Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 1 Decembrie 2009

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6623 lei
1 USD = 3.7780 lei


Număr accesări
Astăzi:
5460
De la 07 Ianuarie 2003
58390011
Editorial

Aşa arată Ţara mea, de Ziua Naţională!

  • Ioan Rotundu
Cine a avut aplecare şi curiozitate în a cunoaşte împrejurările prin care s-a înfăptuit România Mare, după încheierea Primului Război Mondial (1916 – 1918) ştie cât de complicat a fost pentru românii din teritoriile ocupate să-şi vadă împlinit acest deziderat naţional de prim rang.
Primii care s-au întors la Ţara mamă au fost basarabenii, bucuroşi să scape de bolşevismul ce tocmai cuprinsese Rusia lui Lenin. Prin Declaraţia de Unire din 9 aprilie 1918, Basarabia se întorcea la Regatul României, pentru vecie, cum. s-a consemnat în documentul respectiv,
Sora sa, Bucovina, avea să adopte Declaraţia de Unire cu România la 28 noiembrie 1918, cu numai câteva zile înainte de înfăptuirea Marii Uniri. Acest act avea să se producă prin Rezoluţia Marii Adunări Naţionale de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918. La Alba-Iulia s-a desăvârşit România Dodoloaţă, intrată în istoria sub numele de România Mare.
Toţi aceşti paşi ai provinciilor române de a se uni cu Ţara mai trebuiau recunoscuţi internaţional de Marile Puteri, care au împărţit dreptatea după încheierea Primului Război Mondial aşa cum le-au fost interesele. N-a fost uşor să ne luptăm cu Ungaria, care avea relaţii puternice în Europa de pe vremea Imperiului Austro-Ungar şi care nu concepea să piardă Transilvania.
Marele patriot român I.I.C. Brătianu, pregătit de tânăr pentru cariera politică, ajuns ministru la doar 33 de ani, apoi, în 1909, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a avut de făcut faţă pretenţiilor Ungariei, dar şi duşmăniei Angliei şi Germaniei. Participant la Conferinţa de pace de la Paris de la bun început, Brătianu a realizat că cei cu care trata sunt legaţi între ei de jurămintele masonice. A demisionat din funcţia de prim ministru, urmat şi de demisia lui Văitoianu care l-a succedat în funcţie. Brătianu l-a sfătuit pe rege să-l numească prim ministru pe masonul Alexandru Vaida-Voievod. Aşa s-a putut să ne susţinem cu succes recunoaşterea unirii României cu provinciile istorice Basarabia, Bucovina şi Transilvania.
Odată negocierile purtate, s-a trecut la semnarea documentelor. Mai întâi, în cadrul Conferinţei de Pace de la Paris s-a semnat Tratatul de la Versailles, având drept obiectiv dezbaterea noii configuraţii politico-teritoriale şi rezolvarea complicatelor probleme economico-financiare rezultate din Primul Război Mondial. Semnarea a avut loc la 28 iunie 1919, dar România l-a semnat abia în 7 decembrie 1919, având de rezolvat o serie de diferende legate de minorităţi.
La 4 iunie 1920, la Palatul Marele Trianon de la Versailles, 16 state aliate (inclusiv România) pe de o parte şi de Ungaria de altă parte au semnat documentul intrat în istorie sub numele de Tratatul de la Trianon, document pe care acum ungurii revizionişti îl contestă cu vehemenţă. Prin Tratatul de la Trianon s-au recunoscut de către Puterile Aliate noile graniţe ale Regatului României.
Anii au trecut, puterile Europei au dorit o altă configuraţie geografică a împărţirii teritoriale de după Primul Război Mondial, iar România s-a trezit ciopârţită din nou. Cei care au ciopârţit-o fiind bolşevicii ruşi, aduşi la putere de Lenin. Iar comuniştii din România au pactizat cu bolşevicii, pe care i-au numit marii prieteni de la Răsărit.
Astăzi, puii de bolşevici români care au preluat de la înaintaşii lor întreg arsenalul luptelor pentru putere ne dezbină ţara. Regimul Illiescu, instalat prin violenţă stradală şi vărsare de sânge nevinovat, după ce-a părăduit ţara, a introdus o atmosferă de teroare şi a aplicat cu consecvenţă principiul machiavelic „Divide et impera”.
Acum, cu neruşinare, vor din nou la putere. Iar românii, dezbinaţi între nostalgicii după vremurile comuniste şi generaţia de tineri postdecembrişti care pleacă din ţara lor pentru a putea supravieţui, muncind pe la străini, continuă să fie robii dictonului „Se poate şi aşa!” Adică se poate trăi şi sub un nou regim comunist ca cel al lui Iliescu, că are „faţă umană”. Priviţi la tinerii codoşi social-democraţi cum se comportă ca tinerii utemişti cu dinţii galbeni de la mămăligă, încurajaţi de comunişti să-şi bată joc de tinerii proveniţi din familiile avute, adică de burghezi şi moşieri.
Lenin a lansat un avertisment către poporul rus. Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie 1917a îndepărtat de la putere burghezia şi moşierimea rusă, dar, spunea Lenin, există pericolul să se ridice o clasă avută din rândul comuniştilor, care va fi mult mai periculoasă şi greu de înlăturat .
La români, vorbele lui Lenin s-au adeverit. Avem clasa tinerilor social-democraţi îmbogăţită din averea poporului prin privatizări frauduloase, condusă de mai tânărul Geoană, un Lenin perfect, flancat de baroneii Oprişan, Mazăre, Bănicioiu, Vanghelie etc. Dincolo, la liberali, avem ciocoii postdecembrişti reprezentaţi de Crin Antonescu, la Botoşani reprezentativ fiind Florin Ţurcanu, suficient de cunoscut.
Aşa arată Ţara mea, de Ziua ei Naţională!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]

 

  
Marian Lupu înroşeşte Alianţa
În Polonia Ion Iliescu ar fi aruncat la gunoi alături de simbolurile comuniste
Un clic pentru limba română în Constituţia Basarabiei
Învăţaţi limba “moldovenească” la Ambasada de la Bruxelles!
Incertitudine. Gândire strategică şi relaţii internaţionale în secolul XXI
recenzie
Magazie incendiată de o lumânare uitată aprinsă
Autoturism distrus de flăcări din neglijenţa proprietarului
Laureaţi la zi de sărbătoare
proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani
„Un pod mic, care apropie comunităţi mari”
Antricot de vită cu ciuperci
Alegerea lui Dumnezeu
Horoscop
1 Decembrie - Ziua Naţională a României
botoşănenii şi Marea Unire a Românilor din 1918
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Prostul oblicei al lui Ţurcanu
Într-o atmosferă de balamuc, educatoarea a fost instalată şefă la CJ
deşi a sfidat un judeţ întreg, ea nu s-a sfiit să vorbească de morală şi bun simţîn dispreţul cetăţeanului, liberalul Ţurcanu şi-a impus protejata în funcţia dorită
Ceremonie de 1 decembrie
Coaliţie „contra - naturii”
Se caută un copil
Vă prezentăm un material care sperăm să trezească interesul dumneavoastră
Program TELE'M Botoşani, marţi
Educatoarea inspectează drumurile
Multe necunoscute în desfăşurarea examenelor de admitere la liceu
Nu vor cu munca la patron, că-i mai bine la stat
Profesorii în prag de a mai fi fraieriţi odată
Egner a fost condamnat penal ca un borfaş de rând
Bilderbergerii trădării naţionale (II)
sau tabloul celor care pun România pe tavă Rusiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!