Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 26 Mai 2010

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Reportaje
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6650 lei
1 USD = 3.7930 lei


Număr accesări
Astăzi:
26294
De la 07 Ianuarie 2003
59193318

Joc încrâncenat, la Frumuşica, pentru locurile „eligibile” din Liga a IV-a

Duminică, de la ora 11:00, pe stadionul amenajat la marginea imaşului Frumuşica, s-a desfăşurat derbiul antepenultimei etape a Campionatului Judeţean de Fotbal, Liga a V-a, Seria Sud, meciul dintre ambiţioasele echipe “Flacăra” Flămânzi şi „Sportivul” Truşeşti. Situată pe locul trei al seriei, la trei puncte de eterna sa rivală, echipa antrenată de veteranul Aurel Slobodeanu, avea nevoie neapărat de o victorie la scor pentru a se menţine în cursa pentru promovare în Liga a IV-a. În cele din urmă, victoria a fost obţinută, dar numai cu 3 la 2, după un meci extrem de îndârjit şi de tensionat, deseori derulat la limita regulamentului.
Desfăşurată pe un timp superb, în faţa a circa 80 de spectatori, partida a fost amendată din punct de vedere tehnic de un gazon nesatisfăcător, cu pâlcuri de iarbă răzleţe crescute aiurea, parcă pentru a stopa elanul balonului şi cursivitatea jocului. Scorul a fost deschis relativ repede, în minutul 10, de Iulian Lăzărică, care a recuperat mingea respinsă de portarul echipei din Truşeşti după o lovitură liberă a flămânzenilor, şi a marcat sec. În minutul 24, “Flacăra” a majorat scorul prin Marian Todirenchi, care a înscris din voleu, după o excelentă pasă primită de pe partea dreaptă.
Mai bine de jumătate din repriza secundă a aparţinut oaspeţilor, care, efectiv, s-au năpustit în atac, asediind, cu sau fără balon, poarta echipei din Flămânzi, reuşind în cele din urmă să obţină egalarea prin Adrian Tudose care a marcat în minutele 42 şi 65. După mai multe ratări, atât la o poartă cât şi la cealaltă, jucătorii de la “Flacăra” au obţinut victoria, după golul marcat, în minutul 75, la capătul unei acţiuni ofensive pe cont propriu, de Ciprian Rebenciuc. Practic, ultimele 20 de minute ale meciului au excelat în durităţi, faulturi reale şi simulate, îmbrâncituri şi obscenităţi proferate de jucătorii oaspeţi la adresa jucătorilor locali şi a arbitrului care, pentru a menţine coeziunea jocului, a arăta două cartonaşe roşii fotbaliştilor Constantin Nichita de la Truşeşti şi Ciprian Rebenciuc de la Flămânzi.
Ce-i drept, cartonaşul eliminator al atacantului de la „Flacăra” s-a datorat unui cartonaş galben primit pe fondul unei greşeli minore, lovirea balonului după fluierul arbitrului, obţinut din păcate la scurt timp după primirea altui cartonaş galben, pentru fault în joc. Scandalul, provocat de unii fotbalişti din Truşeşti, întreţinut permanent de antrenorul Nicolae Cireş, a continuat şi după meci la masa la care erau validate rezultatele, fără nici o jenă faţă de dirigiuitorul fotbalului judeţean, Mircea Calistru, prezent la Frumuşica pentru a urmări derbiul etapei.
„Nu mai faceţi circ aici aşa cum aţi făcut şi la Suliţa. Dacă aşa atitudine sportivă aveţi în deplasare, îmi închipui ce scandal şi ce debandadă provocaţi acasă, mai ales dacă rezultatul nu vă este favorabil”, a spus supărat Mircea Calistru. Referitor la evoluţia jucătorilor din teren, preşedintele AJF Botoşani a afirmat că „a fost un meci frumos, cu faze interesante la ambele porţi şi cred că echipa mai bună a câştigat”.
Din păcate, în pofida acestei victorii muncite, “Flacăra” continuă să ocupe tot locul 3 al grupei, cu 38 de puncte, la fel ca echipa din Truşeşti, care se află pe locul doi datorită unui golaveraj superior.
Pe primul loc a trecut FC Suliţa, care a acumulat până în prezent 39 de puncte. Cărţile se vor face, probabil, în ultima etapă, când, “Flacăra” Flămânzi va juca la Socrujeni (unde fotbaliştii din Truşeşti au promis că vor fi prezenţi pentru a-i încuraja pe oaspeţi să facă antijoc), iar jucătorii din Suliţa vor juca la Frumuşica, într-un nou meci al orgoliilor. O victorie (grea, dar nu imposibilă) a jucătorilor din Flămânzi cu „Voinţa” Socrujeni, cumulată cu o reuşită acasă a jucătorilor din Frumuşica (din nou foarte dificilă) ar putea propulsa “Flacăra” pe primul loc al grupei, cel care duce direct, fără meci de baraj în liga a IV-a.
De menţionat că meciul de la Frumuşica a fost condus, cu poticneli, inerente unui joc în care s-au descătuşat atâtea orgolii, de o brigadă de arbitraj din Botoşani, cu centralul Cristi Noroc în frunte şi cu doi tuşieri cu nume identice, pe laterale, Marcel Istrate, tatăl şi fiul.(B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Bancul zilei: Sacul cu… surprize
Horoscop
Unde e graniţa de est a R. Moldova?
Putin ne pregăteşte o lovitură de stat?
Rusia mârâie iarăşi la Basarabia
Criza deficitelor bugetare pune sub semnul întrebării modelul social european
tot mai multe guverne reduc ajutoarele sociale şi majorează vârsta de pensionare
Un român s-a sinucis în Italia
"De la Paşte, nu am reuşit să lucrez decât două săptămâni"
Există proiecte de cămine culturale care au chiar şi "bară pentru spectacol"
Un copil a aruncat cu o sticlă de plastic în preşedintele Nicolas Sarkozy
Criza economică – ne nenoroceşte sau ne salvează?
Nu se pot reduce diferenţiat pensiile, pentru că ar trebui modificat punctul de pensie
Harta datoriei publice a ţărilor din UE
Topul salariilor de lux la Romgaz, Transgaz şi Universitatea Lucian Blaga
Anchetatorii confirmă prezenţa comandantului Forţelor aeriene în cabina pilotului
Calul furat dintr-un loc, căruţă din altul, şi …pe-aici ţi-e drumul
Sindicaliştii s-au stropşit la parlamentarii de Botoşani
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Va construi opt vile de lux
Bani pentru şcolarii din Congo
Vor fi directorii de şcoli constrânşi să împiedice greva?
Profesori îngrijoraţi că li se pregăteşte mărirea normei
Medicii de familie sunt controlaţi din nou cum respectă programul
Directorii de şcoli nu vor mai putea si suspendaţi din funcţie
Animale nesupravegheate, reclamate ca furate
Grenadă descoperită între roţile unui camion
CM vrea anularea contractului cadru pentru servicii medicale
Inspectorii IŞJ Botoşani şi-au tras partea din gradaţiile de merit
Confiscare de ţigări
Misiuni executate de jandarmi cu ocazia desfăşurării alegerilor locale din Răchiţi
Contestaţie pentru postul de manager la Şcoala Populară de Artă
O sută de patrupede la 15 zile capturate de firma de ecarisaj din Botoşani
Dar cu Roxana cum rămâne?
Drumul credinţei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!