Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

Sâmbătă: 6 Martie 2010

Astăzi:
De la 07 Ianuarie 2003

Comunicat de presă – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani va începe de pe 8 martie instruirea specialiştilor compartimentelor de prevenire din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. Activitatea se derulează în baza Planului de pregătire a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă pe teritoriul judeţului Botoşani în anul 2010, aprobat de prefectul judeţului, Cristian Roman, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Prin această acţiune se urmăreşte instruirea specialiştilor compartimentelor de prevenire din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la obligaţiile pe care le au în situaţii de urgenţă, urmărindu-se în acelaşi timp, îmbunătăţirea şi perfecţionarea cunoştinţelor specifice fiecărui tip de risc.
În cadrul şedinţelor vor fi prezentate modalităţile de prevenire a incendiilor la gospodării, având în vedere că 89% dintre evenimentele cu foc înregistrate anul trecut s-au produs la proprietăţile botoşănenilor. Un accent deosebit se va pune pe instruirea practică a acestora prin organizarea unor exerciţii de evacuare din unităţile de învăţământ si efectuarea unor controale de prevenire la unităţile de cultură şi cult, medicale, spaţii comerciale şi gospodării cetăţeneşti.
Primii care vor fi convocaţi sunt specialiştii compartimentelor de prevenire din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Dorohoi, Broscăuţi, Ibăneşti, Hilişeu – Horia, Şendriceni şi Văculeşti. Sesiunea de pregătire se va desfăşura între 8 – 12 martie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Nicolae Iorga” Botoşani acordă o importanţă deosebită pregătirii populaţiei în scopul reducerii numărului de incendii înregistrate în mediul rural şi implicit a protejării vieţii acestora. Acţiunea trebuie continuată şi de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, asigurându-se astfel o preocupare permanentă pentru educarea populaţiei în spiritul cunoaşterii şi mai ales al respectării cu stricteţe a regulilor referitoare la prevenirea incendiilor.
Potrivit legislaţiei în vigoare, specialiştii compartimentelor de prevenire din cadrul SVSU au obligaţia să desfăşoare controale la gospodăriile cetăţeneşti de două ori pe an (primăvara şi toamna), la unităţile de învăţământ premergător începerii anului şcolar şi sezonului rece şi la operatorii economici şi instituţiile publice din subordinea consiliului local, o dată pe an. Activităţi de prevenire vor fi derulate şi înainte sau pe timpul desfăşurării unor evenimente publice. (ISU – Plt. Dorina Lupu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

Un judeţ plin de diabetici
Cadrele didactice lăsate fără bani de cărţi
ÎŞJ nu va lua seamă la protestele părinţilor şi va închide unele şcoli
O nouă captură de ţigări în municipiul Botoşani
A accidentat şi a fugit
Sărbătoarea mucenicilor
o reţetă gustoasă de mucenici
Prietenie câştigată prin pasiunea pentru artă
Când prostia are rang de doctor în ştiinţe
Horoscop
Bancul săptămânii: Înţelegere evreiască
Bucătăria Jurnalul: Supă de varză ca-n Ardeal
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
"Jandarmul român” de ieri şi birocratul român de azi
Mitropolia Basarabiei adună bani pentru bătrânii aflaţi în nevoie
Ultimul secret al lui Voronin
Eva Iova :Ce are Aszod cu românii?
Despre emigranţi si alţi români
Tribunalul Bucureşti a pierdut un rechizitoriu in dosarul Rompetrol.
Patriciu: Mi se pare o poveste de Kafka
Trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna
ca nu putem cheltui mai mult decât producem
nu putem trăi din datorii
Fac multinaţionalele dumping?
Guvernul va reintroduce sistemul acordurilor
de reeşalonare a datoriilor pentru firme
Popasul Cucorăni – locul de unde gurmanzii nu pleacă flămânzi
Ungurul Cseke îi reformează pe români la… sănătate
Consilierii PSD şi PNL sunt groparii culturii şi educaţiei botoşănene
ei au votat împotriva intereselor majore ale judeţului din motive de răzbunare politicăFlutur condamnă public atitudinea acestora
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!