Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 3 Octombrie 2008

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.5441 lei
1 USD = 4.2456 lei


Număr accesări
Astăzi:
2744
De la 07 Ianuarie 2003
49551647

Se acutizează problema drumului stricat de la Vorona

Conţac nu se lasă iar Ţâbuleac nu cedează


Problema drumului judeţean de la Botoşani spre Vorona capătă accente din ce în ce mai grave, trecând graniţele dinspre administraţie, înspre politic. În vreme ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, social democratul Constantin Conţac susţine că sunt bani prevăzuţi în bugetul pe 2008, însă nu se vrea alocarea lor pentru repararea drumului, şeful său, Mihai Ţâbuleac (foto) are altă variantă de răspuns. În sensul că, într-adevăr a fost alocată în planul de investiţii pe anul 2008 suma de 5.980.000 lei, la capitolul „alte cheltuieli”, dar pentru studiul de fezabilitate în vederea modernizării a trei tronsoane de drum, unul dintre acestea fiind cel în discuţie.
Prin adresa 9824 / 15.08.2008, şefa Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani, Geanina Pintilii solicita ca diferenţa de bani rămasă de la întocmirea celor trei studii de fezabilitate să fie alocată, printr-o rectificare de buget, pentru lucrări de investiţii noi, în vederea modernizării porţiunii de drum afectate.
Vicepreşedintele Conţac atrage atenţia că nu s-au alocat banii fiindcă de drumul cu pricina, care este unul dintre cele mai circulate din judeţ, se folosesc locuitorii comunelor Tudora, Vorona şi Corni, la cârma cărora sunt primari pesedişti. „Au fost prinşi bani, sunt prinşi bani, dar nu s-a vrut politic”, spune Constantin Conţac.
Cu argumente în plus a venit şi fiul său, social democratul, Liviu Conţac, fost director la DJDP Botoşani. Acesta precizează că din punctul ce vedere al tonajului, pe porţiunea de drum este o activitate intensă atât pentru cei care transportă materialele de construcţii, cât şi pentru cei care exploatează masa lemnoasă. Acest drum a fost asfaltat în anii 75-78, la nivelul tehnologic de atunci, însă sistemul vechi este absolut depăşit.
În perioada 2004 -2008, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru investiţii pe acest drum, reabilitându-se întâi o porţiune situată între kilometru 0 şi 2, apoi între 2 şi 10, urmând ca în cursului anului 2008 să fie reabilitat exact acest tronson de drum, ce provoacă atâtea discuţii. „Preşedintele CJ spune că nu există proiecte şi planuri lăsate de fosta conducere. Domnul Ţâbuleac minte, devine un nou Pinochhio al politicii botoşănene. Economia făcută la studiile de fezabilitate ar fi permis deja reabilitarea şi începerea lucrărilor la acest drum. El pune cu bună ştiinţă aceste documente în sertar, le tratează în modul său subtil, ascuns, iar problema rămâne. Dovada cea mai bună că minte e această adresă care există la CJ. Să ştie şi oamenii din Vorona cine sunt cei ce se opun reabilitării drumurilor din comuna lor”, a subliniat Liviu Conţac, specificând că oamenii nu sunt vinovaţi că unul are o culoare politică şi altcineva alta.

Ar trebui ca tot judeţul să facă un lanţ uman
Preşedintele Mihai Ţâbuleac insistă că lucrurile trebuie rezolvate în cunoştinţă de cauză, după finalizarea raportului comisiei trimise pe teren, la faţa locului. „Trebuie să aşteptăm rezultatul Comisiei care să ne dea posibilitatea să proiectăm soluţii, în funcţie de situaţia concretă. Nici drumul să nu se distrugă cu atâta sălbăticie şi nici activitatea balastierelor să fie perturbată. Nu se poate face totul deodată. Trebuie o rectificare de buget, studiul de fezabilitate, care e deja făcut, un proiect tehnic şi apoi atribuirea lucrării. Dar deocamdată nu avem sursele necesare”, spune Mihai Ţâbuleac.
În privinţa faptului că voronenii vor să facă scut uman sâmbătă, începând cu orele 8.00, pentru a nu lăsa să treacă maşinile de mare tonaj, şeful CJ admite că este un drept al lor de a se manifesta, însă orice protest trebuie să aibă la bază o argumentaţie. „Ei au o singură argumentaţie, că sunt nemulţumiţi de starea drumului. La cum sunt drumurile în Botoşani, ar trebui să protesteze tot judeţul, să facă lanţ uman”, a mai adăugat Mihai Ţâbuleac.
Fiecare politician cu drumul lui!
Starea proastă a drumurilor judeţene le cade numai bine la politicieni, care nu mai prididesc să iasă cât mai în faţă. După ce peremistul Dumitru Codreanu a semnalat la rândul său că şi spre Bucecea, pe drumul naţional, transportatorii strică şoselele, ieri deputatul Radu Drăguş şi-a adus brusc aminte că mai există o altă localitate din comuna Hlipiceni, ce este traversată de un drum judeţean aproape impracticabil şi care va deveni în scurt timp o mare groapă. De unde să ştie deputatul că pe drumurile judeţene, gropile care se unesc formează un foarte practicabil drum de ţară? (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]
 

TeleM
Distracţie de anvergură la Dorohoi
Temerea farmaciştilor n-are justificare
Politicienii botoşăneni mai presus de Eminescu sau Enescu
Drăguş este îngrijorat de cum lucrează primăriţa de la Călăraşi
Au speculat incidentul în mod abject
Comunicat de presă
Mediul va închide mai multe fabrici de lactate şi abatoare
Conţac este terorizat de apeluri ascunse
Nereguli în comerţul cu bijuterii
Egoism social, sau cei 322 + Băsescu
Ioan Rotundu
Scandalul profesorilor cerşetori s-a mai atenuat
După ce minciuna a stat cu regele la masă, am fost primiţi în UE
acum preşedintele CJ se întreabă cum de avem oraşe-sate
Guvernul, când aude de judeţul Botoşani, este şi chior şi mut şi surd
Constructorii promit că sinistraţii se vor muta la timp în noile case
Guvernul liberal ne-a mai băgat încă odată mâna în buzunar
Sindicaliştii vor mărşălui pentru un trai decent
Horoscop
Este necăsătorită şi caută...
Politeţea lui Bulă
Rapsodie de toamnă cu preţuri nesimţite şi înjurături scuipate în barbă
Raport de activitate - Gelu Ciubotaru
Comentariul comentariilor (CCV)
(Ioan Rotundu)
Românul şi cuponarul
Buruiană dă tolul în vileag la... A.N.I.
Jurnalul de Dimineaţă

Anunţuri@Jurnalul
Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745