Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 4 Noiembrie 2014

Politică
Cultură
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6614 lei
1 USD = 3.7984 lei


Număr accesări
Astăzi:
21093
De la 07 Ianuarie 2003
57389372

Curtea Constitutionala dezbate marti constitutionalitatea articolului in baza caruia ANI l-a declarat incompatibil pe Klaus Iohannis

Curtea Constitutionala ar putea sa decida, marti, daca un articol de lege in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali, printre care si pe candidatul la prezidentiale Klaus Iohannis, este sau nu constitutional, anunta Mediafax.
Respectivul articol a fost analizat de judecatorii constitutionali in 7 octombrie, cand s-a decis amanarea pronuntarii unei solutii pana la 3 noiembrie. Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, si se refera la un articol de lege in baza caruia Agentia Nationala de Integritate a declarat incompatibili mai multi alesi locali. Acest articol, din legea ANI, prevede ca un ales local se afla in stare de incompatibilitate daca este si reprezentant in adunarile generale ale societatilor de interes local.
"Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu (...) functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national", prevede articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.
Pe numele primarului comunei constantene Tuzla, Constantin Micu, Agentia Nationala de Integritate a intocmit un raport de incompatibilitate.
In iulie 2013, ANI arata ca 22 de alesi locali din judetul Constanta s-au aflat in stare de incompatibilitate ca urmare a exercitarii simultane atat a functiei de primar sau viceprimar, cat si a calitatii de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor SC RAJA SA Constanta.
Printre acestia a fost si Florin Constantin Micu, ANI sustinand ca primarul comunei Tuzla a fost in incompatibilitate in perioada 24 iulie 2008 - 29 iunie 2009.
Constantin Micu a contestat decizia la Curtea de Apel Constanta, care in 26 iunie i-a respins cererea de anulare a deciziei ANI, pe motiv ca este neintemeiata. In baza aceluiasi articol de lege a fost declarat incompatibil si candidatul la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis.
In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.
In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea deciziei. Hotararea a fost contestata de ANI la instanta suprema, care se va pronunta cu privire la admisibilitatea cererii in 18 noiembrie.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Bancul zilei: Dorinţa femeii
Jambon II
Horoscopul zilei
Sonda trimisa de China spre Luna a revenit cu succes pe Pamant
Elena Udrea: PMP nu va negocia nimic in turul doi
Laszlo Tokes a anuntat ca il sustine pe Klaus Iohannis in turul II al alegerilor
Oficial NATO: Alianta trebuie sa isi suplimenteze, temporar, prezenta militara in Europa de Est
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
RTV: Cum va “vinde printul Ardealului”, Klaus Iohhanis, Romania
Cine raspunde pentru impiedicarea dreptului de vot in afara tarii. Cum pot fi identificati vinovatii
Klaus Iohannis: Nu voi negocia cu niciun politician pentru turul II
Ponta, intrebat daca lui Tariceanu i se va oferi postul de premier: E posibil
,, Avarul” de Moliere, pus în scenă de actorii botoșăneni
Peste 100 de intervenţii ale pompierii botoşăneni, săptămâna trecută
Rezultatele primului tur de scrutin la Botoșani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!