Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Joi: 13 Martie 2014

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sport
Alune americane
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6539 lei
1 USD = 3.7867 lei


Număr accesări
Astăzi:
20341
De la 07 Ianuarie 2003
58425268
Editorial

S-au şters la fund cu interesul naţional

  • Ioan Rotundu
Marţi, gaşca de parlamentari infractori , corupţi, oportunişti şi ipocriţi ce formează în momentul de faţă lovitura de berbec a premierului Victor Ponta în a destructura statul de drept în România au mai adăugat o pată neagră la imaginea ţării în Uniunea Europeană şi în lumea civilizată.
Toată gaşca, sub supravegherea atentă a premierului-deputat Ponta au votat împotriva ridicării imunităţii deputatului Daniel Chiţoiu, fost ministru liberal al Finanţelor, care este suspectat de procurorii DNA că este implicat până peste cap, alături de naşul său Dan Radu Ruşanu şi soţia sa, în acte de corupţie.
Procurorii au cerut ridicarea imunităţii lui Chiţoiu pentru a începe cercetările privind implicarea acestuia în elaborarea unei ordonanţe de urgenţă prin care s-au asigurat multiple favoruri financiare societăţii de asigurări Carpatica. Ordonanţa a fost iniţiată de soţia lui Chiţoiu şi cu naşul de familie Dan Radu Ruşanu, contrasemnată de Cxhiţoiu ca ministru al Finanţelor şi în aceeaşi noapte a conceperii a fost semnată şi de premierul Victor Ponta.
Cum afirmam într-un comentariu mai vechi, Dan Radu Ruşanu, Dabniel Cvhiţoiu şi soţia sa şi premierul Victor Ponta s-au constituit într-un grup infracţional de mare corupţie. Serviciile secrete l-au informat pe preşedintele Traian Băsescu că la nivelul Guvernului Ponta există o grupare mafiotă care promovează interesele unor persoane extrem de bogate în dauna interesului naţional şi punând în pericol siguranţa şi securitatea statului român.
În ieşirile sale publice, preşedintele Băsescu a afirmat în mai multe rânduri că Guvernul Ponta este un guvern corupt şi extrem de periculos pentru siguranţa naţională, acuzaţie extrem de gravă în faţa căreia Ponta n-a avut nicio reacţie fermă de dezminţire.
Ponta ştia că ridicarea imunităţii lui Chiţoiu ar însemna cale liberă pentru procurorii DNA să ajungă la el şi să-l întrebe în ce împrejurări a semnat acea ordonanţă la ceas de noapte. Motiv extrem de puternic pentru Ponta ca, marţi, să stea în Parlament până ce s-a convins că imunitatea lui Chiţoiu n-a fost în pericol.
Numai că votul de marţi al parlamentarilor a creat mari îngrijorări atât la nivelul organismelor Uniunii Europene cât şi la nivelul ambasadorilor statelor susţinătoare a statului de drept. Ambasada SUA la Bucureşti a şi emis un comunicat prin care a ţinut să-i amintească lui Ponta şi găştii sale că într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege, deci nici Chiţoiu.
În timp ce la Bucureşti, parlamentarii din gaşca lui Ponta votau într-o veselie împotriva ridicării imunităţii lui Chiţoiu, la Bruxelles, comisarul pe justiţie Viviane Reding anunţa noile măsuri care vor fi luate împotriva ţărilor membre care nu respectă statul de drept. Iar România, alături de Ungaria, era dată exemplul negativ.
În momentul de faţă România riscă să i se taie accesul la fondurile europene şi europarlamentarii săi să nu mai aibă drept de vot în Parlamentul European şi toate acesta pentru că premierul Ponta, parlamentarii s-au şters la fund cu interesul naţional şi au acordat protecţie demnitarilor corupţi.
Dar sancţiunile asupra României continuă şi cu neprimirea ţării în spaţiul Schengen, motivul de lipsă a voinţei politice de a se lupta împotriva corupţiei fiind proaspăt alimentat de votul parlamentarilor de marţi.
De la Botoşani, parlamentarii care s-au şters la fund cu interesul naţional şi care apără corupţia ce domină Guvernul şi Parlamentul sunt social-democraţii senator Doina Federovici, deputaţii Andrei Dolineaschi, Mihai Baltă, Tamara T. Ciofu, senatorul UNPR Şerban Mihăilescu, senatorul Cornel Popescu deputatul Liliana Mincă, ambii PP-DD şi pot fi suspectaţi de vot împotriva ridicării imunităţii deputatul liberal, deja condamnat, Verginel Gireadă, controversatul Costel Şoptică şi senatorul cu dosar Viorel Grigoraş. Este cert că n-au votat împotrivă deputatul liberal Roxana Anuşcă Ţurcanu şi deputatul Cristian Roman de la Forţa Civică. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Reţetă mâncare spanac simplu
Bancul zilei: Întâmplarea din compartiment
Un răspuns obrăzniciei lui Mihai Gîdea : Andrei Pleşu şi dreptul la demnitate
Misu Negritoiu: Trei argumente "fierbinţi" pentru un plan de adoptare a Euro
Cine este Alexandr Dughin, considerat ideologul lui Putin şi promotorul neo-eurasianismului
cum vede viitorul României şi al Ucrainei
Dosarul Loteria II, amânat pentru 9 aprilie. George Copos nu a fost adus în instanţă
Cât costă şi ce conţine o pâine atestată ca produs tradiţional în România
Asociaţia Industriei Fotovoltaice îl acuză pe Victor Ponta că face declaraţii mincinoase
Alune americane
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Dacă PNL nu va lua 20% la europarlamentare eu îmi dau demisia
Cum se inflamează "pericolul maghiar"
Traian Băsescu: OUG de reducere a certificatelor verzi e în vigoare şi produce efecte
premierul Ponbta este un mincinos, incompetent şi plagiator
BMW alimentat cu ţigarete moldoveneşti
Botoşani: Cum au încercat să mă cumpere certăreţii de la Asociaţia nr. 13
Ioan Rotundu
Indian Wells: Simona Halep s-a calificat in semifinale
Mugur Isărescu: Jumătate din industria din 1990 trebuia restructurată sau închisă
Scandalul cărnii expirate: Zece persoane au fost reţinute
continuă audierea celor două grupări infracţionale suspectate de evaziune fiscală
Oligarhul ucrainean Dmitri Firtas a fost arestat la Viena
Botoşani: Baronul PNL de Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost condamnat
Vicepreşedintele PNL, Florin Ţurcanu, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!