Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 2 Iulie 2007

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Publicitate
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6650 lei
1 USD = 3.7930 lei


Număr accesări
Astăzi:
19448
De la 07 Ianuarie 2003
59186472

Comentariu la comentarii (CXXXIII)

  • (Ioan Rotundu)
Până şi primarul Botoşanilor, Cătălin Mugurel Flutur s-a săturat să tot fie păcălit de către cei de la Apa Grup. S-a ajuns până acolo că „Flutur ameninţă Apa Grup că nu va plăti factura pentru apa meteorică”, după ce a constatat că în urma unei ploi abundente, pe străzile Botoşanilor pluteai pluti cu barca în voia cea bună. „Ueeu” întreabă, vizavi de intenţia primarului de a nu plăti munca prost făcută a celor de la Apa Grup: „Dar cum protestam noi, cetăţenii? Apa Grup ne încasează apa meteorică lunar, chiar dacă ne udăm până la genunchi când plouă!” N-avem nici o posibilitate de protest. Suntem la cheremul celor de la Apa Grup. Cei care ar trebui să ne apere interesele sunt consilierii judeţeni. Dar consilierii judeţeni ne-au întors spatele şi stau cu faţa către Apa Grup, societate de pe urma căreia beneficiază de multe avantaje.
Societăţile de asigurări, când le calci pragul, te tratează numai cu vorbe mieroase, cu cafele şi cu sfaturi care te fac să crezi că ţi-a pus Dumnezeu mâna în păr, dacă te asiguri la ei. După ce-ai semnat poliţa de asigurare, sunt în stare să te dea pe uşă afară, dacă îndrăzneşti să le ceri despăgubirile cuvenite de pe urma asigurării încheiate. „Societatea Allianz Ţiriac Asigurări este acuzată că-şi ţepuieşte clienţii” am constatat noi, în urma unei anchete mai ample, iar „Asigurat” a ţinut să ne informeze că „Şi OMNIASIG este o societate de asigurări neserioasă. Nu intru în amănunte, dar sunt total nemulţumit (şi am dreptate) de felul cum mi-a fost soluţionat de ei un dosar de asigurat.” Singura noastră speranţă de dreptate rămâne Justiţia, iar în situaţia când constatăm că suntem păcăliţi, să facem public cazul, pentru a nu le cădea în plasă şi alţii.
Cu puţin timp în urmă noi am publicat un articol despre o reducere de personal de la Electro Alfa şi despre unele probleme apărute în cartierul intitulat Alfa Land. Parcă pentru a ne contrazice, patronul Gheorghe Ciubotaru a organizat o conferinţă de presă şi s-a lăudat că treburile sunt pe drum bun. „Electro Alfa se ţine băţoasă şi crede că poate înfrunta Europa” am intitulat noi spusele sale. Despre reducerile de personal, despre necazurile celor din Alfa Land, despre pierderea unor contracte economice, patronul n-a suflat nici o vorbă. Este adevărat sau nu ce se zvoneşte prin oraş? N-avem un punct de vedere oficial. Şi „Tomiţă” susţine că „Prin oraş se zvoneşte că Electroalfa e în faliment, e adevărat?” Patronul Ciubotaru zice că nu.
De seceta care a cuprins pământul României n-am scăpat nici noi, botoşănenii. Cu toate acestea, nici acum autorităţile n-au declanşat o anchetă pentru a afla cine a distrus sistemul de irigaţii pornit de la Prut şi extins până spre mijlocul judeţului. S-au distrus staţiile de pompare, reţelele electrice, s-au dezgropat şi furat ţevile din aluminiu, sau distrus reţelele de ţevi ceramice. Acum vrem să construim noi reţele, pe alţi bani noştri şi spre câştigul celor care au distrus ce exista deja. „Avem de ales între a crăpa de sete sau a investi în reţele cu apă potabilă” iar un comentator avizat a explicat: „În bazinul hidrografic al Prutului toate fântânile au apă cu încărcătură mare de nitriţi şi nitraţi. Autorităţile ştiu f. bine asta. În planul de management al BH Prut sunt hărţi cu ample descrieri ale arealelor cu apă subterană afectată de contaminare cu nitriţi şi nitraţi. Problema care se pune este însă următoarea: Trebuie să moară copiii ca să se facă ceva. Şi încă ceva, ar trebui să ne dea de gândit faptul că în viitorul apropiat se doreşte alimentarea cu apă a oraşului Botoşani din acumularea Stânca. Dacă această acumulare drenează o mare parte a apelor cu încărcătură de nitraţi şi nitriţi, ce se va întâmpla?” Cui îi pasă de ce se întâmplă în prezent? Cui îi va păsa ce se va întâmpla atunci? Nimănui!
Anumite firme de construcţii drumuri execută lucrări de mântuială. Cu toate acestea, ele continuă să fie prezente pe şantierele judeţului. „Drumul de la Leorda fuge la vale… după Codin” am constatat noi, dovedind cu fotografii afirmaţia din titlu. „Păduraru” a ţinut să ne întărească spusele cu informaţia că „Cine circulă pe ruta Dorohoi-Virfu Câmpului, poate vedea că firma Codin este "Specialista" în asemenea lucrări executate nu demult în pădurea Gorovei. Oare cine recepţionează asemenea lucrări? N-ar fi bine să-i vizităm pe acasă?” Nu, pe acasă n-avem ai vizita că nu vom avea ce vedea. Dar dacă vom merge la Pojorâta, unde are vilă patronul Corneliu Tomescu, ne vom delecta ochii cu o privelişte de lux. „Nicu” are nedumerirea sa: „Negativ despre această firmă s-a scris în mai multe rânduri. Este vreun organ care să o verifice? Unde are sediul această faimoasă firmă? Cred că are firme luminoase şi reclame la fel. Poate îi propune cineva să-şi facă reclame pe SOMAX.” Firma îşi are sediul în Dorohoi, loc unde s-a remarcat în perioada cât a fost primar Vasile Gherasim. Societatea Codin a încasat zeci de miliarde de lei pentru a reface strada de lângă autogară, lucrarea fiind terminată abia sub sceptrul lui Sergiu Lungu, care a pus piciorul în prag, dar care a fost apoi nevoit să tragă ponoasele, fiind „înnobilat” cu mai multe dosare penale de către prietenii liberali ai lui Tomescu. Ca să scape de belea, primarul Lungu a părăsit PSD-ul şi s-a înscris în PD, pentru a se pune la adăpost. Câţi ştiu aceste lucruri? Cu bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Se vrea eliminarea taxei de baraj şi de barieră la Stânca
Este interzisă vânzarea maşinilor în locurile publice
Ştefan are din nou probleme cu Eltrans
CA de la Termica vrea redistribuirea personalului
O altă optică asupra alimentărilor cu apă
Agenţiile de turism în vizorul OJPC
Arderea deşeurilor de pe câmp trebuie făcută controlat
Baladă americană
sau sfatul lui Traian către amicul său Bush
Se caută un barman-ospătar
Medicii de familie instruiti în programul de diabet
Citate şi cugetări din scrierile autorilor americani
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Primarul Flutur a îmbrăcat tricoul galben
Program TELE’M Botoşani – luni, 2 iulie
Ţeapă de două miliarde, trasă muncitorilor de la Filatura Flămânzi
Pisanie bisericească cu jumătăţi de adevăr
Drama unui fost primar
(Ioan Rotundu)
Colaborare cu CCD Iaşi şi Suceava
Aparatele electronice şi electrocasnice luate la control
Declaraţii lunare preluate pe cale electronică
Tânăr decedat într-un accident de motocicletă
Jefuit în Centrul Vechi
Arestat preventiv pentru furt şi tâlhărie
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!