Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 26 Decembrie 2015

Evenimente
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6400 lei
1 USD = 3.9322 lei


Număr accesări
Astăzi:
4201
De la 07 Ianuarie 2003
55013298

Reţeta zilei: Tobă din căpăţână de porc cu sânge

Ingrediente: 1/2 căpăţână de porc, 300g şorici, 100g untură, foi de dafin, 2 cepe, 1/2 l sânge, 200g orez, 1 linguriţă cu piper măcinat, sare
Mod de preparare: Pârleşti partea capului pe care o folosim, le fel procedezi şi cu şoriciul, le pui la fiert cu apă rece şi le laşi până fac spumă. Atunci arunci apa, iar carnea şi şoriciul le speli cu apă caldă şi le pui din nou la foc cu multă apă. Fierbi carnea descoperit 3-4 ore până când carnea se desprinde de pe os.
Pui în supă: boabe de piper, două foi de dafin, 2-3 morcovi întregi şi o ceapă (facultativ). Legumele se folosesc separat. Alegi orezul, îl speli şi-l fierbi pe foc mic 1/4 oră. Îl scurgi şi-l pui peste carne.
Tai carnea şi şoriciul cubuleţe, le amesteci încet cu orezul, cu ceapa călită în untură, condimente, sare şi două căni cu sânge de porc. Omogenizezi amestecul şi umpli maţe groase sau burduful (stomacul porcului). Coşi capetele şi pui toba la fiert în apă caldă cu sare.
Înţepi toba ca să nu aibă aer şi o fierbi la foc mic, fără clocot, două ore, după care o scoţi, o pui la presat între două scânduri, cu o greutate deasupra, pentru 3-4 zile. Se poate afuma. Se serveşte ca aperitiv.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Horoscopul zilei de 26.12.2015
Bancul zilei: Reproşul femeilor către Dumnezeu
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Botoşani: Spiritul Crăciunului din copilărie
Ioan Rotundu
Botoşani: Cu steaua din copilărie
Ioan Rotundu
Festivalul concurs de datini și obiceiuri de la Coțușca,
un eveniment care se vrea a fi de talie internațională
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!