Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 6 Martie 2010

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6679 lei
1 USD = 3.8116 lei


Număr accesări
Astăzi:
9080
De la 07 Ianuarie 2003
57456837

Bucătăria Jurnalul: Supă de varză ca-n Ardeal

Supa de varză se zice că e bună pentru cura de slăbire. Dar nu în această variantă, cu afumătură şi smântână ca-n Ardeal.
Ingrediente: 1 varză medie (în jur de 1 kg), 200-300 gr afumătură (ciolan, ceafă, costiţă afumată), 1 morcov mare, 1 linguriţă cimbru uscat, 1 ceapă mare, 1 cană bulion, 1 lingură cu vârf făină, 1 lingură rasă boia dulce, 1/2 linguriţă piper, 300 gr smântână, sare, 4 linguri ulei, mărar (după gust, cam 6 fire).

Preparare: Într-o oală punem 3 l apă la fiert şi afumătura tăiată cubuleţe. Lăsăm să fiarbă cam 15 minute, apoi adăugăm morcovul tăiat rondele. Continuam să fierbem încă 10 minute.
În acest timp tăiem varza fideluţă subţire şi o frecăm cu puţină sare pentru a se înmuia un pic. Adăugăm varza în oală, cimbrul şi 1 linguriţă sare. Continuam să fierbem la foc mediu până varza e aproape făcută, cca 15-20 minute.
Într-o crăticioară pregătim rântaşul: în uleiul încins călim ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat adăugăm piperul şi boiaua, amestecăm rapid, apoi adăugăm fîina şi iar amestecăm până făina absoarbe uleiul. Stingem cu bulion şi amestecăm până e omogen totul.
Punem rântaşul într-o strecurătoare pe care o scufundam în supa de varză şi amestecam în rântaş până acesta se dizolvă în supă. Ceapa care rămâne în strecurătoare se aruncă. Lăsăm să fiarbă totul cam 5 minute şi apoi gustăm de sare. Dăm focul la mic, astfel încât supa să nu mai clocotească.
Smântâna se dizolvă într-un bol cu 5 polonice de supă fierbinte (amestecăm după fiecare polonic adăugat). Turnăm smântâna în oală încet, amestecând în acelaşi timp viguros cu polonicul în supă. Presărăm mărarul tocat fin. Lăsăm încă 10 minute pe foc, tot la foc mic.
Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Un judeţ plin de diabetici
Cadrele didactice lăsate fără bani de cărţi
ÎŞJ nu va lua seamă la protestele părinţilor şi va închide unele şcoli
O nouă captură de ţigări în municipiul Botoşani
A accidentat şi a fugit
Sărbătoarea mucenicilor
o reţetă gustoasă de mucenici
Prietenie câştigată prin pasiunea pentru artă
Când prostia are rang de doctor în ştiinţe
Horoscop
Bancul săptămânii: Înţelegere evreiască
"Jandarmul român” de ieri şi birocratul român de azi
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Mitropolia Basarabiei adună bani pentru bătrânii aflaţi în nevoie
Ultimul secret al lui Voronin
Eva Iova :Ce are Aszod cu românii?
Despre emigranţi si alţi români
Tribunalul Bucureşti a pierdut un rechizitoriu in dosarul Rompetrol.
Patriciu: Mi se pare o poveste de Kafka
Trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna
ca nu putem cheltui mai mult decât producem
nu putem trăi din datorii
Comunicat de pres㠖 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă
Fac multinaţionalele dumping?
Guvernul va reintroduce sistemul acordurilor
de reeşalonare a datoriilor pentru firme
Popasul Cucorăni – locul de unde gurmanzii nu pleacă flămânzi
Ungurul Cseke îi reformează pe români la… sănătate
Consilierii PSD şi PNL sunt groparii culturii şi educaţiei botoşănene
ei au votat împotriva intereselor majore ale judeţului din motive de răzbunare politicăFlutur condamnă public atitudinea acestora
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!