Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 19 Noiembrie 2013

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6679 lei
1 USD = 3.8116 lei


Număr accesări
Astăzi:
19584
De la 07 Ianuarie 2003
57467341

După ce a sponsorizat un forum in SUA, conducerea Complexului Energetic Oltenia trimite angajaţii în şomaj tehnic şi concedii fără plată

Salariaţii de la CE Oltenia vor sta acasă la sfârşitul lunii decembrie şi aproape jumătate din luna ianuarie, în perioada 21 decembrie-13 ianuarie, potrivit unei decizii a conducerii societatii, informeaza ziarul Pandurul. Potrivit acestuia, sindicatele sunt de acord cu perioada de şomaj tehnic, dar nu cu cele fără plată.
Faptul ca sunt probleme cu plata salariilor nu a constituit un impediment pentru CE Oltenia de a sponsoriza un forum de afaceri din SUA la care au participat foarte multi reprezentanti ai companiilor energetice de stat.
„Concediul fără plata din luna decembrie este stipulat in Contractul Colectiv de Muncă, negociat şi însuşit atât de administraţie cat si de sindicate. Pentru anul 2013, părţile înţeleg ca, in funcţie de rezultatele economico-financiare ale societăţii realizate la 10 luni, in luna decembrie se vor acorda tuturor salariaţilor 2 zile libere neplătite“, se arată într-un comunicat al CEO care invoca Art.226 din CCM, potrivit Pandurul.
Reamintim ca in luna octombrie a avut loc in SUA un forum la care au participat foarte multe companii de stat din Romania si la care au fost invitati reprezentanti de rang secund ai unor agentii guvernamentale americane, ai diviziei de investitii a Bancii Mondiale si ai unor banci americane.
Lista participantilor romanila forumul de afaceri care a avut loc la Washington a cuprins reprezentantii unor companii de stat si private din domeniul energetic: Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Electrica SA, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, Oil Terminal sau Alro. De pe lista lipsesc insa jucatori majori din piata energetica interna precum Petrom. US Romania Business Forum a aut loc in perioada 21-22 octombrie, la Mayflower Renaissance Hotel din Washington.
Potrivit unui document postat pe site-ul firmei americane de avocatura Cameron LLP, participantii la conferinta isi puteau cistiga statutul de Sponsor Platinum, Sponsor Gold sau Sponsor Silver contra sumelor de 10.000 dolari, 5.000 dolari sau 2.500 dolari. Complexul Energetic Oltenia a aparut pe afisul drept Major Sponsor.
Intrebat despre acest aspect, ministrul energiei, Constantin Nita, a negat, initial, faptul ca CEO ar fi sponsor, dupa care a afirmat ca "directorii generali numiti prin contracte de mandat au dreptul sa-si aloce fondurile necesare cum doresc".
"Este un informatie gresita ca CEO este sponsorul principal al evenimentului. Ministerul nu se ocupa de organizarea acestui forum. Directorii generali numiti prin contracte de mandat au dreptul sa-si aloce fondurile necesare cum doresc. Nu ministerul se duce sa-i controleze daca se duc intr-o tara sau alta", a spus Nita.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Vremea se răceşte. Prognoza meteo până pe 1 decembrie
Guvernul a publicat Ordonanţa prin care majorează semnificativ impozitarea aplicată contribuabililor
Furaje distruse într-un incendiu provocat
Incendii din neglijenţă
Mormolocii din opoziţia botoşăneană
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Profesoara lui Bulişor
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Preşedintele Hollande s-a prăbuşit în sondaje
Marine Le Pen ii cere să dizolve Adunarea Naţională
Crin Antonescu: Relaţia cu Partidul Conservator nu mai există
Horoscop
Gastronomie: Friptură de porc delicioasă
Nagâţul Cosmin Andrei încă umblă drogat
Ioan Rotundu
Petru Bogatu: UE accept㠄divorţul civilizat” cu Transnistria?
Botoşani: Domnule preşedinte, daţi-i afară pe cei din conducerea Nova Apaserv
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!