Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 18 Decembrie 2010

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6539 lei
1 USD = 3.7867 lei


Număr accesări
Astăzi:
20257
De la 07 Ianuarie 2003
58425184
La pomul lăudat să nu te duci cu sacul

Târgul de produse tradiţionale un fiasco

Ieri, în jurul amiezii, Târgul de Produse Tradiţionale, organizat de Primăria Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, caninet parlamentar Daniel Humelnicu şi cabinet parlamentar Florin Ţurcanu, s-a aliniat la startul primei ediţii, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, a primarului Cătălin Flutur şi a numeroşi şefi de instituţii.
Mult trâmbiţata acţiune s-a dovedit a fi un eşec total dacă se ia în calcul că la debutul manifestării zecile de corturi erau aproape toate goale, iar cei care şi-au etalat deja marfa au ieşit la interval cu aceleaşi oale de pe esplanada Casei Sindicatului, cu tablouri sau cu ornamente de Crăciun.
„Încercăm să mulţumim botoşănenii în această perioadă, ca orice început este un pic mai greu, noi mai avem o experienţă, Festivalul de Tradiţii Populare Botoşani care a crescut de la an la an. Ceea ce vom face va fi repetabil, vom organiza acest târg măcar în fiecare an, dacă nu în fiecare lună. Sperăm Sperăm ca botoşănenii să aibă posibilitatea să cumpere din produse tradiţionale nu numai de la piaţă sau din supermarketuri, sperăm să achiziţioneze de aici de la târgul nostru”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a încercat să mai îndulcească momentul. „Aici în inima Botoşaniului, prin efortul conjugat al Primăriei, CJ, al parlamentarilor dorim ca acum să realizăm un eveniment ca un început pe care noi până acum nu l-am desfăşurat, cu participarea producătorilor de produse tradiţionale, produse de sezon, dar şi cu participarea instituţiilor noastre de cultură, a meşteşugarilor, pentru că ceea ce dorim să realizăm este o armonie care să ne introducă în atmosfera de sărbători”, a spus şi preşedintele CJ.
Printre cei care au spus câteva cuvinte în deschiderea târgului menţionat a fost şi parlamentarul Florin Ţurcanu. „Putem cumpăra alimente sănătoase, acesta este un lucru foarte important, nu vreau să fac reclamă negativă la supermarketuri pentru că ei vînd ceea ce primesc. De aceea aici vreau să participe producători care într-adevăr să vândă produse de calitate, sănătoase pentru consumul tradiţional. În continuare voi face tot ce depinde de mine prin comisia pe care o reprezint, cu sprijinul autorităţilor locale să sprijinim judeţul Botoşani şi agricultura botoşăneană”, a declarat preşedintele PNL Botoşani.
Gurile rele spun că producătorii din Botoşani au dorit „boicotarea” târgului pe motiv că ideea organizării a aparţinut liberalilor şi apoi disputată între aceştia şi actualii organizatori. Însă, preşedintele Moldoovis Botoşani, structură ce reuneşte peste 85 la sută din producătorii din judeţ, Ionică nechifor, a declarat că :
„Pe mine nu m-a contactat nimeni, să-mi ceară o colaborare cu producătorii, ca şi reprezentant al lor”. Botoşănenii dezamăgiţi că nu au putut admira după cum s-a vehiculat o varietate de produse tradiţionale s-au consolat cu gândul că week-end-ul ar putea să scoată producătorii pe Pietonal. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]

 

  
Horoscop
Bancul zilei: Prostia poliţiştilor este ereditară
România devine ţara cu cele mai bune perspective
din Europa Centrală şi de Est pentru următoarele 6 luni
Regula celor trei pumni
cum să iei bătaie în trafic pentru că te grăbeşti să-ţi duci la spital copilul bolnav
Sumele atrase la buget au crescut cu 15% în urma majorării TVA
Drama familiei Cireş trăită în Ajunul Crăciunului
Irlanda a pierdut in favoarea României 200 de locuri de muncă înalt calificate în domeniul IT
Cele trei mari puteri se pronunţă pentru o îngheţare bugetară până în 2020
Ancheta Rusiei asupra accidentului de la Smolensk este inacceptabilă
Moscova promite să ofere răspunsuri
Primele intervenţii SMURD
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Bucătărie incendiată de un copil de 4 ani
Nissan blindat cu ţigări reţinut la Rădăuţi Prut
Săraci, dar corecţi şi cinstiţi cu statul!
Botoşaniul este pe primul loc pe ţară la încasările către buget
Pensionari „fără număr” au solicitat un loc la revelionul oferit de municipalitate
Contre Baban – Codreanu de la bani
La Botoşani se va interzice comercializarea substanţelor etnobotanice
Moş Crăciun există!
Directorul Mimor vrea de lşa Moş Crăciun trei adjuncţi
Cardul naţional de sănătate devine operabil la anul
Medicii de familie iar protestează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!