Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 7 Noiembrie 2008

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6655 lei
1 USD = 3.7891 lei


Număr accesări
Astăzi:
2989
De la 07 Ianuarie 2003
59223716

Primăria Botoşani este acuzată de concesiuni ilegale de teren

Candidatul la deputăţie, social democratul Liviu Conţac face o nouă sesizare la instituţia Prefectului vizavi de modul de încredinţare a concesiunilor la nivel de municipiu. Acesta reclamă patru hotărâri de Consiliu Local prin care s-au încredinţat direct în concesiune o serie de terenuri.
Este vorba de o suprafaţă de teren de 32 mp în strada Tunari nr. 4 (pentru realizarea unei extinderi de locuinţă la o familie), 20 mp în Bulevardul „Mihai Eminescu” nr. 46 – pentru amenajarea unei terase estivale, către SC Vileda SRL, 94 mp din Strada Vârnav- în vederea extinderii spaţiului comercial de către SC Admir SRL şi 293,5 mp situaţi în strada Nicolae Iorga pentru extinderea locuinţei.
Social democratul semnalează că hotărârile în cauză au fost adoptate cu încălcarea legii privind protecţia mediului. Potrivit OUG 114/2007, autorităţile locale au obligaţia de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minim 20 mp/ locuitor până la data de 31 decembrie 2010 şi de minim 26 mp până la data de 31 decembrie 2013.
„Prin concesionarea acestor suprafeţe de teren se diminuează spaţiile verzi existente în municipiu. La ora actuală fiecărui locuitor îi revine o suprafaţă de spaţiu verde de 2,3 mp, faţă de 5-6 mp cât era în 1990. Voi face sesizare la Prefectură. Nu este corect ca spaţiile verzi să fie practic decimate fără a se respecta anumite principii. Aceste principii la Botoşani sunt încălcate flagrant. În timp ce pentru tinerii din Botoşani nu sunt terenuri pentru a se face locuinţe, ANL, pentru clientela politică se găseşte”, precizează Liviu Conţac, accentuând că administraţia locală nu tratează cu aceeaşi monedă toate cererile de concesiune, discriminându-i pe cei cu reale probleme sociale. Acesta semnalează cazul unei botoşănence, Maria Atodiresei din strada Tudor Vladimirescu nr.16 care a solicitat Primăriei concesionarea unei suprafeţe de teren viran de 200 mp, ce se află în vecinătatea proprietăţii sale pentru a edifica o construcţie întrucât are 10 copii. Deşi a prezentat documentaţia PUD ce i-a fost solicitată, nu i s-a aprobat concesiunea, cu toate că era îndreptăţită să primească acel teren.
„I s-a făcut propunerea de a ceda o suprafaţă de teren de 209 mp pe care îi are în proprietate în centrul oraşului, lângă Mall, în schimbul celor 200 mp aflaţi în proprietatea CL. Ori acolo terenul are un preţ mult mai mare. Iată modul în care sunt trataţi cetăţenii oraşului. Există o dublă măsură. Cei apropiaţi PD-L primesc terenuri în mod gratuit, cu încălcarea prevederilor legale, iar oamenii obişnuiţi care au probleme sociale sunt puşi pe drumuri şi eventual şantajaţi”, a mai adăugat Liviu Conţac.
În replică, primarul Cătălin Flutur precizează că încă o dată, Liviu Conţac îi dovedeşte, prin purtarea sa, că nu e suficient să ai şcoală, să ai o diplomă ca să fii şi inteligent. „Nu înţelege nimic din legislaţie. Are o mulţime de calificări, dar s-ar părea că sunt nişte diplome luate cu bani, la fel cum are şi tatăl său. Un om care cunoaşte legea cu adevărat nu ar trebui să vorbească în plus. Primăria, la solicitarea cetăţenilor poate să concesioneze teren. O concesiune înseamnă a încasa o redevenţă. Atunci când terenul este adiacent unei proprietăţi private, nu se face licitaţie, este încredinţare directă cu plata redevenţei stabilită prin hotărâre de CL. Este îngrijorător faptul că un individ care nu înţelege nimic din legi îşi propune să candideze pentru Parlamentul României şi să facă el legi”, a punctat Cătălin Flutur. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Cine nu vrea la Chişinău limba română şi vrea limba rusă - limbă de stat?
Guvernul face ordine cu patrimoniul sindical moştenit de la comunism
Noi reglementări privind circulaţia pe drumurile publice
Conspiraţia creditelor masive acordate românilor
Horoscop
Ce mângâieri!... Ce senzaţii!...
Votează poziţia a patra pe buletinul de vot!
Târg săptămânal cu produse agricole şi tromboane electorale
Motanul Felix şi prostănacul Geoană
Comentariul comentariilor (CCXXXIV)
(Ioan Rotundu)
OMUL faptelor – Mergi cu EL
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Pedelistul Ţâbuleac a dezgropat iar securea războiului
el a stă cu tomahawkul în mână, aşteptând poziţia ideală de-a lovicel vizat este veşnicul său duşman Conţacacuzat de evaziune fiscală, Ţâbuleac ţipă acum că evazionistul este Conţac
Ţâbuleac acuză Ministerul Sănătăţii de afaceri oneroase
Liberalii vor să facă un sondaj de tip exit pool
Vrei să fii învingător? Comanzi un sondaj!
liberalii au sondajul lor
Ţâbuleac iar lăcrimează că n-are bani!
Şmecherii din supermarkturi ne păcălesc cu produse expirate
cumpărăturile din supermarketuri au devenit prea riscante
Constructorii iar n-au scăpat fără amenzi
Laboratorul a fost mutat, nu închis
O parte din consiliaţi au reuşit angajarea
Anglia cere forţă de muncă botoşăneană
Galbenii suflă în ceafa portocaliilor, iar aceştia în cea a roşilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!