Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 30 Ianuarie 2009

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6659 lei
1 USD = 3.7891 lei


Număr accesări
Astăzi:
11745
De la 07 Ianuarie 2003
59291153

Comentariul comentariilor XIX

  • (Ioan Rotundu)
La nivelul conducerii Consiliului Judeţean Botoşani treburile s-au cam aşezat, deşi abia după o jumătate de an de la alegeri. „Omul lui Flutur a intrat în fieful lui Ţâbuleac” pe post de vicepreşedinte, iar numele lui este Cristian Achiţei. Şi „Adrian” pare a fi mulţumit de actuala formulă de conducere: „Prin alegerea lui Achiţei s-a întărit poziţia judeţului Botoşani comparativ cu celelalte judeţe, pentru că, în sfârşit, indiferent de apartenenţa politică, a fost ales un profesionist în executivul consiliului judeţean. Părerea mea, domnule Rotundu!” Subscriu acestei păreri, numai că am de făcut o altă observaţie.
Ne aflăm deja în prima lună a anului 2009 şi n-am la cunoştinţă cam ce activităţi şi-a propus Consiliul Judeţean să desfăşoare în acest an. Acea strategie de dezvoltare pe mai mulţi ani este o ameţeală de intenţii care n-au nici o garanţie că vor prinde vreodată viaţă. Aştept ca cei din conducerea CJ să-şi facă cunoscute principalele obiective ce şi le propun pentru acest an, ce investiţii vor realiza şi în ce valoare. Dacă se vor moderniza 10 km de drum, să ne spună locul şi timpul de realizare, nu să ne ameţească cu una şi alta. Dacă n-au şanse să obţină bani de la guvern, să ne spună ce pot realiza din sursele proprii. Dar să ne spună! Şi mai vreau să aflu din guriţa tot mai coclită a preşedintelui CJ, Mihai Ţâbuleac, câţi bani europeni va aduce în acest an în judeţ. Căci aşa a câştigat preşedinţia CJ, spunând botoşănenilor că ne vom sufoca sub grămada de fonduri europene.
Iată şi un alt comentariu, semnat de „007”, tot pozitiv: „Într-adevăr! Îl cunosc pe Cristi ca bun profesionist. Însă sper să nu-l corupă funcţia. Ştiţi vorba aceea... vrei să cunoşti un om? Dă-i o funcţie de conducere!” Tentaţia de înavuţire este mare şi, uneori, irezistibilă. Poate că Achiţei va aplica principiul de lucru al evreilor şi va băga mâna până la degetul cel mare, nu până la cot. Că de băgat o va băga!
Nimic nu-i poate lecui pe cei din PSD de a nu mai promova leşinături profesionale în funcţii de răspundere. Editorialul intitulat „Oalele se vor sparge în capul lui Flutur şi Conţac” a dat mult de furcă unei anumite găşti de comentatori. Profesoara Ana Bărculeţ a fost anunţată de către surse din PSD ca viitor inspector general adj. la IŞJ Botoşani. Nici că se putea găsi o persoană mai potrivită, care să blocheze reforma. Un pedagog de modă veche nu va putea înţelege şi asimila directivele Uniunii Europene din domeniu. Să avem în vedere că mulţi dintre profesori, prin vechimea la catedră, tot predând aceleaşi lecţii ani la rând, se automatizează, se plafonează, mai ales când nu sunt la curent cu noutăţile din domeniul în care sunt specializaţi.
Ca de obicei, când criticăm personaje ce vin din vremurile „iepocii de aur”, apar comentatorii de profesie, care fac front comun cu personajul, crezând că mai pot manipula conştiinţe. S-au înşelat şi de această dată. M-am oprit asupra ultimului comentariu, semnat de către „O colegă de breaslă”, ce mi s-a părut a fi de bun simţ şi pertinent: „O fi având doamna Bărculeţ vederi învechite, cum spun unii, dar ca profesor nu face rabat la calitate şi are un stil destul de apropiat şi democratic în relaţiile cu elevii. Cuvântul omenie i se potriveşte cu certitudine şi mulţi botoşăneni o respectă şi o apreciază. Opiniile nu pot fi la fel, dar asta nu înseamnă că o calomnie este şi un adevăr. Poate că ar trebui să înclinăm capul în faţa unor formatori de oameni, nu să-i jignim şi să-i denigrăm doar fiindcă fac politică. Fiecare cu politica lui, deşi toate sunt cam la fel ,nu credeţi? La ce foloseşte noroiul?”
Profesoara Bărculeţ poate fi un bun cadru didactic, dar la IŞJ nu vine să predea lecţii unor elevi, vine să conducă un sistem la nivel de judeţ, vine să implementeze o reformă, vine să asigure modernizarea bazei didactice, trebuie să gândească macro şi nu la nivel de clasă, va lucra cu persoane din generaţiile postdecembriste, cu o largă diversitate în gândire şi cu o mai largă concepţie despre modul în care se cere reformat învăţământul. Născută la 6 mai 1952, profesoara Bărculeţ este mai potrivită pentru pensionare decât ca inspector general adj. la IŞJ Botoşani. Trista experienţă de până acum, când în instituţiile statului partidele au promovat valori nepotrivite cu cerinţele actuale, ne ajunge. Eu nu mai vreau experienţe pe banii mei. Vreau promovări bazate pe profesionalism şi competitivitate, nu pe rezultate în munca de partid. Şi încă ceva, Mihaela Huncă este de o mie de ori mai potrivită acestei funcţii, deşi are şi ea păcatele sale. Iar dacă tot vrea PSD-ul să promoveze o femeie, şi Huncă este membra lor de vază.
Aflăm că la Brăeşti „Copacul morţii” a fost doborât”. Este vorba de un copac aflat pe marginea drumului naţional, în zona unei curbe periculoase la intrarea în localitate, de care s-au lovit multe autoturisme. Numai că şoferii profesionişti sau amatori au altă părere. „Manivelu” este unul dintre ei: „Mă îndoiesc că prin tăierea copacului s-a rezolvat problema "Curba morţii" îşi va face în continuare datoria, graţie inconştienţei şi teribilismului unor şoferi.” Nici „Cris” nu crede că s-a rezolvat fondul problemei: „Aşa este. Hai să tăiem toţi copacii de pe marginea drumului ptr.ca nea Costică calcă acceleraţia până la fund.. Să fim serioşi. Trebuie tăiat elanul din unii, teribilismul şi graba, nu copacii. Nu găsesc copaci, caută un cap de pod şi tot îşi rup gâtul, staţi liniştiţi.” Cred că dacă s-ar fi raportat numărul accidentelor la numărul zilnic de maşini care circulă prin zonă, s-ar fi aflat că nu copacul este principalul vinovat. La noi întâi se taie, după care se măsoară. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Monica şi decapotabila ei de 250 000 de euro
Dezbateri pe tema modificării Constituţiei
Vom suporta costurile de stocare a convorbirilor
Democraţia americană nu mai poate fi dată model
percheziţiile se vor putea efectua în lipsa unui mandat judecătoresc
Patriarhul KGB, Kirill al Moscovei, atacă Patriarhia Română încă de la instalare
Pe frontul de est nimic nou
Diaconescu l-a sunat pe Frattini în legătura cu noua campanie antiromânească
Se cere pedeapsă exemplară pentru vinovaţi
dar să nu fie condamnată întreaga naţiune română
Dorin Chirtoacă este victima a regimului comunist de la Chişinău
Patriarhia cere explicaţii despre elementele satanice din noile paşapoarte
Deputatul UDMR de Africa, scos cu tam-tam din Parlament
Calendar istroromân realizat de copiii din Suşnieviţa
ei nu doresc să îşi piardă obiceiurile strămoşeşti
Bună dimineaţa, Israel!
Nelu Paşcu, imaginea românilor
Premiul BBC Four World Cinema ajunge la Cristian Mungiu
Petrecere românească la Detroit
România va organiza cel mai prestigios eveniment mondial de IT&C
Horoscop
Turcii şi „baba” rămasă virgină
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Este profesionist şi vă poate servi la domiciliu
Boc s-a executat... avem buget!
Atenţie! Cod galben pentru Botoşani
El are, noi n-avem!
Ioan Rotundu
Egner s-ar rostui c-un laptop, dar pe bani publici
Sub conducerea lui Pricopi se usucă orice, chiar şi serele
Prefectul vrea acţiune din prima zi de activitate
Celebrul spărgător minor Aron a ajuns model pentru alţi minori
Roman l-a provocat pe Conţac la o pace… durabilă
Prosperitate pe seama indisciplinei altora
88 sancţiuni contravenţionale pentru parcări în locuri nepermise
Primarul Alexandrescu a vrea de la Guvern partea sa de buget
Sorţii i-au surâs! Din nou validată consilier local
Cu noduri în gât, consilierii locali au cedat în favoarea lui Conţac
Prins la furat, chiar în sediul ECOMED
Botoşănenii sunt ademeniţi, prin câştig, la muncă în Danemarca
Lista de aşteptare la operaţiile pe cord duce la… moarte sigură
Mor tot mai mulţi copii care se nasc cu malformaţii congenitale
Cote de atentie pe Jijia si Miletin
Cote de atentie pe Jijia si Miletin
Flutur l-a felicitat pe Roman, dar nu l-a şi fericit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!