Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 25 Ianuarie 2010

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6539 lei
1 USD = 3.7867 lei


Număr accesări
Astăzi:
20149
De la 07 Ianuarie 2003
58425076

Comentariul comentariilor (XII)

  • Ioan Rotundu
Articolul primit de la Agenţia de Presă Flămânzi, cu care Jurnalul are o bună colaborare încă de la înfiinţarea acesteia, şi intitulat „Ucis a doua oară de progeniturile regimului comunist cocoţate directoare”, cum mă aşteptam, a fost amplu comentat.
Din cele peste 20 de comentarii validate (au fost şi comentarii care n-au putut fi validate datorită limbajului suburban utilizat de autori) se desprind două teze importante. Prima, aceea de a ne respecta personalităţile locului, punându-le în valoare opera şi numele şi a doua, din motive politice şi orgolii personale, să condamnăm memoria acestor personalităţi, unele înscrise în panteonul de martiri ai neamului, prin a le denigra opera şi personalitatea.
Şi ştiţi ce învăţăminte s-au mai desprins din conţinutul acestor comentarii? Că este mult mai greu să susţii o cauză nobilă, cum ar fi cinstirea memoriei înaintaţilor, şi mult mai uşor este s-o ponegreşti, paleta argumentelor fiind mult mai largă şi mai uşor de manipulat conştiinţe.
M-am oprit asupra unui singur comentariu. Cel al „Flămânzeanului”, respectiv: „Dacă nu poţi face ceva, dărâmă ce încearcă alţii să facă!!!! Poate că mai puţină politică şi mai multă aplecare asupra problemelor instituţiei coordonate nu ar strica pentru doamnele directoare. Se vorbeşte în urbe că haosul începe să se instaleze la nivelul „instituţiei reprezentative a învăţământului” din Flămânzi!!!! Dealtfel, se pare că ultimul control al ISJ le-a dat de înţeles doamnelor că ceva nu e în regulă în instituţia pe care o manageriază!”
Din presa externă aflăm că „O fată de 19 ani riscă să îşi piardă vederea după ce a luat Tamiflu”, adică un tratament contra gripei porcine. Acest caz nu-i singular, în Germania fiind zeci de astfel de cazuri care au avut de suferit de pe urma vaccinului. Şi la noi au fost cazuri mortale (cele din judeţul Prahova) dar au fost abil justificate de cei implicaţi în „afacerea vaccinul”. Românii, aşa cum am scris şi noi, s-au dus la vaccin ca vitele la abator. Ne sunt specific manifestările gregare.
Când reacţiile negative de pe urma vaccinului se vor înmulţi, atunci vor primi alte justificări, tot atât de abile. În întreaga Europă se vorbeşte despre faptul că vaccinul este o escrocherie a companiilor producătoare de medicamente, numai la noi, în România, totul este la modul laudativ. Pentru că avem poziţia mielului dus la tăiere, autorităţile noaste au acceptat să devenim cobai internaţionali, urmând ca pe noi să se experimenteze alimentaţia modificată genetic. Până şi ţările din America de Sud şi Africa şi-au dat seama de pericolul acestor experienţe, refuzându-le, numai la noi autorităţile acceptând experimentul fără ca măcar să ne spună şi nouă.
„Leni” a comentat: „Vaccinaţi-vă oameni buni...probabil spre asta se tinde… să nu mai vedem nimic.” Românii nu mai văd demult cum sunt manipulaţi de către cei aflaţi la putere. Iar dacă încerci să le deschizi ochii, eşti înjurat.
Şi o nouă găselniţă a Guvernului Boc: „Vom avea învăţători cu studii superioare” Apariţia învăţătorilor cu studii superioare este o necesitate justificată de creşterea salariilor acestora la nivelul profesorilor, ca să se acopere o lacună a Legii salarizării unice. Şi iar trebuie să constat că la noi orice prostie se repară printr-o alta şi mai mare. În loc să fie corectată eroarea din lege, o cârpim prin a le promite învăţătorilor că vor avea înlesniri să absolve studii superioare ca să primească salarii pe măsura efortului depus.
„Om” a adus în discuţie, nu salarizarea, ci esenţa lucrurilor: „Să dea Dumnezeu să fie bine! Eu unul sunt foarte sceptic. Am două probleme la care nu pot răspunde.
1. "Studiile" acestea care vor trimite pe capul şcolarilor mici şi preşcolarilor şi oameni care n-au nici o "chemare" pentru această nobilă şi ingrată meserie, vor reforma învăţământul în direcţia bună sau ...
2. Ce se va întâmpla cu cei care au la "bază" doar liceul pedagogic şi care ( aşa proşti cum sunt consideraţi de nişte minţi aerisite prin facultăţile aflate câte trei într-o cameră) au format generaţii şi generaţii de OAMENI??? Nimeni nu se gândeşte că aceşti adevăraţi dascăli se află în pragul pensiei?”

Referitor la ultima problemă, cea a calităţii profesionale a învăţătorilor, noua reglementare cu privire la studii a mai pus o piedică în calea formării adevăraţilor învăţători. Vor veni cei cu studii superioare, ne vor băga diploma sub nas şi ne vor închide gura cu privire la competenţa lor. Vorba lui Badea: „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul!” La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
O decizie demagogică
Tinerii şomeri sunt consiliaţi… cu promisiuni
Au câştigat bani la leafă, dar nu vor înţelege mai nimic din ei
CAS a câştigat toate procesele de executare silită
Noi obligaţiile ale medicilor de familie faţă de copii
Rădăşanu vrea, pentru protecţia copilului, o lege mai umană
Sindicatele bugetarilor sunt în fierbere
Furt din supermarket
„Mafiot” la Cordăreni
Doar două treimi dintre secretarii de comună au studii superioare
Prefectul a avertizat primarul comunei Adăşeni să intre în legalitate
Drujbe „de marcă” la preţ de bazar
Suntem manipulaţi, dar nu ne pasă!
Ioan Rotundu
România a fost şi va fi un avocat permanent al integrării europene a Republicii Moldova
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii
Slabe speranţe pentru reeditarea operei lui Dumitru Iov în anul 2010
Nemulţumirea botoşăneanului Costel Codău
Locuinţă incendiată de un cablu electric neizolat corespunzător
Salvată din casa cuprinsă de flăcări
Moldovenismul este un construct etnic şi geopolitic artificial
Spicherul atacat şi nesusţinut
Preşedintele Obama tulbură apele internaţionale ale sistemului bancar
Încălzirea globală: alt scandal. Mare şi comic
Şapte judeţe intră sub incidenţa Codului Portocaliu
Botoşanii se află printre ele
Doar IQ-ul îi desparte
Horoscop
Românul şi ce-ar vrea el în 2010
„Curtea de Conturi nu este Dumnezeul nostru, al tuturor”
le-a spus primarilor din judeţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!