Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 5 Martie 2011

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Comentarii
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6609 lei
1 USD = 3.7530 lei


Număr accesări
Astăzi:
18062
De la 07 Ianuarie 2003
58376943

ANAF a colectat in februarie circa 11 miliarde de lei la buget

Totalul veniturilor bugetare realizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în luna februarie 2011, a însumat 10,9 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 17,04% faţă de aceeaşi lună a anului trecut (9.318,30 mil.lei) şi un grad de realizare de 106,69% a programului de încasări venituri bugetare comunicat de Ministerul Finanţelor Publice, se arata intr-un comunicat al ANAF.
În ceea ce priveşte ponderea în Produsul Intern Brut a veniturilor colectate de A.N.A.F se constată în luna februarie o creştere de 0,18 puncte procentuale faţă de luna februarie a anului precedent. În structură, pe bugete şi în cadrul bugetului de stat pe principalele impozite şi taxe, situaţia privind realizarea veniturilor bugetare în perioada analizată, se prezintă astfel: veniturile la bugetul de stat în luna februarie 2011 au fost realizate în proporţie de 109,04% (program - 6,3 miliarde de lei, realizat - 6,96 miliarde).
Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010 se constată o creştere cu 1,4 miliarde de lei, respectiv cu 26,67% (realizat 2010 - 5.502,38 mil. lei). În structura veniturilor bugetului de stat, cele mai importante creşteri s-au înregistrat la: impozitul pe profit (unde prevederile bugetare au fost realizate în proporţie de 119,60% - 773,14 mil.lei faţă de un nivel programat de 659,15 mil.lei, la taxa pe valoarea adăugată, unde prevederile bugetare au fost realizate în proporţie de 103,36% (3.123,03 mil.lei faţă de un nivel programat de 3,021,41 mil.lei ). Faţă de luna februarie 2010 s-a înregistrat o creştere a încasărilor cu 908,77 mil. lei (respectiv cu 41,04%).
Creşterea substanţială a încasărilor de TVA se datorează: majorării taxei pe valoare adaugată (cca. 583 mil. lei), creşterii eficienţei activităţii de colectare şi diminuare a fenomenelor de evaziune şi fraudă fiscală (cca. 326 mil. lei), accize, unde prevederile bugetare au fost realizate în proporţie de 144,78% (1.234,79 mil.lei fată de un nivel programat de 852,85 mil.lei ).
Faţă de luna februarie 2010 s-a înregistrat o creştere a încasărilor cu 438,51 mil. Lei (respectiv cu 55,07%) Creşterea încasărilor se datorează atât îmbunătăţirii activităţii de colectare precum şi creşterii cotelor de impunere.
În ceea ce priveşte bugetele de asigurări sociale, prevederile bugetare au fost realizate în proporţie de 102,77%, faţă de realizările lunii februarie a anului precedent, încasările fiind mai mari cu 120,25 mil. lei, respectiv 103,15%.
Preşedintele ANAF, domnul Sorin Blejnar: „Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are ca obiectiv permanent realizarea veniturilor bugetului general consolidat din impozite, taxe, contributii sociale şi din orice alte sume datorate bugetului de stat şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţirea continuă a nivelului conformării voluntare a contribuabililor.
Măsurile întreprinse de ANAF în ultimul timp în vederea sprijinirii mediului de afaceri, cum ar fi implementarea declaraţiei unice, precum şi intensificarea verificărilor pe anumite domenii cu risc fiscal, cum ar fi achiziţiile intracomunitare de legume-fructe şi alte produse alimentare, comerţul cu produse accizabile etc, dar şi creşterea economică, au condus, aşa cum o dovedesc şi cifrele, la încasări mai mari la bugetul de stat.”
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
PSD-iştii botoşăneni critică noua Lege a învăţământului
Horosscop
Bancul zilei: Nevasta lui Lenin
Ştim cine a plătit sondajul CBS-Axa
„Ești româncă și fără ștampilă!”
Caricatura zilei: Ce-şi doresc eu ţie... Nuţi!
ICCJ a decis arestarea a şase vameşi de la Vama Albiţa
Dinu Patriciu şi Adevărul susţin la unison Codul Muncii
Liderul PC Buzău refuză să semneze protocolul USL
Legea minorităţilor naţionale va fi adoptată în această sesiune Presedintele
Europarlamentarii si-au majorat indemnizaţia lunară cu 1500 de euro
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ars de viu de muncitorii nemulţumiţi ca fuseseră concediaţi
Salariaţii BCR au rămas fără contracte de muncă
Firma de ridicat maşini la Botoşani are zilele numărate
Liberalul Sorescu ia apărarea „panaramelor”
Veritabilă lecţie de administraţie pentru Mihai Aroşoaie
Cei din Sănătate vor să-şi reîntregească lefurile ciuntite
Protecţia Copilului aşteaptă aprobarea organigramei
Lista cu nemulţumirile din şcoli
Felicitare 8 Martie / PSD Boto;ani
ANM: Duminică şi luni va ninge în toată ţara
iar vremea sa va răci accentuat
Felicitare 8 Martie - PDL Botoşani
AJPS şi Fiscul vor verifica veniturile mămicilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!