Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 28 August 2010

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6606 lei
1 USD = 3.7828 lei


Număr accesări
Astăzi:
10380
De la 07 Ianuarie 2003
58415307
Andrei Marga, Mircea Cărtărescu si Vladimir Tismaneanu,

Cei mai mediatizaţi intelectuali români

Profesorul Andrei Marga, scriitorul Mircea Cartarescu, istoricul Vladimir Tismaneanu, actorul Ion Caramitru si scriitorul Mircea Dinescu ocupa primele pozitii intr-un clasament al celor mai mediatizati 30 de intelectuali din Romania. Topul a fost alcatuit de MediaIQ pe baza unei monitorizari a 780 de surse media romanesti, realizata in perioada 15 februarie - 20 august.
Andrei Marga, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si fost ministru al Educatiei, a inregistrat cele mai multe aparitii in media in ultimele sase luni - 385 de aparitii in 77 de surse media, preponderent in presa scrisa, tiparita si online.
Mircea Cartarescu, considerat de presa "cel mai vandut si tradus scriitor roman contemporan", a adunat 325 de aparitii in ultimele sase luni, in 97 de surse media. Locul al treilea in clasament este ocupat de istoricul Vladimir Tismaneanu, cu 319 aparitii, actorul Ion Caramitru (cu 308 aparitii) si scriitorul Mircea Dinescu (304 aparitii).
Locurile 6-10 sunt ocupate, in ordine, de Andrei Plesu, Horia Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu, Razvan Theodorescu si Dan Puric (mai putin de 300 de aparitii fiecare).
Topul primilor 20 de oameni de cultura din Romania, dupa numarul de aparitii in presa, este completat, in ordine, de Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia, scriitorul Stelian Tanase, analistul politic Emil Hurezeanu, Nicolae Manolescu , Neagu Djuvara, Dan Lungu, Catalin Avramescu, Alina Mungiu-Pippidi, Florin Iaru si Constantin Balaceanu Stolnici.
Acestia sunt urmati de personalitati precum scriitorul Andrei Cornea, istoricul Lucian Boia, academicianul Solomon Marcus si criticul de film Alex Leo Serban. Topul celor 30 de oameni de cultura este incheiat de Liviu Papadima, decanul Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti (16 aparitii), istoricul Sorin Antohi (14 aparitii) si filosoful Mircea Flonta (10 aparitii).
In ceea ce priveste mediile de comunicare care au mentionat cei 30 de oameni de cultura, pe primul loc cu cele mai multe articole sunt cotidienele nationale, cu peste 1.400 de materiale de presa. Acestea sunt urmate de publicatiile online generaliste sau de nisa (933) si cotidienele locale (500).
La capitolul cele mai active cotidiene pe subiectul "cultura" , Adevarul detine prima pozitie, cu 337 de articole publicate in ultimele sase luni. Acesta este urmat de Evenimentul Zilei, cu 227 de articole, Cotidianul (170) si Hotnews.ro (145). Topul 5 al cotidienelor care au tratat subiectul "intelectuali/oameni de cultura" este incheiat de Gandul, cu 54 de articole.
Cele mai mediatizate vedete
Mediatizarea oamenilor de cultura a fost, insa, modesta in comparatie cu modul in care presa a acordat atentie, in aceeasi perioada, vedetelor feminine din show-biz. MediaIQ a realizat si o comparatie intre mediatizarea oamenilor de cultura si cea a vedetelor. Cea mai mediatizata vedeta feminina, Bianca Dragusanu, a inregistrat in ultimele sase luni ale acestui an 2.329 aparitii in presa autohtona - de aproape opt ori mai mult decat a avut Andrei Marga, cel mai mediatizat om de cultura din Romania.
Bianca Dragusanu este urmata in topul 10 al celor mai mediatizate vedete feminine din Romania de Monica Columbeanu (1.427 aparitii), Paula Seling (981), Mihaela Radulescu (907), Daniela Crudu (781), Simona Sensual (562), Oana Zavoranu (557), Andreea Banica (542), Laura Cosoi (503) si Andreea Raicu (498). Monitorizarea MediaIQ a fost realizata in perioada 15 februarie - 20 august 2010 si a inclus 780 de surse media (agentii de presa, site-uri generaliste, dar si specializate, variantele online ale celor mai importante publicatii nationale si locale, dar si ale principalelor posturi de televiziune si bloguri).
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]

 

  
Horoscop
Program Tv SOMAX, sâmbătă şi duminică
Anunţ important
Bancul zilei: Băsescu şi viitorul românilor
"Suntem pe punctul de a ne prăbuşi"
au fost anunţaţi, din greşeală, pasagerii unei curse British Airways
Premierul nu va fi schimbat, remanierea guvernamentală va viza anumiţi miniştri
Licitaţie de lucrări reluată de 2 ori şi anulată de 2 ori
în timp de un an, la un proiect european in valoare de circa 20 milioane euro
Desfăşurăm controale încrucişate cu SUA si Germania la "cea mai profitabilă firmă din România":
American European Marketing & Entreprises
Cinci din cele 500 de TIR-uri cu ajutoare din România au ajuns în Basarabia
Basarabia va exporta fructe si legume către România
după restricţiile impuse de Rusia
Moldovenii lui Voronin de Ziua Republicii
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ţâbuleac şi Georgescu au lăsat Botoşanii fără apă
reprezentanţii E.ON au tăiat curentul către Apa Grup
Alegeri în PSD Botoşani
Prefectul Roman a informat miniştrii de resort despre abuzul E.ON de a opri apa
Viceprimarul care le-a dat consilierilor locali cu legea în cap
Aflată la volanul judeţului, „Gogoşica parfumat㔠polemizează cu cei de la Termica
în loc să rezolve problema apei care lipseşte în tot judeţul
Fabrica din bătătură
Rămaşi fără apă, botoşănenii reclamă dar nu prea ştiu pe cine
Ghinion sau nu, anul şcolar începe pe 13 septembrie
Încă o taxă menită să-i trimită pe bolnavi la groapă
Salarii mai mari pentru medicii de la urgenţe
O afacere bănoasă dospită la secret
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!