Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 24 Iulie 2010

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6679 lei
1 USD = 3.8116 lei


Număr accesări
Astăzi:
11100
De la 07 Ianuarie 2003
57458857

Curajul lui Huţu ascundea de fapt… laşitatea sa

În şedinţa Consiliului Judeţean de joi, preşedintele Constantin Conţac îşi propusese să obţină o hotărâre prin care să blocheze punerea în aplicare a deciziei Curţii de Apel Suceava ca fostul sediu al Corpului Gardienilor Publici să treacă în gestiunea Primăriei Botoşani. Conţac ştia că o astfel de hotărâre din partea consilierilor judeţeni ar fi fost total ilegală, ea urmând să atragă răspunderea contravenţională şi penală a acestora.
Uns cu multe alifii, mai ales în decursul anului trecut când a pierdut cam toate procesele intentate prefectului Roman, preşedintele Conţac şi-a propus să scoată castanele din foc cu mânuţa social-democratului Constantin Huţu, fost subprefect de Botoşani. Împins din spate de către şeful său politic, Huţu a sărit cu curaj în plină şedinţă, şi pentru a masca răspunderea penală ulterioară ce consilierii judeţeni riscau să şi-o atragă, a propus ca ilegala hotărâre referitoare la sediul CGP să se voteze prin vot secret.
Dacă Huţu obţinea ca dorinţa sa să devină practică de vot, numele consilierii judeţeni care ar fi votat hotărârea ar fi rămas necunoscut, iar răspunderea pentru adoptarea unei hotărâri ilegale ar fi revenit întregului colectiv de consilieri, adică şi celor care s-ar fi opus. Numai că demersul „curajos” al lui Huţu de a se vota prin vot secret a fost dejugat de către consilierii Alianţei DA, care s-au prins cum stau lucrurile şi cam la ce se pot aştepta în final.
Ei au părăsit sala şedinţei, iar curajul lui Huţu a devenit o probă clasică de laşitate a celor care s-au grupat în jurul preşedintelui Conţac. Ar cam fi timpul ca acei consilieri oneşti care s-au raliat intereselor preşedintelui Conţac, fie ei social-democraţi, conservatori sau PNG-işti să le mulţumească
colegilor din Alianţă care, părăsind sala, au blocat prin gestul lor adoptarea unei hotărâri ilegale ce ar fi adus multe necazuri celor care ar fi votat-o. Referitor la scâncetele preşedintelui Conţac cum că CJ-ul s-a ales de pe urma desfiinţării Corpului Gardienilor Publici cu o pagubă de şapte miliarde de lei iar Primăria Botoşani cu sediul, ceea ce în opinia sa n-ar fi drept, îi amintim că atunci când Jurnalul scria că protejatul său fura acele miliarde (fostul şef al CGP Zânel Iftone) ţinea cu hoţul şi nu cu cei care-i semnalau hoţia. Bădie Costică, cum ţi-ai aşternut, aşa somn odihnit să ai!
Cârcotaşul JBD 13.01.2007 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Horoscop
Bancul zilei: La aşa păcat, aşa pedeapsă
Flacăra culturii riscă să se stingă
Ioan Rotundu
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Fii afurisită ciorbă… de la “Podul de piatră”!
Program Tv SOMAX
Scandal într-un caz de “evaziune fiscal㔠neconfirmat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!