Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 13 Mai 2013

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6655 lei
1 USD = 3.7891 lei


Număr accesări
Astăzi:
2984
De la 07 Ianuarie 2003
59223711
Maria Grapini:

La reprezentanţele româneşti de turism din străinătate e jale si dezastru!

  • oamenii nu aveau habar că trebuie să promoveze ţara lor
Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, a declarat, sambata, in Baile Felix, ca a gasit "jale si dezastru", la reprezentantele de turism ale Romaniei in strainatate, motiv pentru care ministerul "va schimba totul", transmite Agerpres.
"La Paris, la Viena, in Spania, Italia, e jale si dezastru! Oamenii nu aveau habar ca trebuie sa promoveze tara lor, ei de asta sunt acolo. In sfarsit, am chemat presedintele Autoritatii Nationale in Turism, ii chem pe toti, le fac o fisa a postului si le dau termene. (...) Aici schimbam totul si ne deschidem spre Asia. In Japonia, de exemplu, unde oamenii sunt foarte interesati. (...) Noi trebuie sa promovam inteligent Romania, prin specificul ei", a declarat Maria Grapini la intalnirea cu oamenii de afaceri din statiunile Felix si 1 mai.
Ea a precizat ca a preferat sa ajunga in Bihor, la prima editie a festivalului dedicat celor doua statiuni balneare Felix si 1 Mai, desi la Cluj se semna un protocol intre minister si Asociatia "Cele mai frumoase sate din Romania", deoarece considera ca "turismul poate sa fie o industrie", si mai cu seama turismul balnear, care se practica tot timpul anului, cu conditia sa aiba legislatia adecvata si investitori si, nu in ultimul rand, sprijinul administratiilor locale, care sa vina cu unele facilitati.
"Vreau sa atragem investitori din tarile non-europene. In India am gasit posibili investitori, dar trebuie sa rezolvam procedurile de vize, ca sa circule mai usor. Avem si oameni interesati din Arabia Saudita. E pe agenda mea dirijarea investitorilor catre zone de interes national", a subliniat ministrul.
In seria de proiecte si initiative ale ministerului, Maria Grapini a amintit ca se lucreaza la legea turismului, ca pana la finele lunii iunie vor aparea ghidurile mult simplificate pentru accesarea fondurilor 2014-2020, ca se pregateste o lege a insolventei (fiind modificata modalitatea de judecare a proceselor economice si se vor infiinta tribunale economice) si se lucreaza, cu firma Siemens, la proiectul intitulat "Etica in afaceri".
In dialogul cu oamenii de afaceri din statiune, ministrul IMM-urilor a raspuns la multe intrebari precizand, de asemenea, ca se va reveni cu ajutorul de minimis de 200.000 de euro nerambursabil, din bugetul Romaniei, operabil din luna iunie si, de asemenea, ca s-a creat un parteneriat cu Fundatia Leaders pentru ca debutantii sa aiba mentori timp de un an.
Prezent la intrunire, liderul PDL, Vasile Blaga a vorbit despre necesitatea unor investitii de interes national, la Bihor existand traditie in sporturi acvatice, polo, inot, si chiar un proiect depus la Ministerul Dezvoltarii regionale si turismului, pentru a contracara deplasarea cetatenilor in Ungaria, la un centru acvatic foarte modern. Ministrul Grapini s-a simtit ofensata de remarca liderului PDL, afirmand ca "nu a venit la Oradea sa i se spuna ce nu a facut in patru luni" si s-a ridicat spre iesirea din sala. Dupa cateva minute, insa, lucrurile s-au aplanat si discutiile au continuat fara alte probleme.
Maria Grapini a anuntat ca Romania detine presedintia Organizatiei Mondiale a Turismului si ca va organiza, in 3-7 iulie, Conferinta mondiala a a turismului, unde se vor prezenta, celor 30 de tari participante, atractiile turistice ale tarii-gazda, pentru care judetele ar trebui sa trimita, potrivit solicitarii facute deja, inventarul celor mai interesante atractii turistice.
Ministrul Maria Grapini a fost invitata in Bihor cu ocazia primei editii a Festivalului Statiunilor Baile Felix si 1 Mai, inclus in prima editia a Zilelor comunei Sanmartin (pe teritoriul careia se afla), desfasurate in 11 si 12 mai. La intalnirea din Felix, Grapini a fost primita si insotita de prefectul Claudiu Pop, presedintele SCT Felix SA, Florian Serac, primarul comunei Sanmartin - Lucian Popus (PDL), Gavrila Ghilea (presedintele PDL Bihor) si Vasile Blaga (presedintele PDL) si presedintele PC Bihor, Traian Bodea.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Horoscop
Bancul zilei: Cum arată Dumnezeu
Lumea lu' Rotundu: Păcală în sutană
Trei tineri botoşăneni suspectaţi că au incendiat mai multe maşini, daţi în urmărire internaţională
Serghei Stanisev, acuzat de un adversar politic că a dat mită pentru a fi preşedinte al Socialiştilor Europeni
Victor Ponta nu crede aşa ceva
PDL va avea o iniţiativă legislativă pentru apărarea angajatorului
Banii în plus pentru pensiile militare, găsiţi la ministerele de resort
plata se poate face din 2014
Israel: Manifestaţii împotriva viitoarelor măsuri de austeritate
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ziua Tatălui, sărbătorită oficial duminică în România
Drumul dintre Botoşani şi Suceava, cel mai prost sector de drum din România
S-a discutat in USL despre suprataxarea tuturor celor care obţin venituri peste 1000 euro
nu s-a ajuns la o decizie, subiectul e închis
De la Botoşani la Stuttgart, de mână cu Cosmin Andrei
PSD-iştii botoşăneni s-au supărat pe rege ca văcarul pe sat
Îţi vine rândul mintenaş, tizule!
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 12.05.2013
Jurnalul îşi schimbă politica editorială
Ioan Rotundu
Botoşani: Primarul Portariuc fabulează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!