Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 30 Octombrie 2010

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Mediu
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6656 lei
1 USD = 3.8059 lei


Număr accesări
Astăzi:
9286
De la 07 Ianuarie 2003
57417637

Atac murdar al unui agent al securităţii ucrainiene la adresa unui lider al comunităţii româneşti din Sudul Basarabiei

Anatol Fetescu, agent al securitatii ucrainiene, utilizat de aceasta in scopul despartirii romanilor din Ucraina in romani si "moldoveni" continua campania antiromaneasca in Sudul Basarabiei (regiunea Odesa) printr-un atac murdar la adresa lui Anatol Popescu, unul din liderii marcanti ai romanilor din regiune, transmite Romanian Global News.
Agentul securitatii ucrainiene a declarat pe un post de televiziune ucrainian ca Anatol Popescu are si cetatenie romana si astfel acesta incalca legea. Atacul trompetei securitatii ucrainiene, vine in contextul in care Anatol Popescu candideaza cu sanse reale la postul de primar al localitatii Utconosovca, localitate din raionul Ismail, compusa numai din romani.
La initiativa autoritatilor ucrainiene Fetescu a creat "Asociația național-culturala moldoveneasca din Ucraina", instrument de propaganda a teoriei staliniste conform careia romanii si moldovenii ar fi popare diferite. Acelasi Fetescu a dus o campanie sustinuta de scoatere a limbii romane din scolile romanesti din Ucraina si inlocuirea cu asa zisa „limba moldoveneasca". Faptul ca Fetescu este in continuare folosit de securitatea ucrainiana pentru a lovi in lideri ai comunitatii romanesti este surprinzatoare in contextul in care noua conducere a Ucrainei a fost aleasa si prin contributia comunitatii romanesti cu care are incheiat un protocol.
In acest timp la Bucuresti Senatorul Titus CORLĂŢEAN, preşedintele Comisiei pentru politică externă, l-a primit joi, 28 octombrie 2010, pe E.S. domnul Marikyan KULYK, ambasadorul Ucrainei în România, la solicitarea acestuia. Ambasadorul Kulyk a făcut o prezentare a ultimelor evoluţii în materie legislativă şi constituţională cât şi a etapelor legate de organizarea, la data de 31 octombrie a.c., a alegerilor locale.
Preşedintele Comisiei pentru politică externă a apreciat că România ar saluta posibilitatea ca pe listele de consilieri locali propuşi de partidele politice să figureze şi reprezentaţi ai minorităţii române din Ucraina, fapt care ar facilita reprezentarea corespunzătoare, la nivelul administraţiei locale, a intereselor şi nevoilor specifice ale cetăţenilor ucraineni de etnie română.
Ambasadorul Kulyk a prezentat obiectivele europene ale Ucrainei pe relaţia cu Uniunea europeană şi a solicitat sprijinul României, respectiv al parlamentului, pentru obţinerea unei decizii favorabile la Summit-ul UE-Ucraina care va avea loc la 22 noiembrie a.c.. Principala aşteptare a Ucrainei de la această reuniune la nivel înalt o reprezintă anunţarea Planului de acţiune pentru instituirea regimului fără vize la călătoriile cetăţenilor ucraineni în UE, ca obiectiv comun pe termen lung.
Senatorul Corlăţean a subliniat în acest context interesul României de a sprijini politic eforturile Ucrainei de cooperare întărită şi de apropiere de Uniunea Europeană, cu respectarea criteriilor şi măsurilor de reformă internă de ordin legislativ, institutional, corespunzătoare acestui demers, inclusiv a celor în domeniul drepturilor omului, democraţiei, al statului de drept.
Romanian Glkobal News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Horoscop
PSD vă oferă oportunităţi gratuite
Bancul zilei: Ce aştepta asasinul?
„Ne pare rău. Nu mai suportam ruşinea. Ne-am autodesfiinţat!”
Românii de la Est de Bug, tezaurul pierdut al neamului românesc
Voronin l-a decorat pe ucigaşul Annei Politkovskaia
Cotroceniul pregăteşte schimbarea lui Emil Boc din funcţiile de premier şi de preşedinte PDL
Îmi place viaţa şi îmi plac femeile, nu datorez explicaţii nimănui
Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Transnistria, crede Ucraina
Papa Benedict laudă ştiinţa, dar insistă că Dumnezeu a creat lumea
Misteriosul deces al scriitorului mason Sadoveanu
un subiect „interzis” de aproape 50 de ani
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Pentru medicii de familie CAS a coborât iar milităria din pod
Şi în condiţii de sărăcie, Programul „Euro 200” continuă
CAS a declanşat o nouă serie de executări silite
La Agenţia de Mediu se face „ecologizarea” organigramei
Cui dă mită...
S-a lansat oficial proiectul privind reabilitarea Casei Ventura
Prefectul Roman a cerut sprijin parlamentar pentru refacerea drumului Botoşani- Târgu-Frumos
Subprefectul Daniel Moruzi s-a retras
Renate Weber întâmpinată la Botoşani de puzderie de căruţe
Florin Ţurcanu a rămas fără Roxana Marandiuc
Câmpanu s-a bucurat de o cotă crescută la bursa Premierului Boc
prefectul Roman a scăpat ca prin urechile acului să nu fie demiscât pe ce deputatul Buhăianu avea să şi-o ia acasă pe generala Macovei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!