Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 27 Noiembrie 2009

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
8626
De la 07 Ianuarie 2003
57416977

Chirtoacă: „Noi de ce avem in continuare zidul de la Prut?”

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat, mercuri, la Facultatea de Drept, ca nu intelege de ce exista in continuare zidul de la Prut, vize pentru Romania si Republica Moldova si s-a intrebat daca exista forta necesara pentru a rezolva aceasta problema pe care o are natiunea romana, scrie ZIUA, preluata de Romanian Global News.
Dorin Chirtoaca, absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti, a rostit un discurs cu ocazia implinirii a 150 de ani de la infiintare acestei institutii de invatamant superior, ocazie cu care a vorbit despre "zidul de la Prut" si i-a multumit presedintelui Traian Basescu pentru sprijinul acordat pana in prezent pentru a rezolva problemele dintre Romania si Republica Moldova.
Chirtoaca a precizat ca, in urma cu o saptamana, a participat la o intrunire in Catalonia, Spania, alaturi de oficiali ai Uniunii Europene, europarlamentari, in care s-a vorbit deschis despre democratie si eliberare nationala. "M-am intrebat: daca asa ceva se poate face in sanul Europei Unite si nimeni nu are nicio obiectie, noi de ce avem in continuare zidul de la Prut, vize pentru Romania si vize pentru Republica Moldova? Oare nu avem forta necesara pentru a putea si rezolva aceasta problema, pe care o are in prezent natiunea romana?", a declarat Chirtoaca, sustinand ca apreciaza sprijinul primit pana acum din partea sefului statului roman in aceasta problema.
Primarul Chisinaului a mai spus ca a lucrat, in 1991, in Comisia pentru elaborarea Constitutiei si a participat la dezbaterile privind structura viitoare a Parlamentului Romaniei. "Aceeasi dezbatere am avut-o si pe bancile facultatii: doua Camere, o Camera? Iata, ca in 2009, dezbaterea de acum 20 de ani a devenit realitate si solutia propusa atunci a fost confirmata prin referendum de romani, inclusiv de romanii din Republica Moldova, cu o majoritate covarsitoare de 90%", a spus Chirtoaca.
Dorin Chirtoaca a vorbit si despre realitatile pe care le intampina absolventii de Drept care, cu cat se tin mai mult de ceea ce au invatat la Facultate- respectarea legii, cu atat mai mari sunt presiunile din partea celor care nu doresc asa ceva. "Este o izbitoare diferenta intre ceea ce se discuta si se preda la facultate si ce este dupa aceea, in realitate. Din propria experienta pot sa va spun: cu cat te tii de ceea ce prevede legea, de ce ne-au invatat profesorii la facultate, cu atat mai mare este presiunea din partea acelora care nu doresc asa ceva. Ţi se recomanda, pe toate caile, sa accepti compromisuri, aranjamente si alte foloase necuvenite", a explicat Chirtoaca.
Primarul Chisinaului a dezvaluit, in cadrul discursului prilejuit de aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Facultatii de Drept din Bucuresti, ca a absolvit acelasi liceu la care a invatat si Traian Basescu.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Un prim pas spre unificarea cu România
* site-urile guvernamentale din Basarabia revin la normalitate: Schimba MD în RO
România ajută Basarabia
Invitaţie în Împărăţia lui Moş Crăciun din Montreal
Trei generaţii de votante, în Australia
Prezenţă numeroasă la vot în Auckland
Invitaţie publică
Dăruţi copiilor îngeri
Kafta cu cartofi
Năduf în miez de noapte
Lichelelor, răfuiţi-vă cu mine nu cu un copil!
Singur împotriva tuturor
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Program TELE'M Botoşani, vineri
O ofetă de angajare tentantă
Deputatul Cătălin Buhăianu dezvăluie din secretele PSD-ului
Bani pentru Stăuceni şi Copălău
Acţiune a poliţiştilor dorohoieni pentru combaterea fraudelor vamale
„Bunul simţ” şi demagogia au învins sărăcia
Ioan Rotundu
În cazul conflictului de la Dângeni, IJP face următoarele precizări
Farmaciile au probleme în aprovizionarea şi decontarea medicamentelor
Dezbatere publică cu privire la programa şcolară
Noi cursuri şcolare suspendate din cauza gripei
Încurcături birocratice în stabilirea zilelor libere fără plată în învăţământ
Educatoarea Cătălina Lupaşcu va face muncă de inginer constructor
vin vremuri grele pentru botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!