Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 2 Iulie 2007

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Publicitate
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6655 lei
1 USD = 3.7891 lei


Număr accesări
Astăzi:
3033
De la 07 Ianuarie 2003
59223760
La Turul României la Ciclism

Primarul Flutur a îmbrăcat tricoul galben

Cea de a 44-a etapă a Turului Românei la Ciclism s-a încheiat duminică, 1 iulie, la Botoşani. Evenimentul a fost cu atât mai important cu cât după zece ani, în care românii au trecut pe lângă marea victorie şi obţinerea tricoului galben, acordat câştigătorului absolut, anul acesta marele câştigător a fost românul Dan Anghelache. Laureatul celei de a 44 ediţii a Turului României la Ciclism activează la Clubul Dinamo, club care a câştigat şi întrecerea pe echipe a acestei ediţii. Anghelache este campionul absolut al ediţiei din acest an, punând capăt unei eclipse de nouă ani, în care nici un român nu a reuşit să mai îmbrace tricoul galben la capătul Micii Bucle. Pe lângă acest fapt, Botoşanii, care au fost pentru a două oară incluşi în circuit au reuşit performanţa de a obţine cel de al doilea titlu pentru cea mai bună organizare din cele opt etape ale ediţiei.
Acum doi ani botoşănenii nici nu visau includerea judeţului în circuit. Anul trecut am câştigat titlul pentru cea mai bună organizare, deşi ne aflam la prima participare, fapt care a şi oferit posibilitatea ca Turul să se încheie la Botoşani. Sunt speranţe ca anul viitor să obţinem dreptul ca cea de a 45-a ediţie turului României la Ciclism să plece din cel mai nordic judeţ al ţării. „Doream extraordinar de mult ca un român să câştige. Iată că dorinţa s-a transformat în realitate. Bucuria este cu atât mai mare cu cât evenimentul se întâmplă la Botoşani. Din punct de vedere al organizării totul a fost ireproşabil. Cei de a Federaţia Română de Ciclism au fost foarte încântaţi, adresând felicitări atât primarului Cătălin Flutur cât şi celorlalţi organizatori”, a declarat senatorul Gavrilă Vasilescu, preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Ciclism.
Pentru că Botoşanii au obţinut titlul de cel mai bun oraş organizator al acestei ediţii, s-a decis acordarea a două tricouri galbene, pentru cel mai bun ciclist şi cel mai bun oraş organizator. Tricoul galben a fost îmbrăcat în numele botoşănenilor de către primarul municipiului Botoşani Cătălin Flutur. Atât în penultima etapă cât şi ultima s-a scos o medie orară bună, sportivii fiind impulsionaţi de premii suplimentare pentru obţinerea unor rezultate remarcabile. „Lucrurile sunt pe o curbă ascendentă şi cred că ciclismul va căpăta mai multă amploare în viitor”, a declarat Gavrilă Vasilescu. Tricoul albastru i-a revenit tot câştigătorului absolut, Dan Anghelache. Tricoul alb, acordat celui mai combativ rutier, a fost acordat lui Alexander Ciocan, care a câştigat şi tricoul roşu, pentru sprinturi. Câştigătorul tricoului verde este Marian Frunzeanu, acumulând cele mai multe puncte de-a lungul căţărărilor. Cei mai merituoşi căţărători din turul ciclist au fost ucraineanul Vitali Briceac, urmat de românii Tamaş Ciciachi şi Marian Frunzeanu. Cei trei au fost premiaţi de către senatorul Gavrilă Vasilescu. Premiile au fost oferite în memoria tatălui senatorului, de asemenea fost căţărător de performanţă. Aşa cum am afirmat, evenimentele dau speranţe botoşănenilor ca anul viitor, cea de a 45-a ediţie a turului să pornească din Botoşani. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Se vrea eliminarea taxei de baraj şi de barieră la Stânca
Este interzisă vânzarea maşinilor în locurile publice
Ştefan are din nou probleme cu Eltrans
CA de la Termica vrea redistribuirea personalului
O altă optică asupra alimentărilor cu apă
Agenţiile de turism în vizorul OJPC
Arderea deşeurilor de pe câmp trebuie făcută controlat
Baladă americană
sau sfatul lui Traian către amicul său Bush
Se caută un barman-ospătar
Medicii de familie instruiti în programul de diabet
Citate şi cugetări din scrierile autorilor americani
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Comentariu la comentarii (CXXXIII)
(Ioan Rotundu)
Program TELE’M Botoşani – luni, 2 iulie
Pisanie bisericească cu jumătăţi de adevăr
Drama unui fost primar
(Ioan Rotundu)
Colaborare cu CCD Iaşi şi Suceava
Aparatele electronice şi electrocasnice luate la control
Declaraţii lunare preluate pe cale electronică
Tânăr decedat într-un accident de motocicletă
Jefuit în Centrul Vechi
Arestat preventiv pentru furt şi tâlhărie
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
Ţeapă de două miliarde, trasă muncitorilor de la Filatura Flămânzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!