea la parterul clădirii a unei săli ce va purta numele fostei proprietare şi care va găzdui viitoare evenimente culturale din Botoşani.
Subsolul şi parterul vor fi locaţia Secţiei de Etnografie a Muzeului Judeţean, iar în celelalte două nivele va funcţiona Şcoala Populară de Arte şi Meserii. Valoarea totală a proiectului este de 12.624.033,24 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană şi Guvernul României este de 9.712.593,80 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Botoşani – în calitate de Beneficiar al finanţării - este de 2.911.439, 44 lei.
Durata de implementare a proiectului este de 26 de luni necesare pentru efectuarea lucrărilor specifice de refuncţionalizare, restaurare, modernizare şi dotare a obiectivului în care îşi desfăşoară activitatea şcoala Populară de Arte şi Meserii, precum şi a infrastructurilor conexe.
De asemenea sunt prevăzute intervenţii asupra „monumentului istoric reprezentativ pentru patrimoniul local” (Casa Ventura) în vederea amenajării Secţiei de Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani. „Este un proiect de suflet pentru mine şi mă bucur că ne aflăm la punctul de lansare a acestuia. Introducerea obiectivului Casa Ventura în circuitul muzeal şi turistic local şi regional, va crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea relaţiilor cu alte instituţii implicate în acest domeniul dar şi cu agenţi economici interesaţi de valorificarea potenţialului turistic pe piaţa turistică naţională şi internaţională”, este declaraţia preşedintelui CJ Mihai Ţâbuleac, iniţiatorul acestui proiect.
Obiectivul general al proiectului îl constituie restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural din judeţul Botoşani, în vederea includerii acestuia în circuitul turistic şi promovarea lui pentru atragerea turiştilor, contribuind astfel la creşterea potenţialului turistic şi a gradului de atractivitate a Regiunii Nord -Est. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Horoscop
PSD vă oferă oportunităţi gratuite
Bancul zilei: Ce aştepta asasinul?
„Ne pare rău. Nu mai suportam ruşinea. Ne-am autodesfiinţat!”
Românii de la Est de Bug, tezaurul pierdut al neamului românesc
Atac murdar al unui agent al securităţii ucrainiene la adresa unui lider al comunităţii româneşti din Sudul Basarabiei
Voronin l-a decorat pe ucigaşul Annei Politkovskaia
Cotroceniul pregăteşte schimbarea lui Emil Boc din funcţiile de premier şi de preşedinte PDL
Îmi place viaţa şi îmi plac femeile, nu datorez explicaţii nimănui
Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Transnistria, crede Ucraina
Papa Benedict laudă ştiinţa, dar insistă că Dumnezeu a creat lumea
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Misteriosul deces al scriitorului mason Sadoveanu
un subiect „interzis” de aproape 50 de ani
Pentru medicii de familie CAS a coborât iar milităria din pod
Şi în condiţii de sărăcie, Programul „Euro 200” continuă
CAS a declanşat o nouă serie de executări silite
La Agenţia de Mediu se face „ecologizarea” organigramei
Cui dă mită...
Prefectul Roman a cerut sprijin parlamentar pentru refacerea drumului Botoşani- Târgu-Frumos
Subprefectul Daniel Moruzi s-a retras
Renate Weber întâmpinată la Botoşani de puzderie de căruţe
Florin Ţurcanu a rămas fără Roxana Marandiuc
Câmpanu s-a bucurat de o cotă crescută la bursa Premierului Boc
prefectul Roman a scăpat ca prin urechile acului să nu fie demiscât pe ce deputatul Buhăianu avea să şi-o ia acasă pe generala Macovei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!