Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 25 Ianuarie 2010

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6539 lei
1 USD = 3.7867 lei


Număr accesări
Astăzi:
20208
De la 07 Ianuarie 2003
58425135
MARIA HERŢA:

Spicherul atacat şi nesusţinut

Spicherul Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, în opinia multora este o figură controversată atât în parlament, cât şi în societate. Unora le place, alţii îl atacă dur şi fără scurpule, prin aceste tertipuri psihologice încercând să-l scoată din bălămăli. Aceştia din urmă nu sunt altcineva decât falnicii şi bravii ostaşi voroninişti din cohorta deputaţilor comunişti, care prin brutalitatea şi cinizmul lor dau tonul şi-n societate. Unele comentarii de pe internet au aceiaşi rânză comunisto-moldovenească asemănătoare cu opoziţia dură din Parlament.
Indiferent ce nu s-ar spune şi comenta, Mihai Ghimpu este un politician cu mare tărie de caracter şi cu intuiţie. Că politica nu este arta adoraţiei se cunoaşte mai demult. Ca atare, politica este arta de a fi suportabil, iar politicianul este suportabil în limita dorinţei noastre - vrem ori nu să-l suportăm.
Voronin şi gaşca lui în cei 8 ani de guvernare aşa şi n-a mai construit comunismul în Republica Moldova, în schimb l-am suportat, iar unii continuă să-l adore şi astăzi. Cei care încearcă să-l elimine pe Mihai Ghimpu din funcţia de spicher îl întăresc şi mai mult în convingerile sale neclintite că lupta nu are pauze la prân - ori lupţi continuu, ori doar mimezi. El nu este o trestie care se rupe în furtună. Felul lui de a fi ca politician şi ca simplu cetăţean al ţării sale îi aduce cu-ncetul tot mai multe bile albe.
Ultimele sondaje de opinie sunt destul de grăitoare : ca lider politic urcă trepte. Cei drept, încet, dar se menţine. Or, el este ca cimentul. Înrăiţi-l pe nedrept şi el vă v-a arăta dreptatea, vă v-a scoate la lumină. El nu este un vlăstar al marilor familii bogate cu studii avansate la Sorbona ori Paris. Este produsul societăţii şi vremurilor în care am crescut şi ne-am maturizat toţi noi, cei de vârsta lui. Ca să poţi vorbi în numele altora este nevoie să lupţi cu tine însuţi. Poate de aceea este omul potrivit pentru a face ca acest popor necăjit şi minţit cu gogoaşe marxist-leniniste, bolşevico-comuniste să mai uite din strategia lor de a da lecţii tuturor fără să asculţi pe nimeni. La sigur, mentalitatea oamenilor nu se schimbă aşa de uşor, dar respectul, simplitatea, dialogul, raţionalul poate înlocui aroganţa, dogmatiznul şi minciuna lor. Dacă un negru a ajuns preşedintele Americii, noi, creştinii, să nu uităm că Hristos a fost evreu.
Mihai Gimpu este ca fiecare dintre noi, toţi muritorii de rând. Îndrăzneţ, dur uneori, alteori pus pe glume, când trebuie loveşte direct fără prea multă diplomaţie. Chiar dacă este atacat prea mult, locomotiva lui este în ascensiune şi oamenii simpli de la coarnele plugului îl simt că-i de-al lor : omul faptelor şi nu a discursurilor deşarte şi demagogice a unora din Parlament.
Aici este totul clar: opoziţia îl atacă, voroniniştilor li se ridică tensiunea când îl văd, iar Voronin îl vede pare-se şi prin somn, de aceia nu mai vrea să-l vadă şi-n prezidiul Parlamentului, atât de mult jinduit de el.
Pe mine altceva mă nelinişteşte: omul majorităţii parlamentare este atacat intenţionat şi destul de des, iar marea majoritate nu poate să-l susţină, să-l apere uneori. Aproape singur este în ring cu 48 de boxeri. Aceştea au plăcere când îl scot din bălămăli, că altceva opoziţia dură n-are ce face, iar camarazii de Alianţă se complac în a-i asculta. În altă ordine de idei, nu pot înţelege pasivitatea lor din Parlament...
Vocea Basarabiei
Romanian Gloobal News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
O decizie demagogică
Tinerii şomeri sunt consiliaţi… cu promisiuni
Au câştigat bani la leafă, dar nu vor înţelege mai nimic din ei
CAS a câştigat toate procesele de executare silită
Noi obligaţiile ale medicilor de familie faţă de copii
Rădăşanu vrea, pentru protecţia copilului, o lege mai umană
Sindicatele bugetarilor sunt în fierbere
Furt din supermarket
„Mafiot” la Cordăreni
Doar două treimi dintre secretarii de comună au studii superioare
Prefectul a avertizat primarul comunei Adăşeni să intre în legalitate
Drujbe „de marc㔠la preţ de bazar
Suntem manipulaţi, dar nu ne pasă!
Ioan Rotundu
România a fost şi va fi un avocat permanent al integrării europene a Republicii Moldova
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii
Slabe speranţe pentru reeditarea operei lui Dumitru Iov în anul 2010
Nemulţumirea botoşăneanului Costel Codău
Locuinţă incendiată de un cablu electric neizolat corespunzător
Salvată din casa cuprinsă de flăcări
Moldovenismul este un construct etnic şi geopolitic artificial
Preşedintele Obama tulbură apele internaţionale ale sistemului bancar
Încălzirea globală: alt scandal. Mare şi comic
Şapte judeţe intră sub incidenţa Codului Portocaliu
Botoşanii se află printre ele
Doar IQ-ul îi desparte
Horoscop
Românul şi ce-ar vrea el în 2010
Comentariul comentariilor (XII)
Ioan Rotundu
„Curtea de Conturi nu este Dumnezeul nostru, al tuturor”
le-a spus primarilor din judeţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!