Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Joi: 31 Ianuarie 2008

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6539 lei
1 USD = 3.7867 lei


Număr accesări
Astăzi:
20221
De la 07 Ianuarie 2003
58425148

Comentariul comentariilor (XXXVIII)

  • (Ioan Rotundu)
A apărut acuzaţia că la „Cabinetul prefectului că face politică în orele de program”. În replică, cineva a arătat cu degetul spre cei din PD-L: „Şi directorul de la Termica făcea politică, ieri, în conferinţa de presă tot în timpul programului, la fel şi ceilalţi angajaţi bugetari care sunt şi angajaţi politici totodată, care sunt văzuţi la toate conferinţele de presă ale partidelor dumnealor, de luni până vineri la ore matinale.”
Majoritatea celor care deţin funcţii publice deţin şi funcţii prin partidul din care face parte. De vreme ce premierul Tăriceanu organizează şedinţe PNL în timpul programului său de la guvern iar preşedintele ţării, despre care Constituţia prevede că este neutru politic, se duce la şedinţele PD-L (fost PD), ce să le mai cerem celor de la nivelul judeţului. Cred că problema ar trebui pusă altfel. Nu faptul că fac politică în timpul programului ar trebui să ne deranjeze, ci că politica lor este una proastă pentru noi. N-o să putem despărţi niciodată amestecul politicului în treburile publice şi invers. Nici măcar în perioada când în Grecia antică democraţia era la loc de cinste, nu s-a reuşit o asemenea separare.
Am primit „Noi ambulanţe în judeţ”. Motiv pentru „Luk” să lanseze un avertisment: „Aveţi grijă ce şoferi puneţi pe salvări. Unii se cred în Raliul de la Monte Carlo când pleacă în misiune şi pornesc girofarurile. Când intri cu viteză pe roşu transformi salvarea într-un dric.” Acest avertisment mai trebuie completat şi cu unul la adresa flăcăilor de bani gata, care urcaţi la volan cred că lumea le aparţine. Avem exemplul accidentului produs de băiatul lui Cornel Popescu, şeful peste peştele din România, care, dând muzica la maxim ca să capteze atenţia piţipoancelor, n-a auzit sirena ambulanţei şi-a intrat în ea. S-a găsit şi un anchetator „obiectiv”, în persoana şefului Poliţiei Rutiere, Dumitru Zmău, care s-a deplasat la faţa locului şi a decretat că accidentul s-a produs din culpă comună. Culpa ar fi că şoferul de pe ambulanţă n-a acordat prioritate odraslei lui Popescu, care şofa cu radioul la maxim, deşi ambulanţa se deplasa în regim de urgenţă având pacient la bord. Am şi eu o întrebare, de ordin civic: Cât va mai trebui să sufere Botoşanii de pe urma familiei Zmău?
Avem şi vestea bună că „Suedezii lansează o nouă provocare botoşănenilor”. Este vorba de o investiţie în ce priveşte procesarea energetică a gunoiului. „Punem pariu că nu-i aude nimeni? Doar dacă se vorbeşte şi de 10%. Prietenii ştiu de ce!” – crede un botoşănean. Crezul său este unul fals. Suedezii n-au obiceiul de a acorda comisioane aşa cum este practica pe la noi. „Ueeu” şi-a spus, la rându-i, păsul: „Păi dacă noi suntem impotenţi, doar avem destui specialişti care zac în lada de gunoi, marginalizaţi politic la fel ca în comunism, pt că sunt incomozi. Bine că vin alţii să ne ia gunoiul de la uşă, sper să nu ratăm această oportunitate pt că probabil se va trezi vreunul care trebuie să dea o semnătură ca să mai şi câştige ceva. Nu-i de ajuns că suedezii vin să ne facă treaba degeaba, poate tr să ne şi plătească. Ne mai mirăm că suntem de rasul Europei. Oricum, e singura ştire care interesează pe toţi botoşănenii.” Eu am credinţa că, împreună cu suedezii, vom rezolva şi unele lucruri bune. Uneori suntem prea prăpăstioşi, inclusiv eu.
După apariţia reportajului referitor la fetiţa implicată într-un accident auto, în urma căruia a rămas invalidă pe viaţă, iar procurorii şi judecătorii au absolvit de orice răspundere pe autorul accidentului, cititorii ne-au cerut să aprofundăm investigaţiile pentru a stabili şi eventuale nume suspectate de o judecată părtinitoare. Aşa s-a născut cel de-al doilea reportaj intitulat „Cei care i-au arătat Laurei faţa diabolică a Justiţiei” A urmat un nou val de comentarii. „Dumnezeu nu bate cu parul! Le vine rândul să fie "răsplătiţi "! este credinţa fermă a unui botoşănean. Revoltător s-a exprimat şi „Ueeu”, şi pe bună dreptate: „No comment! Nu ştiu de ce tr să plătim cu aşa mulţi bani aceşti indivizi? Şi ce dracu’ mai caută acolo? Că doar dreptatea nu a început şi nici nu s-a terminat cu ei!” Avem şi un blestem: „Să le dea Domnul şi la familiile lor la fel, altfel nu ai cum să te lupţi cu aceşti monştri, nu oameni” urmat de o speranţă a dreptăţii „De multa vreme justiţia nu-şi mai face datoria. Va veni şi ziua când vor da socoteală.”
Prin obţinerea finanţării parcului Cornişa, noi am apreciat realizarea ca „Lovitura de graţie aplicată de Flutur potenţialilor contracandidaţi” Din păcate, sunt încă mulţi cei care nu ştiu cum se obţin astfel de finanţări europene şi pentru ce programe. „Clarvăzător” este unul dintre ei: „Hai să fim serioşi. Cine va cheltui bani, benzină, etc...şi va veni la Botoşani să vadă ... un parc ? Ce vede municipalitatea noastră atât de extraordinar într-un parc de distracţii şi agrement? Sunt botoşănenii noştri atât de stresaţi, atât de munciţi, încât să le trebuiască neapărat un parc? Ne-am specializat pe investiţii constând numai din parcuri de distracţii şi semafoare? Nu mai bine s-ar investi banii pentru amenajarea unor platforme pe care să se poată instala eventualii viitori investitori?” Ce nu ştie acest comentator este faptul că U.E dă banii exact pentru amenajarea de parcuri. Nu vrei parc, nu-ţi dă banii! Cu privire la platforma pentru investitori, îmi pare rău, dar cititorul n-a aflat încă de Incubatorul de afaceri, care stă mai mult gol, pentru că investitorii n-au a-şi pierde vremea pe la Botoşani, unde se bea la greu, se chiuleşte la greu şi unde se preferă puţinii bani din protecţia socială decât un câştig muncit. Toţi vor salarii mari şi muncă puţină, dacă s-ar putea deloc. La aşa mentalitate, singurul leac rămâne culesul căpşunilor în Spania sau spălatul podelelor prin restaurantele Europei, cu diploma de licenţă şi masterat în buzunar. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Horoscop
Scufiţa Roşie are o problemă
Newtrex vă oferă un salariu bun
Cele 17 drumuri judeţene vor intra în execuţie în 2008
Lui Humelnicu i-au ieşit pasienţele
Problema câinilor comunitari revine în actualitate
Unitatea Medico - Socială Mihăileni este în pericol
Cultura Botoşăneană îşi intră în drepturi
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Sindicatele din învăţământ refuză firimiturile salariale ale guvernului
LSI nu renunţă la cadouri
Decontarea navetei profesorilor ridică probleme
APM chestionează primăriile şi agenţii economici
Opt cursuri de calificare pentru şomeri
Românul şi gripa clasică
Program TELE'M Botoşani, joi, 31 ianuarie
Liberali au eşuat lamentabil, chiar ruşinos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!