Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 14 Februarie 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6651 lei
1 USD = 3.8002 lei


Număr accesări
Astăzi:
17639
De la 07 Ianuarie 2003
59238366
Editorial

Opreliştile lui Manolache de a fi europarlamentar

  • Ioan Rotundu
Constantin Manolache a fost avansat de către PSD drept candidatul botoşănean la un post de europarlamentar. Personal îl apreciez şi stimez pe profesorul Manolache. Doctor în biologie, el a fost şi rămâne la catedră un cadru didactic competent şi iubit de elevi. Viaţa i-a oferit şi prilejul, poate privilegiul, de a îndeplini şi alte activităţi şi demnităţi publice de prim rang. A fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, a fost inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean a deţinut funcţii înalte în PSD.
Este vorbitor de franceză, limbă mult uzitată la Bruxelles, iar limba engleză o vorbeşte la nivel mediu. Privit prin prisma realizărilor profesionale, Constantin Manolache ar fi îndreptăţit să ne reprezinte ca parlamentar la nivel european. E drept, s-au găsit şi persoane care să-l denigreze şi să-l înjosească public, numai că numărul acestora este infim faţă de cei care-l apreciază cu adevărat.
Dar lucrurile nu sunt deloc simple. România are dreptul să participe la formarea Parlamentului European cu 35 de deputaţi. La nivel de ţară, PSD-ul consideră că poate obţine prin votul electoratului maxim 12 posturi. Pentru a simplifica, dar şi pentru a-şi face mai bine cunoscuţi candidaţii, PSD-ul a împărţit România în opt euroregiuni. Judeţul Botoşani a fost inclus în Euroregiunea Nord-Est, alături de alte cinci judeţe: Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vaslui. Ca un candidat să fie pus în fruntea listei sau măcar pe locul doi, ar trebui să fie extrem de bine cotat. Adică să fie cunoscut bine în toate cele şase judeţe, să fie perceput într-un mod pozitiv şi să fie considerat capabil să ne poată reprezenta interesele la un asemenea nivel de înalt.
Spre nefericirea lui, Constantin Manolache este cunoscut în judeţul nostru, dar nu şi în celelalte cinci. În schimb, găsim candidaţi puternici în persoana ieşeanului Constantin Simirad sau a suceveanului Ghiorghi Prisăcaru. Ambii candidaţi sunt bine cunoscuţi în judeţele Moldovei şi totodată bine cotaţi din punct de vedere politic. Dintre aceştia doi, dau mari şanse lui Simirad.
Cred că negocierile care se vor purta se vor încheia cu acceptul ca Simirad să fie ocupantul locului întâi şi trăgător de listă, iar Prisăcaru locul doi. Pentru ceilalţi candidaţi nu mai contează ordinea pe listă. Oricât ar fi considerată Moldova de roşie, mai mult de un deputat nu cred că PSD-ul va putea obţine voturi. În opinia mea, cred că la negocierile care se vor purta, filiala PSD Botoşani va trebui să-l susţină pe Simirad pentru a ocupa capul de listă. Să nu uităm că Simirad este botoşănean de-al nostru, din Coţuşca, aşa că tot noi vom avea de câştigat. Însă lucrurile vor depinde mult şi de lista altor formaţiuni politice. Încă nu ştim ce fel de candidaţi ne vor oferi celelalte partide, mai ales PNL şi PD.
Deocamdată, în afara PSD, celelalte partide n-au rostit nici un nume de candidat. Mai mult, se simt chiar timorate în a-şi desemna candidaţii. Spre ghinionul nostru, privind în jur, nu prea avem personalităţi locale care să fie cunoscute la nivel zonal, care să se bucure de voturile electoratului din celelalte judeţe. Tare mi-i teamă că nu vom reuşi să obţinem nici un post de eruoparlamentar cu care Botoşanii să se poată mândri. Dar cum speranţa moare ultima, nu putem anticipa ce ciudăţenie a vieţii ne poate purta noroc.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (5)]

 

  
La aşa păcat, aşa pedeapsă!
Trage bre, fermoarul, c-ai s-o răceşti!
(Cârcotaşul)
Horoscop
Comentariu la comentarii (XXX)
(Ioan Rotundu)
Un licean de la „Elie Radu”, fugărit de poliţişti prin tot Botoşanii
Protecţia Copilului şi-a stabilit salariile de merit
Salarii plătite numai prin procese
LSI Botoşani nu renunţă la lupta cu arogantul Hârdău
Pui cu ciuperci
Iran şi Persia II
Românul şi bombele
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Au fost stabilite priorităţile investiţiilor din învăţământ
Miniconcert al Liceului de Artă susţinut la sediul IŞJ
Conţac luptă pentru finalizarea şcolilor făcute prin Banca Mondială
Surprize artistice pentru Ziua Îndrăgostiţilor
Nume mari în recital la Festivalul „Mărţişor dorohoian”
Directorul Sorescu vrea fapte, nu bune intenţii
Preşedintele Conţac face recomandări Ministerului Educaţiei
Conţac îi arată lui Flutur mâţa… desemnându-l pe Macaleţi contracandidat
Botoşani, punct strategic în Turul de Ciclism a României
Tineri romi luptă împotriva abandonului şcolar
Corneliu Popescu este acuzat că a devalizat Compania Naţională de Peşte
* expresia 'a fura ca-n codru' merită schimbată în 'a fura ca-n apă'
Pentru că nu deschid mintea, vor deschide punga
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!