Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Joi: 12 Februarie 2015

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
8368
De la 07 Ianuarie 2003
57416719

Reţeta zhilei: Perişoare în sos

Ingrediente: Perisoarele: 500 gr de carne tocata de porc, 1/2 franzela, 100 ml lapte, 1 lingura cu virf de patrunjel verde tocat, 1 catel mare de usturoi dat pe razuitoare, 1/4 ceapa taiata foarte marunt, 1 ou crud, sare, piper, ulei pentru prajit..
Sos : 200 ml bulion, 1 ceapa mare, 100 ml vin alb de masa, 1 catel mare de usturoi, 2 foi de dafin, sare, piper.
Mod de preparare: *Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele. Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus , formam perisoarele cu ajutorul unei lingurite pentru a iesii toate aceeasi marime.
Intr-un platou presaram cu pesmet (puteti pune si faina, asta este pentru a nu se lipi perisoarele). Se prajesc in ulei incins pe toate partile. Le scoatem intr-o farfurie si le dam deoparte.
Pregatim sosul in felul urmator. In uleiul ramas adaugam ceapa o taiem foarte marunt si o calim. Scoatem in cana mixerului unde o mixam Uleiul ramas in cratita il aruncam si adaugam: perisoarele, catelul de usturoi razuit, foile de dafin, ceapa mixata, vinul, 1 cana cu apa, sare, pìper dupa gust.
Lasam sa fiarba 5 minute ,apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba inca 15-20 de minute ,la foc mic si amestecam din cind in cind ca sa nu se lipeasca. Putem servi cu salata sau cartofi prajiti. Pentru desert ,pepene rosu.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Bancul zilei: Şi totuşi, era… poliţist
Horoscopul zilei
Reacţia celor de la Telekom în cazul furtului de la Buhăceni
PDL, unul dintre beneficiarii sumelor platite in cadrul licentelor Microsoft
Ana Maria Topoliceanu ii preda mita Elenei Udrea la locuinta acesteia sau la biroul de la minister
Armata SUA va antrena militari ucraineni in luna martie
Vinul rosu ar putea ajuta persoanele supraponderale sa arda grasimile
Marea Britanie incepe testarea de masini care se conduc singure
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Lucrarile la Legea securitatii cibernetice, respinsa de CCR, au fost reluate
in Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor
MAE: Directorul ICR Paris si functionara din cadrul Ambasadei de la Paris, responsabili pentru incidentul cu invitatiile
S-a decis demiterea lor
Situatia drepturilor maghiarilor din Romania, "evident, un subiect de negocieri de neevitat"
In cazul unui esec la Minsk, UE va discuta noi sanctiuni economice impotriva Rusiei
Elena Udrea a primit mandat de arestare pentru 30 de zile
Cum se irosesc bani la TVR si pe un sediu nefolosit la Agerpres
Nereguli contabile, financiare si de patrimoniu la toate institutiile publice de presa - raportul Curtii de Conturi pe 2013
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Afacerile necurate ale primarului Portariuc au binecuvântarea Bisericii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!