Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 21 Mai 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
8540
De la 07 Ianuarie 2003
57416891

Comentariu la comentarii (C)

  • (Ioan Rotundu)
„Preacinstitul Drăguş cere prefectului să prindă hoţii electorali”, hoţi care, până la urmă s-au dovedit a fi pure invenţii, dacă nu cumva rodul unei imaginaţii bolnave. „Bodu” tranşează problema într-un fel aparte: „Şi ce măi PIEDONE, nu voi a-ţi guvernat până acuma cu UDMR?” Au guvernat, dar ce nu le convine dau uitării, menţinând în actualitate numai ceea ce le este favorabil.
Poate că mai multă bucurie a adus botoşănenilor vestea că „Vor fi montate 14 indicatoare de intrare în judeţ”. Mult mai necesar pare a fi sistemul de informare prin indicatoare rutiere, motiv pentru care conducătorii auto apreciază iniţiativa. „Manivelu” a observat că: „Pe DN2 (E85) venind dinspre Bucuresti, nicăieri (până la Hârlău) nu există un indicator care să indice direcţia Botoşani. Domnilor de la Direcţia de drumuri, puneţi-vă în pielea unui şofer străin de oraş, care are în spate un camion lung de 15 m, care merge pe centura de est (Tudor Vladimirescu) şi caută direcţia Iaşi. Încercaţi să vă imaginaţi ce este la gura lor (la adresa Dvs.) când îşi dau seama că lipsind indicatoarele, merg către Ştefăneşti. Hai, drum bun..” . Poate că cei de la Direcţia de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani au luat act de acest inconvenient şi-l vor îndrepta. „Emil” are altă propunere: „Venind de la Bucureşti la Botoşani, ar fi normal ca să fie indicator măcar la intersecţia de unde se desparte E85 de drumul către Iaşi şi la ieşirea din fiecare localitate mare a drumului E85.Totusi suntem capitală de judeţ. Cine este în măsură să ia legătura cu cei de la drumuri naţionale că existăm şi noi.” Problema indicatoarelor către Botoşani, mai ales pe drumurile europene şi naţionale din direcţia Bucureşti – Iaşi, este veche. Consiliul Judeţean şi Prefectura Botoşani sunt cele două instituţii care ar trebui să intervină cu mai multă energie pentru a se repara această problemă, importantă şi pentru imaginea Botoşanilor.
Cei care se ocupă de Turul de Ciclism al României s-au arătat încântaţi că „Cicliştii vor fi cazaţi la Memorialul Ipoteşti”. Peisajul, oaza de verdeaţă, liniştea care domină în incinta Complexului muzeal Ipoteşti sunt argumentele noastre forte. „Emil” întreabă: „Când se vor termina lucrările la drumul Botoşani – Tg. Frumos că turul ciclist pe acolo trece şi e foarte rău drumul şi ne facem de râs.” Comentatorul să stea liniştit din acest punct de vedere. Cei care răspund de organizarea acestui eveniment au stabilit cu conducerea judeţului toate detaliile, inclusiv refacerea căii de rulare acolo unde regulamentul turului o cere.
O echipă a Teatrului „Mihai Eminescu” s-a întors încununată cu lauri de la un concurs internaţional ce a avut loc în Turcia. „Succesul de la Trabzon” s-a intitulat vestea noastră către cititori. „Ueeu” i-a felicitat, la rându-i, ţinând să ne impute nouă o anume greşeală de exprimare: „Felicitări actorilor botoşăneni. Istanbul se scrie nu Istambul, nu pt. că sunt răutăcios ci pt că aşa trebuie” . I s-a răspuns cu promptitudine: „Nu vrem să fim răutăcioşi, dar dvs. vreţi să aplicaţi o regulă de gramatică a limbii române (înainte de litera p şi b se scrie cu litera m şi nu cu n) la limba turcă. Se scrie Istanbul, aşa cum am scris noi. Comitem multe greşeli, pentru că scriem mult şi sub presiunea timpului, uneori chiar spre miezul nopţii. Dar de data aceasta reproşul nu este fundamentat.”
Primarul „Flutur nu renunţă la pasaj”-ul dintre piaţa mare a Botoşanilor cu legătură spre strada Marchian. „Chelu” zice că „Vreau tichie de mărgăritar!” Adică nu apreciază iniţiativa primarului. „Nebunul” s-a exprimat cam agramat: „Oi fi eu sau altul, nu pricepeţi că acolo se îngroapă bani care nu pot fi contabilizaţi, deoarece câştigătorul licitaţiei va cere prin notificări majorarea cheltuielilor. Dl primar mai bine faceţi sediul la gardieni publici. Ce ne interesează pe noi ca se încurcă circulaţia, băieţii deştepţi ocolesc zona, dar şpaga îi şpagă.” După modul de exprimare şi cum îi gândit acest comentariu, aş jura că autorul nu poate fi decât un fost gardian public devenit poliţist comunitar. La revedere!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Jertfa de sânge adusă lui Ţâbuleac nu era cunoscută la Crasnaleuca
Liceul de Artă se vrea extins
Primii la granturi şcolare
Se va tipări un album cu etniile din Botoşani
SIP are oferte de vacanţă pentru cadrele didactice
Hoţii din maşini sunt cercetaţi în stare de libertate
Proiectil găsit pe câmp, transportat la domiciliu
Permis suspendat pentru refuzul testării cu aparatul etilotest
Deşi învins, liberalul deputat Câmpanu tot bătăios rămâne
Probleme de personal la Primăria Ungureni
De Sf. Ilie, toată suflarea din Ungureni i-aşteaptă pe francezi
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Primarul care vrea drumuri moderne, dar bea apă otrăvită
Caravană de promovare a identităţii rrome
Primarul care plânge citind în fiecare zi un HG, fără vreun folos
Zece societăţi în pragul executării silite
Sub papuc
Citate şi cugetări din Rusia
Recompensă pentru un... rotwailer
Horoscop
Bunele maniere la un eveniment monden la restaurant
Dumnezeu ne-a dat, dar nu bagă şi în straiţă
Ioan Rotundu
Ploaia i-a bucurat atât de mult… că n-au mai ieşit la vot
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!