Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 11 Decembrie 2013

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6595 lei
1 USD = 3.7306 lei


Număr accesări
Astăzi:
3038
De la 07 Ianuarie 2003
58309439
Editorial

Va rezista Ţurcanu asaltului PSD?

  • Ioan Rotundu
Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului judeţean dar şi liderul PNL Botoşani este sistematic supus unor presiuni din partea PSD-ului. Atacurile social-democraţilor sunt concentrate pe două direcţii; subminarea autorităţii sale de preşedinte al Consiliului judeţean şi discreditarea în faţa alegătorilor şi a doua direcţie compromiterea acestuia în faţa miniştrilor şi a conducerii centrale a PNL.
În PSD, se pare că munca de compromitere a lui Ţurcanu este bine repartizată celor care au această misiune de partid. Andrei Dolineaschi îl lucrează la nivel de Guvern, blocându-i accesul la fondurile guvernamentale şi europene, accesul la relaţiile cu miniştrii de resort. Totodată îl toarnă la Crin Antonescu cum că datorită stilului său rebel, Ţurcanu pune în pericol la Botoşani Alianţa USL ce poate deveni un precedent periculos la nivel de ţară.
La Botoşani, preşedintele executiv Ovidiu Portariuc îl şicanează cât poate. I-a blocat accesul în Asociaţia Zonei Metropolitane şi, deci, accesul la fondurile europene. Periodic fabrică şi publică câte un sondaj din care reiese că Ţurcanu ar fi în declin politic şi că botoşănenii nu l-ar mai vota preşedinte de judeţ dacă ar fi alegeri imediate.
La nivelul municipiului Botoşani există formată o gaşcă de pensionari aflată sub îndrumarea lui Florin Pietrariu, plătiţi cu 100 lei lunar numai pentru a se plimba cu tramvaiul şi a lăuda celor dispuşi să-i asculte cât de preocupat este primarul de soarta oraşului şi cât de mult îl sabotează Florin Ţurcanu şi nu-l lasă să rezolve problemele din municipiu.
O altă gaşcă care-l lucrează pe la spate este cea a parlamentarilor PSD. Recent, senatorul Doina Federovici şi deputatul Tamara Ciofu a pus la cale prin Inspecţia în Construcţii o lucrătură menită să-l discrediteze pe Ţurcanu prin a-i minimaliza faţă de primari prerogativele sale de preşedinte.
Tehnica mai constă în faptul că cei din PSD ies în conferinţe de presă şi se plâng că Ţurcanu nu colaborează cu ei, le sabotează oamenii din instituţiile publice şi primarii, adică aplică cu succes cunoscutul truc „Hoţul strică, hoţul!” După care tot ei îi propun lui Ţurcanu pacte de neagresiune şi de colaborare. Chiar recent Andrei Dolineaschi, după mai multe atacuri ale lui Portariuc la la adresa lui Ţurcanu, i-a propus acestuia să semneze un pact de neagresiune. Sunt singurul din presa locală care cu ani în urmă am atras atenţia asupra lui Ţurcanu că acesta va deveni un politician de forţă la nivel de judeţ. Ţurcanu are multe hibe, dar prost nu-i! Până acum a reuşit să se ferească de capcanele celor din PSD.
Pe Dolineaschi l-a trimis repede la plimbare cu tot cu pactul propus, amintindu-ui că între PSD şi PNL există un acord de colaborare şi dacă este loial Alianţei USL să facă bine şi să-l respecte. Pe primarul Portariuc l-a umilit la el în casă, adică în Botoşani, demonstrându-i de Ziua Naţională a României cum trebuie organizat şi cinstit un astfel de eveniment. Intenţia sa declarată de a înfiinţa la subsolul Uverturii Mall o piaţă de produse tradiţionale cât şi de-a organiza la anul o Zi a recoltei menită să pună în valoarea munca ţăranilor, sunt alte critici aspre, dar corecte, la adresa primarului Portariuc care n-a demonstrat deloc abilităţi în organizarea unui eveniment pe placul botoşănenilor.
În schimb, Ţurcanu n-a găsit o cale de a avea acces direct la miniştrii de care depinde alimentarea judeţului cu fonduri guvernamentale şi europene şi nici de la conducerea centrală a PNL n-a primit un sprijin concret. Iar lipsa fondurilor este punctul vulnerabil al oricărui preşedinte de judeţ, pentru că fără bani nu poţi face nimic şi aduni multe nemulţumiri. În momentul de faţă, preşedintele Florin Ţurcanu reuşeşte să ţină piept atacurilor venite din interiorul PSD şpi chiar să contraatace.
Şi imaginea sa în judeţ este una confortabilă. La nunţi, la praznice când după un pahar se dezleagă limbile şi încep discuţiile cu conţinut politic, de Ţurcanu se vorbeşte pozitiv. Cei huliţi sunt tocmai cei din PSD, oamenii din mediul rural percepând că tot răul le vine de la Ponta şi nu de la PONL.
Numai că de la anul încep pregătirile pentru alegerile europarlamentare. Dacă se va merge pe liste comune USL, atunci Ţurcanu va sta în umbră şi nu se va implica în aceste alegeri. Dacă se va merge pe liste separate şi pe listă va fi unul dintre cei susţinuţi de Ţurcanu, atunci implicarea acestuia va fi maximă iar PSD-ul va suferi o înfrângere umilitoare. Este şi motivul pentru care cei din PSD se tem de Ţurcanu şi caută să-l discrediteze.
Va rezista Ţurcanu atacurilor tot mai dure şi lipsite de scrupule ale PSD-ului? Părerea mea este căî da!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Din culisele planului PSD de a dinamita justiţia şi de ce a reuşit doar parţial
Teatrul „Vasilache” îi va bucura pe copii cu spectacole in aer liber!
Festival de datini şi obiceiuri de iarnă
Festival de colinde
Miss Moldova 2013 la Uvertura Mall
Cum arată noua formă a legii amnistiei, promovată de PSD
USL continuă lovitura de stat începută în vară i eşuată
modificările la Codul Penal dărâmă zece ani de muncă a instituţiilor anticorupţie. Voi respinge legea
CSM, despre scoaterea parlamentarilor din categoria funcţionarilor publici
se ajunge practic la exonerarea de răspundere penala ă persoanelor vizate
DNA reacţionează faţă de modificarea Codului Penal de către USL
parlamentarii nu vor mai putea fi cercetaţi pentru luare de mită şi abuz in serviciu. Primarii vor putea sa acorde contracte finanţate din bani publici sau din fonduri europene propriilor rude
Informare ANM: Ninsori şi vânt puternic de miercuri seara
Undă verde pentru o nouă politică durabilă de pescuit a UE
Muniţie de război găsită la Durneşti
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Bărbat cuprins de flăcări, salvat de un pompier care trecea prin zonă
40 de tone de furaje distruse într-un incendiu la Cristeşti
Cei mai buni sportivi botoşăneni din 2013 premiaţi la Uvertura Mall
Noile reguli ipotecare vor fi aplicate în toată Uniunea
Victor Ponta a ajuns la Johannesburg, unde participă la funeraliile de stat pentru Nelson Mandela
Guvernul american a ieşit din acţionariatul General Motors, pierzând 10 miliarde de dolari
dar salvând peste un milion de locuri de munca
Oficial CE, despre taxa pe combustibil
suntem pregătiţi să analizăm propuneri alternative, dar cu impact bugetar echivalent
PE: liberalizarea importurilor de vin din Moldova în contextul sancţiunilor Rusiei
Horoscop
Bancul zilei: Fără scăpare în dormitor
Gastronomie: Supă de ciuperci cu afumătură
Radu Banciu s-a încurcat în casele familiei Enescu
Ioan Rotundu
Botoşani: Cum subminează PSD-ul autoritatea preşedintelui Ţurcanu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!