Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 7 Noiembrie 2008

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6650 lei
1 USD = 3.7930 lei


Număr accesări
Astăzi:
4458
De la 07 Ianuarie 2003
59198205

Guvernul face ordine cu patrimoniul sindical moştenit de la comunism

Imobilele care au aparţinut patrimoniului sindical din România - Confederaţia Generală a Muncii, Consiliul General al Sindicatelor şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România - şi care au fost preluate de statul român, de organizaţiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice, în perioada 6 martie 1945 până în prezent, vor fi restituite.
Executivul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege care reglementează regimul juridic al unor imobile care au aparţinut patrimoniului sindical din România, precum şi procedura de dobândire a dreptului de proprietate asupra acestora.
Conform actului normativ, restituirea bunurilor se va face în natură, iar în cazurile în care acest lucru nu este posibil, vor fi stabilite măsuri reparatorii, care se vor acorda, potrivit Titlului VII din Legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei.
Actul normativ prevede înfiinţarea de către confederaţiile naţionale sindicale reprezentative a Uniunii Naţionale pentru Preluarea Patrimoniului Social (UNPPS), având statul de persoană juridică, în vederea preluării în proprietate a imobilelor.
În scopul îndeplinirii prevederilor prezentei legi, la nivelul Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) va fi constituită o comisie formată din preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, un reprezentat al Ministerului Justiţiei, un reprezentat al MEF, unul din partea Secretariatului General al Guvernului şi un reprezentant al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.
UNPPS va depune la Comisie câte o cerere pentru fiecare imobil solicitat, în termen de 12 luni de la data la care Uniunea a dobândit personalitatea juridică. Pentru fiecare imobil, UNPPS va pune la dispoziţia Comisiei, în vederea stabilirii dreptului de proprietate asupra imobilelor, actele sau orice alte dovezi necesare pentru stabilirea apartenenţei imobilului la patrimoniul sindical.
Dreptul de proprietate al Uniunii asupra proprietăţilor care au aparţinut patrimoniului sindical, respectiv asupra caselor de cultură, a bazelor de odihnă şi tratament ale sindicatelor, vor fi atribuite prin decizie emisă de Comisia care va fi constituită.
Pentru a susţine cererile de atribuire formulate, la lucrările Comisiei va putea lua parte şi un reprezentant al din partea UNPPS, cu statut de invitat.
Sunt exceptate de la prevederile prezentei legi acele construcţii, împreună cu terenurile aferente lor, care au făcut obiectul Legii 18/1991, ale legii 1/2000 şi ale legii 169/1997.
(Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 05.11.2008)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Cine nu vrea la Chişinău limba română şi vrea limba rusă - limbă de stat?
Noi reglementări privind circulaţia pe drumurile publice
Conspiraţia creditelor masive acordate românilor
Horoscop
Ce mângâieri!... Ce senzaţii!...
Votează poziţia a patra pe buletinul de vot!
Târg săptămânal cu produse agricole şi tromboane electorale
Motanul Felix şi prostănacul Geoană
Comentariul comentariilor (CCXXXIV)
(Ioan Rotundu)
OMUL faptelor – Mergi cu EL
Pedelistul Ţâbuleac a dezgropat iar securea războiului
el a stă cu tomahawkul în mână, aşteptând poziţia ideală de-a lovicel vizat este veşnicul său duşman Conţacacuzat de evaziune fiscală, Ţâbuleac ţipă acum că evazionistul este Conţac
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ţâbuleac acuză Ministerul Sănătăţii de afaceri oneroase
Primăria Botoşani este acuzată de concesiuni ilegale de teren
Liberalii vor să facă un sondaj de tip exit pool
Vrei să fii învingător? Comanzi un sondaj!
liberalii au sondajul lor
Ţâbuleac iar lăcrimează că n-are bani!
Şmecherii din supermarkturi ne păcălesc cu produse expirate
cumpărăturile din supermarketuri au devenit prea riscante
Constructorii iar n-au scăpat fără amenzi
Laboratorul a fost mutat, nu închis
O parte din consiliaţi au reuşit angajarea
Anglia cere forţă de muncă botoşăneană
Galbenii suflă în ceafa portocaliilor, iar aceştia în cea a roşilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!