Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 28 Aprilie 2009

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6679 lei
1 USD = 3.8116 lei


Număr accesări
Astăzi:
9210
De la 07 Ianuarie 2003
57456967
Editorial

Te lepezi de satana? Daaaa!

  • Ioan Rotundu
Ieri a fost dat publicităţii un nou sondaj cu privire la opţiunile politice ale românilor. Sondajul a fost efectuat de institutul CURS, la domiciliul respondenţilor, în perioada 8 – 16 aprilie a.c. Astfel spus, sondajul s-a desfăşurat şi în Săptămâna Patimilor, iar rezultatele lui sunt de-a dreptul şocante şi exprimă drama ce-o trăim. Şocante pentru că ele reliefează o deşteptare a electoratului român, o trezire la realitate, o realitate cruntă şi extrem de dureroasă pentru majoritatea dintre noi. Se pare că răbdarea românilor se apropie de sfârşit, iar clasa politică, politicienii ar trebui să ia bine aminte şi să mediteze îndelung la ce au de făcut de acum înainte.
Am să iau în discuţie doar două rezultate. Faptul că preşedintele Băsescu se mai bucură de o intenţie de vot din partea românilor de doar 32%, iar partidul pe care-l păstoreşte, PDL-ul, de numai 26%. Ce anume a provocat o asemenea scădere drastică în sondaje pentru portocalii? Sunt mai multe cauze, dar în principal le putem sistematiza pe două canale: cel prezidenţial şi cel guvernamental.
Preşedintele Băsescu, cel puţin de la începutul acestui an, nu s-a mai ferit public că se amestecă în treburile Guvernului, în cele ale Justiţiei, că-şi anihilează adversarii politici prin comenzi la DNA. Arestările pe care toată suflarea românească le-a perceput şi le percepe ca fiind executate la comanda preşedintelui Băsescu, n-au creat acel spectacol aşteptat de preşedinte, iar el nu s-a trezit copleşit cu un val de simpatie din partea poporului. Poporul nu mai vrea pâine şi circ, iar Băsescu nu înţelege acest lucru.
Afacerile oneroase ale familiei Băsescu, ale fiicei Ioana şi ale fratelui Mircea, puternic mediatizate, au erodat şi mai puternic imaginea preşedintelui. Neamendarea de către preşedinte a ameninţărilor cu moartea proliferate de către fratele său Mircea, iar a avut un impact negativ. Susţinerea fiicei Elena de a candida independent în alegerile europarlamentare, cu riscul de a diminua voturile PDL-ului, a trezit printre portocalii un val de nemulţumiri, ascunse sau făţişe.
Însă cel mai mult cred că românii s-au dezgustat de preşedintele lor, după ce acesta s-a implicat direct şi nemijlocit în exorbitantul împrumut de la FMI, de 20 miliarde de dolari, îndatorând ţara şi poporul pentru mulţi ani de acum înainte. Şi poporul a înţeles că acest împrumut nu-i în interesul său, ci al bancherilor care controlează sistemul bancar românesc, al multinaţionalelor care au pătruns în economia românească şi o dirijează după cum le sunt interesele. Iar preşedintele lor s-a pus în slujba acestora, trădându-şi poporul care l-a ales.
PDL-ul a pierdut drastic în sondaje, atât datorită erodării imaginii liderului său autoritar, Traian Băsescu cât şi a şefului de partid, premierul Emil Boc, perceput ca o paiaţă prezidenţială. De când a fost numit premier, Boc a comis gafe după gafe. A emis acea celebră H.G prin care a interzis pensionarilor să mai cumuleze, în sistemul bugetar, pensia cu salarul, anulată în final de către Curtea Constituţională. A promis anularea taxei auto şi n-a făcut decât s-o micşoreze nesemnificativ. Nu şi-a onorat promisiunea de majorare a salariilor pentru cei din învăţământ. Programul anticriză, extrem de firav şi neconvingător, n-a fost pus în aplicare. Ministrul Finanţelor, aceste inginer Pogea, căruia îi turuie gura mai ceva ca pe vremuri activiştilor PCR, ne-a introdus noi taxe şi impozite disimulate prin diferite măsuri restrictive, chipurile luate în vederea diminuării efectelor crizei economice.
Actuala rectificare bugetară, una negativă, a lăsat ministerul Educaţiei fără bani la investiţii, iar Agricultura pur şi simpli a fost abandonată, deşi este sectorul cel mai important în situaţii de criză economică, pentru că foamea cere de mâncare.
Acestea sunt numai câteva din efectele dezastruoase ale guvernării PDL, iar vinovaţii principali sunt consideraţi preşedintele Băsescu şi paiaţa sa, premierul Emil Boc. Practic, prin efectuarea acestui sondaj românii au fost întrebaţi dacă se leapădă de satana”. Iar ei au răspuns cu toţii în cor „Daaaa!”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Comentariul comentariilor LXVI
(Ioan Rotundu)
A fost anunţată înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor de Măduvă
Horoscop
Cei mai tari hoţi
Panica lui Conţac
Cum a ajuns Ţâbuleac pe Coasta de Azur
Ciulama de pui cu ciuperci
Pakistanul vă invită să-ş cunoaşteţi la... Botoşani
Mica publicitate
Noi restricţii în internarea bolnavilor
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Românul şi resuscitarea politicienilor
Fără autotaxare anul acesta!
Ţigări traficate cu microbuzul
Sediul PSD Botoşani îşi schimbă faţa
Arta nu are gratii!
Sinucidere pe fond de alcool şi nostalgie familială
Noi 66 locuri de muncă
Ministrul Educaţiei se joacă cu orele de sport şi educaţie fizică
Noi experimente în lumea învăţământului
Strategie de prevenire a unei pandemii
Ambulanţa trebuie să răspundă chiar şi la solicitările false sau exagerate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!