Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 7 Noiembrie 2008

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6651 lei
1 USD = 3.8002 lei


Număr accesări
Astăzi:
17521
De la 07 Ianuarie 2003
59238248
Păstrānd tradiţia de partid generator de scandaluri

Pedelistul Ţābuleac a dezgropat iar securea războiului

  • el a stă cu tomahawkul īn mānă, aşteptānd poziţia ideală de-a lovi
  • cel vizat este veşnicul său duşman Conţac
  • acuzat de evaziune fiscală, Ţābuleac ţipă acum că evazionistul este Conţac
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţābuleac a preluat atribuţiile lui Florin Ţurcanu, acesta intrānd oficial īn campania electorală. Īnsă Ţābuleac a refuzat să transfere atribuţiunile celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Conţac fiindcă, spune el, acesta se află īntr-un multiplu conflict de interese.
„Īn clipa īn care va ieşi din multiplul conflict de interese īi voi trasa atribuţii. Este şi īn executivul Consiliului Judeţean vicepreşedinte, a fost preşedinte, are societate de transport şi se află īn spatele unei societăţi care lucrează la drumuri. Cānd acest conflict de interese va īnceta voi avea posibilitatea să īi īncredinţez sarcini de serviciu mai ample decāt cele pe care le are īn prezent”, a declarat Mihai Ţābuleac, specificānd că atāta vreme cāt nu se īntāmplă aşa ceva nu poate proceda altfel fiindcă ar īnsemna să rişte producerea unor prejudicii īn ce priveşte utilizarea banului public la Botoşani.
„Dumnealui mai are o problemă. Trebuie să iasă şi din postura de inculpat. A fost trimis īn judecată şi are un proces pe rol pare-mi-se la Curtea de Apel Braşov sau la Tribunalul Braşov. Un proces īn care el şi fiul său, pretendent pentru un fotoliu de parlamentar la Botoşani, au calitatea de inculpaţi”, precizează Mihai Ţābuleac, trecānd flagrant peste prezumţia de nevinovăţie şi sancţionānd fapte asupra cărora nici judecătorii nu s-au pronunţat.
Preşedintele CJ Botoşani ţine să evidenţieze totodată că nu există niciun proces pe rol care să vizeze actuala calitate a lui Constantin Conţac, de vicepreşedinte, dar conflictul de interese este real. „Acest conflict de interese a existat şi īn momentul īn care o parte din consilierii judeţeni l-au propulsat vicepreşedinte după ce cetăţenii stabiliseră că trebuie sancţionat la vot. Consider că atunci s-a făcut o greşeală şi suntem īn continuare īn eroare īn ce priveşte calitatea de vicepreşedinte a domnului Conţac. Din punctul meu de vedere, cei care au făcut această greşeală, tot ei trebuie să o corecteze”, a mai adăugat Mihai Ţībuleac, neprecizānd cine sunt autorii acestei greşeli.
Īn replică, vicepreşedintele CJ Botoşani, Constantin Conţac atrage atenţia că dacă se respecta legea īn Romānia, Mihai Ţābuleac trebuia să stea după gratii. „Īn campania din vară nu am fost sancţionat de cetăţeni, ci am cāştigat, dar el a fost hoţul care a furat şi falsificat buletinele. Am declaraţii de la cetăţeni care au primit bani de la el ca să-l voteze. Ori darea de foloase de bani şi alte bunuri īn timpul campaniei se pedepseşte penal şi cu īnchisoare. Sigur dumnealui acolo va trebui să stea. Dacă se va respecta legea, cānd va fi procesul ce este pe drum de la Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie către Curtea de Apel Suceava voi depune toate aceste dovezi şi voi vedea eu atunci cum īşi va scoate el cămaşa. Se vor verifica toate buletinele anulate şi de acolo se va vedea cum au lucrat cei care au avut grijă să iasă domnul Ţābuleac preşedinte”, asigură Constantin Conţac.
De asemenea, vicepreşedintele CJ subliniază că nu īl deranjează faptul că şeful său spune că e incompatibil fiindcă deja a intrat īn posesia documentului care evidenţiază că nu este aşa. „Domnul Ţābuleac, īmpreună cu fostul prefect Cristian Roman şi Gheorghe Ciubotaru au făcut o reclamaţie la DNA, iar procesul de la Braşov este o urmare a reclamaţiei lui. Sper să mă scoată īntr-o zi din sărite să īi fac o reclamaţie şi să fie el la DNA. Are impresia că CJ este proprietatea lui şi īncearcă să facă din instituţie ce a făcut cu societatea de la Vinalcool. Crede că dacă acolo a scăpat că a jecmănit toţi acţionarii şi a delapidat īn final şi statul romān va fi la fel şi aici. Eu īi spun că nu va scăpa şi va avea probleme. Zilnic mă zgāndăreşte şi caută scandal. Nu cred că dānsul e legiuitorul care poate spune dacă sunt incompatibil şi nu cred că el este cel care poate spune că m-a sancţionat electoratul. Eu am fost īn faţă cu cele mai multe voturi, dar am fost furat, iar īn urma mea mai sunt şi alţi candidaţi. Nu are dreptul să jignească pe nimeni. Chiar dacă varianta ar fi fost egală şi corectă, el e pe locul unu şi eu pe doi. Īn ierarhie sunt locuri de la unu şi pānă la ultimul care participă”, a mai adăugat Constantin Conţac, accentuānd că dacă īntr-o competiţie participă 100 de concurenţi şi cel de pe locul 99 merită respectat. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (6)]

 

  
Cine nu vrea la Chişinău limba romānă şi vrea limba rusă - limbă de stat?
Guvernul face ordine cu patrimoniul sindical moştenit de la comunism
Noi reglementări privind circulaţia pe drumurile publice
Conspiraţia creditelor masive acordate romānilor
Horoscop
Ce māngāieri!... Ce senzaţii!...
Votează poziţia a patra pe buletinul de vot!
Tārg săptămānal cu produse agricole şi tromboane electorale
Motanul Felix şi prostănacul Geoană
Comentariul comentariilor (CCXXXIV)
(Ioan Rotundu)
OMUL faptelor – Mergi cu EL
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ţābuleac acuză Ministerul Sănătăţii de afaceri oneroase
Primăria Botoşani este acuzată de concesiuni ilegale de teren
Liberalii vor să facă un sondaj de tip exit pool
Vrei să fii īnvingător? Comanzi un sondaj!
liberalii au sondajul lor
Ţābuleac iar lăcrimează că n-are bani!
Şmecherii din supermarkturi ne păcălesc cu produse expirate
cumpărăturile din supermarketuri au devenit prea riscante
Constructorii iar n-au scăpat fără amenzi
Laboratorul a fost mutat, nu īnchis
O parte din consiliaţi au reuşit angajarea
Anglia cere forţă de muncă botoşăneană
Galbenii suflă īn ceafa portocaliilor, iar aceştia īn cea a roşilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!