Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 12 Februarie 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
8848
De la 07 Ianuarie 2003
57417199
Editorial

Desconsideraţi şi batjocoriţi

  • Ioan Rotundu
În 8 aprilie 2005, la nici jumătate de an de la alegerile parlamentare, semnam editorialul intitulat „Un scenariu politic cu tentă de Internaţională Socialistă”. Scriam atunci c㠄Se preconizează o fuziune PD – PSD, ca singur şi puternic partid românesc de viitor şi membru în Internaţionala Socialistă”. Nu puţini au fost cei care mi-au reproşat că sufăr de scenarită, că fabulez, că fac speculaţii politice ce se plasează la limita dintre raţiune şi o minte bolnavă. Evoluţia ulterioară a evenimentelor mi-a dat dreptate. Motiv să revin asupra acestui subiect prin editorialul intitulat „Înapoi la nostalgicul PDSR”, publicat în 5 mai 2006, în care făceam cunoscut că tratativele se secrete dintre PD şi PSD au devenit publice.
Ce nu ştiam atunci, şi ni s-a dezvăluit acum de către Stolojan, este că şi PNL-ul purta tratative cu acelaşi PSD. Tot pentru a forma o coaliţie guvernamentală, cu scopul de a scoate PD-ul de la guvernare. Aşadar, fie PD sau PNL, nici unul dintre aceste partide nu s-a sfiit să graviteze în jurul PSD-ului, să curteze partidul lui Iliescu, proaspăt trecut în opoziţie prin votul electoratului, pentru a-l readuce la guvernare.
În toamna anului 2004 majoritatea dintre noi a votat cu Alianţa DA, tocmai din raţiunea de a scoate PSD-ul de la guvernare. Românii se săturaseră să-l tot vadă pe arogantul de Năstase rostind vorbe amăgitoare şi pe Iliescu, un preşedinte lung la vorbă şi sărac în fapte. Uitând că au ajuns la guvernare prin votul majoritar al românilor, imediat ce s-au instalat la putere, atât PD-ul cât şi PNL-ul au început să se faulteze reciproc. N-a fost zi lăsată de la Dumnezeu ca cele două partide să nu se certe.
Recenta dezvăluire a lui Stolojan precum că, imediat după instalarea la guvernare, lideri ai PNL au încercat să se orienteze spre o guvernare cu PSD-ul, izolând PD-ul, pare şocantă. N-am nici un motiv să pun la îndoială dezvăluirile lui Stolojan, dacă am în vedere gâlceava ce a dominat şi domină relaţia PNL – PD. Mă simt revoltat însă de tupeul cu care liberalii ne iau drept proşti, ne desconsideră şi ne batjocoresc. Repet, noi am votat Alianţa şi nu o viitoare combinaţie politică între PD – PSD sau PNL – PSD.
Atât Tăriceanu, prin portavocea lui Crin Antonescu cât şi Emil Boc, prin vocea live, susţin că nu vor desfacerea Alianţei tocmai din respectul faţă de electorat. Cică ei şi-au asumat un pachet de măsuri pe care vor să-l ducă la îndeplinire. Fals! Declaraţiile lor au rostul de a ne adormi vigilenţa, de a ne da speranţe deşarte. În realitate, ei urmăresc să acapareze cât mai mult din sfera puterii, să controleze cât mai multe segmente din viaţa economico-socială şi politică a ţării. Iar pentru a-şi împlini scopul, nu se dau înlături de la nimic.
Atât Tăriceanu cât şi Boc susţin prin declaraţii că ei luptă pentru interesul major al României de a fi integrată în Uniunea Europeană în condiţii cât mai suportabile de către popor. Din nou avem de-a face cu declaraţii mincinoase. O ţară întreagă s-a trezit în faţa unor restricţii de ordin european pe care Guvernul Tăriceanu nu le-a adus la cunoştinţa naţiunii. Apar atâtea lucruri, pentru noi trăsnite, încât îi vine greu românului să mai distingă lucrurile serioase de cele neserioase. Ştirea că posesorii de capre trebuie să le asigure acestor animale, vara, o vacanţă la munte apare fantezistă, incredibilă pentru o minte de om normal. Autorităţile îndrituite să explice populaţiei ce trebuie să respecte şi ce au voie să facă, în calitate de cetăţeni europeni, nu-şi fac datoria. Nu şi-o fac, pentru că nici ele nu ştiu ce au de făcut.
Trăim o întreagă degringoladă politică, de degradare a credibilităţii puterii, se termină un scandal ca să înceapă altul. Iar în tot acest scenariu de luptă pentru dominarea puterii, nouă ni s-a oferit rolul de fraieri, de prostime care poate fi modelată după cum este vrerea celor puternici. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Comentariu la comentarii (XXVIII)
(Ioan Rotundu)
Atenţie la fermoarul prohabului!
(Cârcotaşul)
Românul şi caii verzi pe pereţi
Ruladă de carne
Poftele sexuale ale...
Indonezia
Horoscop
Seminar pentru îmbunătăţirea comunicării cu cetăţenii
Ciuştea vrea finanţare transfrontalieră pentru punctul vamal Lipcani
Se plâng de locuri de muncă prost plătite şi corupţie
Ştefan este mulţumit că şi-a atins scopul faţă de Eltrans
Ţâbuleac se luptă cu proiectele legislative
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ţărănistul Miluţ s-a răţoit la bijuteriile lui Conţac
Vasilescu a rămas uimit de ce-a putut vedea la Buxelles
Pagini de istorie ale localităţii Flămânzi transpuse în arta plastică
Viitor centru de asistenţă socială pentru profesorii pensionari
A apărut profesia de delegat sindical
Inventariere a suprafeţei de viţă de vie nobilă
Posturi de asistenţi medicali comunitari
IŞJ vrea dispariţia învăţământului simultan
Instruire pe tema infecţiilor nozocomiale
AJOFM desfăşoară trei cursuri de calificare
Bătălia pentru obţinerea certificatului de Şcoală Europeană continuă
Solicitare ofertă
Ţărăniştii au cotropit Flămânzii, la omagierea centenarului răscoalei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!