Jurnalul de dimineataJurnalul de Botosani si Dorohoi
 
 
Blogul lui Rotundu
Cumplita răzbunare a profesorului Pricopie asupra preotului Diaconu
[Pamflet]
de Ioan Rotundu [alte lucrari ale acestui autor]
Profesorul Costel Pricopie este un dascăl cunoscut în urbea noastră, şi chiar mai departe,  fiind născătorul multor generaţii de liceeni care au înţeles de la el ce înseamnă libertatea gândirii, a raţiunii şi cât de încurcare-s căile Domnului, mai ales când la încâlcit ajută şi preoţi gen Grigore Diaconu.
Pricopie a predat şi continuă să predea la Liceul Electrocontact Botoşani. Preotul Diaconu, slujitor cu credinţă la biserica Sf. Parascheva de pe Unirii, este şi directorul Seminarului Botoşani, instituţie aflată peste gard de liceul unde dăscăleşte Pricopie.
În dorinţa de a-şi spori numărul elevilor doritori de a deveni slujitorii Domnului, părintele Diaconu, considerând legile pământene ca de provenienţă diavolească şi bazându-se pe cumetria cu unii şefi de la IŞJ, a încercat să restrângă curtea liceului Electrocontact, în favoarea Seminarului şi să construiască o biserică.
Prof. Pricopie, om nedus pe la biserică decât poate în zorii copilăriei, când, ori nu-l deosebea pe Dumnezeu de Satan, ori le confunda menirea şi rostul în morala creştină, şi-a luat angajamentul de a apăra reduta liceului de asaltul seminariştilor. Că trebuie amintit, întrece cele două tabere au avut loc şi câteva schimburi de bâte, Pricopie călăuzindu-şi muşchetarii într-un asalt zdrobitor, semn că seminariştii părintelui Grigore au cam fost părăsiţi de puterea lui Dumnezeu, în care şi-au pus toate speranţele.
După vorbe aruncate peste gard şi bâte pe spinare, războiul a luat o altă turnură. Priceput şi ager în condei, prof. Pricopie, în ateismul său călăuzitor în viaţă, s-a apucat de scris fabule, imortalizând lupta dintre el şi preot pentru deliciul generaţiilor viitoare. Iar fabulele sale, în proză, au dus la crea unei noi specii literare de cruntă răzbunare.
Trebuia să precizez de la bun început că debutul scriitorului Pricopie a avut loc pe seama unor scrieri de natură filozofică şi cu rol dramaturgic. Fabulele în proză au venit mai târziu, după ce certurile dintre el şi părintele Grigore s-au adâncit şi radicalizat. Mai întâi, luând-o pâş, pâş profesorul a scris fabule în care regăsim mai multe personaje pitoreşti ale Botoşanilor, cărora le-a criticat anumite apucături dăunătoare vieţii lor şi celor din preajmă. Exemplific aici fabula „Gorila Tolorianus scheaună duios la stele” din volumul Leac din limbă de şarpe, apărut în 1977. Tolorianus este scriitorul Gelu Dorian, iar Pricopie, prin fabula dedicată încearcă să-i amintească lui Dorian de zicala popular㠄Nu te ridica cizmare mai sus decât calapodul”, sau, altfel spus, îi recomandă să-şi vadă de lungimea nasului, între cei doi izbucnind o dispută nu tocmai literară.
După acest debut, strălucitor de critic şi devastator pentru cei vizaţi, profesorul îşi concentrează forţele, unii zic malefice, pentru a consemna în favorul posterităţii părţile negative de caracter pământean ale preotului şi altor suspuşi ai Bisericii. Dacă la început a respectat canonul fabulei, folosind personificarea ca mijloc de exprimare, adică nume de animale, pe parcurs prinde curaj şi scrijeleşte numele celor vizaţi, stâlcindu-le, dar nu prea mult, ca să poată fi descifrate şi de neavizaţi.
Iată un prim început, consemnat în fabula „Guzganul sapă împreună cu bărzăunul cotloane în căutarea dreptei credinţe”, din volumul Ademenirile păianjenului cu cruce (Editura Quadrat – Botoşani, 2000). Avem aici de-a face cu o aluzie la părintele Grigore, privind înclinaţia sa pentru femei: „Păgânii o să ne mănânce mândreţe de credinţă strămoşească, fiindcă nu mai punem mâna pe carte, ci pe alte celea, crezi că nu am auzit nechezatul iepelor când le băgai pintenul până la coaste”. Observaţia o face patriarhul, la o spovedanie a preotului.
Urmează volumul Păstorii binecuvântatelor obiceiuri (Editura Quadrat – 2002). Preotul se găseşte la loc de înaltă cinstire cu fabula prefăcută intitulat㠄Lectură spornică şi plăcută, stimate cetăţene Grigore Diaconu, fost protopop de Botoşani!”, din care am selectat: „Dumnezeu să-l aibă pe vrednicul preot ortodox Grigore Diaconu în paza lui straşnică şi vigilentă, că de Satana şi fabulişti neduşi la biserică  nici chip nu are cum să se ferească!”
Nemulţumit sufleteşte de cele scrise, poate convins că n-a surprins caracterul preotului Diaconu în toată splendoarea manifestării sale, Pricopie scrie şi un şir de texte intitulate „Satana-în-sutan㔠(2003). În cele opt cărţi de fabule prefăcute, cum îi place scriitorului să le numească, sunt editate nu mai puţin de 541 de astfel de povestioare satirice, multe vizându-l pe preot.
Corolarul creaţiei sale dedicată preotului Grigore îl regăsim în romanul erotic intitulat „Cuvioasa Lindia” (Editura România viitoare, Bucureşti, 2003). Protagoniştii cărţii sunt Gligore Draconu (preotul), Hucilan Meonte (protopopul Lucian Leonte), Belisarion Silvan Vezenteu (Visarion Silviu Vizitiu ginerele preotului Diaconu, şi el preot) Linda fiind Lidia, fiica lui Diaconu şi soţia preotului ginere, o tânără cam zburdalnică şi cu spirit de aventură. Musai trebuie să vă ilustrez zisele şi cu un fragment din acest roman erotic. Iată un pasaj din cap. I „Pacea, bunătatea şi iubirea vor domni veşnic sub soare”, în care ginerele se plânge tatălui socru: „Nevastă-mea manifestă o atitudine cam aspră faţă de cocoşelul meu… Cică, după ce că nu stă prea mult treaz, mai este şi mic, şi pricăjit, şi strâmb, şi zbârcit, şi închircit… Ce mă fac Tată-socrule?”
Nu ştiu cu ce anume l-a supărat părintele Diaconu pe profesorul Pricopie, dar ştiu că opera profesorului va stârni interes şi peste o sută de ani, şi peste două, precum Biblia hazlie a lui Leo Taxil. Pricopie l-a făcut pe preot nemuritor, iar preotul, prin defectele sale de caracter, i-a asigurat profesorului supravieţuirea peste veacuri. Cumplită simbioză literară şi cruntă răzbunare, nu credeţi?!  
(Ioan Rotundu)


Comentariile cititorilor
eu [13 October 2007 | 00:23:07]
este vorba de acel Grigorie Diaconu care este director la seminar? Ooooooooooooooooo acel securist care era cu pistolul in coliva imediat dupa revolutie? Sper ca nu ati uitat asta . Acum jupoaie elevii de bani in seminar. pai cu ce bani a schimbat masinile personale? amul acessta s-a inoit cu un laptop de ultima generatie care a costat 1000 euro, cumparat de un elev din seminarul Botosani. RUSINE SA-I FIE!!!!!!!!!!!!!!!!
eu [06 November 2007 | 19:50:42]
profu e nebun...nici preotul nu e sanatos pt k raspunde la provocarile profesorului.
fost seminarist [24 November 2007 | 15:20:04]
Pr Grigorie Diaconu este un HOT.Vai de capul elevilor care au ramas in Seminarul Teologic pe care il \" conduce\" acest \"preot\".A nul asta fiind 4 clase care termina presupun ca o sa-si schimbe masina din nou cum a facut-o si pana acum.A tentionam elevii care termina anul asta ca scorul de anul trecut pentru ATESTAT pe care l-am sustinut in fata plictisitului par. decan Viorel Sava a fost de 1.000 euro.Parintele Diaconu nelasandu-se mai prejos ne-a cerut si el tot 1.000 euro. AVERTISMENT:Pr. VISU, pune-ti un ban deoparte anul asta de la atestat si invatati-o pe Lidia sa vorbeasca si sa nu mai fie asa de iritata cand vin elevii dupa diplome.In incheiere regretam plecarea par. Dascalu. Ati ramas distrusi.Cine a ramas in acea scoala sa va ajute sa invatati ceva?par radu zaiet.v-am pupat
mirios [28 November 2007 | 18:05:26]
Imi pare rau dar trebuie sa o spun fratilor.....nu am vazut popa mai bandit si escroc ca protopopu Hulucian Meonte...e jalnic, intradevar poate se da el sfant dar tot negru ca dracu ramane...nu stiti voi ca a vandut parohia Vorona Centru la un neghiob care nu stie cei aia preotie si sa va spun cum il chiama Cristian Stefan care tatasu e primar, asa una la mana. La scos afara pe parintele Holban care a construit biserica din catamarasti si la pus pe lingaul si jacmanitorul care pune taxe la orice serviciu adica cumnatusu Emanoil Cretu, a doua la mana.Ia dat lui popa de la biserica din tramvai(Izvorul Tamaduirii),parohie la oras fiindca fratesu e primar, a treia la mana.Ia dat parohia Sulita lui ficioru lu banditu ala de la Dumina Mare,popa Stefan care nu calca el deloc a popa, fiindca ia adus bani cu, caru. A vrut sa-i dea Agaftonul unui fost seminarist Bolohan Costachi ,chiar la rugat pe acesta dar in cele din urma acesta a refuzat fiindca nu-si gasise fumeie, el neavand nici in clin nici in maneca cu biserica fiind in afara spatiului.A intervenit la Nepreaferitul Daniel (mason) pentru preotul Pantiru Daniel sa-l dea la Tudor Vladimirescu cu toate ca, canonic nu trebuia findca acest Pantirul D a facut facultatea la Bucuresti in afara Eparhiei Iasilor, dar cine stie cata valuta a inpins si asta lui Hulucian Meonte.Pe langa toate astea sunt mult mai multe fapte de ocara care le savarseste protodracul Meonte zis si Leonte. .Nimeni nu stie ca asta e nebun cu acte in regula si ia si cate un pumn de pastile sa se mentina sa no ia pe 7 drumuri. Nu stiu cine il tine sa savarseasca Liturghie...Sfintii Parinti spun ca nebunii nu pot savarsi Liturghie. Pe langa toate astea ii injura pe preoti ii denigreaza le cere fel si fel de taxe saracii de ei care stau intr-un satuc departe de lume si poate nu au ce manca cu preuteasa dar sa nu zicem ca poate mai au si niste purandei.Dar astia din oras nu-s pierd nici unu scaunu ca contribuie cu bani grei vorba aia ..‘’Dar noi locului ne tinem ca dam bani si merge bine ’’.Pe astia din oras nu-i sanctioneaza pe nici unul cu toate ca vin in fiecare zi reclamatii la Protopopiat din partea oamenilor ca popa Stefan de la ‘’Duminica Mare’’ cere taxe face slujbe numai de dragul banilor, le zice enoriasilor sa nu mergem la Biserica din vale ‘’Izvorul Tamaduirii’’ ca si cum el ar fi bossul peste tot. Si nu numai asta de la ‘’Duminica Mare’’, ci sunt mult mai multi popi ca de pilda Emanoil Cretu care pune pret pe slujbe dar stai k asta e cumnatusu, popii cei 2 de la gara , Baciu si Petru care fac slujbe de ochii lumii si pentru bani logic etc. Pun mana pe inima si va spun cu lacrimi in ochi ca asta e adevarul.Duceti-va la protopopii de Saveni, Darabani, Dorohoi sa vedeti cat de ospitalieri sunt fata de asta de la Botosani, e diferenta intre cer si pamant. Asta daca nui dai vreo 100 de milioane nu-ti arat nici macar parohiile vacante. Oamenilor!!!!!! descideti-va bine ochii si o sa vedeti cine e Leonte…parsivul asta care vinde parohiile pe sute de milioane…o sa dea socoteala pentru asta. Sa ne rugam la Dumnezeu sa il schimbe pe nebunul asta si sa puie alt Protopop vrednic care sa fie aproape de sufletele oamenilor si sa fie un bun ocarmuitor.
COSTEL_Vascu [28 November 2007 | 18:20:07]
DEGEABA ZICETI VOI....Pr Diaconu este un om de milioane daca nu stiti fratilor nu mai vorbiti asa la intamplare....cine va pus sa-l denigrati in halul asta?...ca nu inteleg....si io am fost la Seminar dar in cei 5 ani nu mi-a cerut nimik... nu mai vorb asa fara argumente...ati fost informati gresit anume ca sa desfiintati o persoana de prestigiu.......ia mai lasati-o fratilor cu asta!!!!!!
mirios1 [28 November 2007 | 18:49:54]
Imi pare rau dar trebuie sa o spun fratilor.....nu am vazut popa mai bandit si escroc ca protopopu Hulucian Meonte...e jalnic, intradevar poate se da el sfant dar tot negru ca dracu ramane...nu stiti voi ca a vandut parohia Vorona Centru la un neghiob care nu stie cei aia preotie si sa va spun cum il chiama Cristian Stefan care tatasu e primar, asa una la mana. La scos afara pe parintele Holban care a construit biserica din catamarasti si la pus pe lingaul si jacmanitorul care pune taxe la orice serviciu adica cumnatusu Emanoil Cretu, a doua la mana.Ia dat lui popa de la biserica din tramvai(Izvorul Tamaduirii),parohie la oras fiindca fratesu e primar, a treia la mana.Ia dat parohia Sulita lui ficioru lu banditu ala de la Dumina Mare,popa Stefan care nu calca el deloc a popa, fiindca ia adus bani cu, caru. A vrut sa-i dea Agaftonul unui fost seminarist Bolohan Costachi ,chiar la rugat pe acesta dar in cele din urma acesta a refuzat fiindca nu-si gasise fumeie, el neavand nici in clin nici in maneca cu biserica fiind in afara spatiului.A intervenit la Nepreaferitul Daniel (mason, securis), pentru preotul Pantiru Daniel sa-l dea la Tudor Vladimirescu cu toate ca, canonic nu trebuia findca acest Pantirul D a facut facultatea la Bucuresti in afara Eparhiei Iasilor, dar cine stie cata valuta a inpins si asta lui Hulucian Meonte.Pe langa toate astea sunt mult mai multe fapte de ocara care le savarseste protodracul Meonte zis si Leonte. .Nimeni nu stie ca asta e nebun cu acte in regula si ia si cate un pumn de pastile sa se mentina sa no ia pe 7 drumuri. Nu stiu cine il tine sa savarseasca Liturghie...Sfintii Parinti spun ca nebunii nu pot savarsi Liturghie. Pe langa toate astea ii injura pe preoti ii denigreaza le cere fel si fel de taxe saracii de ei care stau intr-un satuc departe de lume si poate nu au ce manca cu preuteasa dar sa nu zicem ca poate mai au si niste purandei.Dar astia din oras nu-s pierd nici unu scaunu ca contribuie cu bani grei vorba aia ..‘’Dar noi locului ne tinem ca dam bani si merge bine ’’.Pe astia din oras nu-i sanctioneaza pe nici unul cu toate ca vin in fiecare zi reclamatii la Protopopiat din partea oamenilor ca popa Stefan de la ‘’Duminica Mare’’ cere taxe face slujbe numai de dragul banilor, le zice enoriasilor sa nu mearga la Biserica din vale ‘’Izvorul Tamaduirii’’ ca si cum el ar fi bossul peste tot. Si nu numai asta de la ‘’Duminica Mare’’, ci sunt mult mai multi popi ca de pilda Emanoil Cretu care pune pret pe slujbe dar stai k asta e cumnatusu, popii cei 2 de la gara , Baciu si Petru care fac slujbe de ochii lumii si pentru bani logic etc. Pun mana pe inima si va spun cu lacrimi in ochi ca asta e adevarul.Duceti-va la protopopii de Saveni, Darabani, Dorohoi sa vedeti cat de ospitalieri sunt fata de asta de la Botosani, e diferenta intre cer si pamant. Asta daca nui dai vreo 100 de milioane nu-ti arat nici macar parohiile vacante. Oamenilor!!!!!! descideti-va bine ochii si o sa vedeti cine e Leonte…parsivul asta care vinde parohiile pe sute de milioane…o sa dea socoteala pentru asta. Sa ne rugam la Dumnezeu sa il schimbe pe nebunul si dementul asta si sa puie alt Protopop vrednic care sa fie aproape de sufletele oamenilor si sa fie un bun ocarmuitor. Nu vreau sa va pierdeti credinta fiindca sunt si preoti buni dar mai putini, si astia sunt cei care n-au facut pact cu dracu si l-au martusrisit pe Hristos in temnitele comuniste si erau in stare sa mearga pana la sacrificiu pentru Biserica si Hristos. Acestia sunt marii duhovnici de pilda: Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Rafael Noica, Mina Dobzeu, Teofil Paraian,Calciu Dumitreasa, si multi altii care nu au renuntat la credinta lor pentru nimic in lume.Acestia sunt Sfintii Bisericii nu marii turnatori de episcopi care au facut pact cu dracu , securisti si masoni si iau persecutat pe acesti duhovnici. Pacat ca nu avem episcopi care sa se ia dupa principiul Evangheliei, s-ar putea sa avem nefericita supriza de ai vedea pe unii dintre ei ramanand tot securisti , masoni, avari dupa vile, masini luxoase, tradatori in felul acesta incredintandu-si sufletele lor in mainele lui satan. Sunt nu negam si epicopi care sau cait, poate care nu au colaborat cu securitatea sau care au parasit aceste mizerii dar pe acestia numai Dumnezeu ii stie si sunt putini. Constat cu stupoare ca Ortodoxia si preotii nu mai sunt ceea ce trebuie sa fie. Ori preotii sau departat mult de misiunea lor fac afaceri lumesti pe seama bietilor oameni necajiti, iubesc distractiile, banii, luxurile si nu in ultimu rand alte femei. ‘’Oamenilor cu barba ati furat prea mult trebuie sa va opreasca cineva’’. Pacat…..e tragic ce se intampla! Acum Biserica a ajuns un fel de SRL unde se cumpara si vinde Duhul Sfant (Doamne iarta-ne! sau fereste-ne Doamne!). Preotii au lasat calea Domnului si umbla numai dupa averi si doresc slava desarta de la oameni astfel incalcand principiul Evangheliei a caror marturisitori sunt. Vedeti ce paradoxal este! Multi dintre preoti de azi se aseamana cu fariseii si carturarii corora le place sa li se inchine lumea, sa faca fapte numai de ochii lumii si sa stea in cinste la ospete dupa cum le spune Hristos: ‘’Toate faptele lor le fac ca sa fie priviti de oameni; caci isi latesc filacteriile si isi maresc ciucurii de pe poale(5). Si le place sa stea in capul mesei la ospete si in bancile dintai, in sinagogi(biserica evreilor)(6), Si sa li se plece lumea in piete sis a fie numiti de oameni: Invatatori(7). Voi insa sa nu va numiti invatatori, ca unul este Invatatorul vostru: Hristos, iat voi sunteti frati(8). Si care este mai mare intre voi sa fie slujitorul vostru(11). Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca inchideti imparatia cerurilor inaintea oamenilor; ca voi nu intrati, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati(13). Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca mancati casele vaduvelor si cu fatarnicie va rugati indelung; pentru aceasta mai multa osanda veti lua(14) . Vai voua carturarilor si fariseilor! Ca voi curatiti partea din afara a paharului si a blidului , iar inauntru sunt pline de rapire si de lacomie(25). Asa si voi, pe din afara va aratati drepti oamenilor, inauntru insa sunteti plini de fatarnicie si de faradelege(28) . Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de osanda gheenei?(33)…(Matei 23, 5-33).Putini sunt cei care isi fac misiunea din dragoste pentru Hristos si care merg pana la suferinta pentru idealul lor. Acum multi ajung preoti pe relatii, cunostinte, bani, afaceri murdare, ei pur si simplu neplacandu-le Preotia ,doar bani sa iasa. Am observat si o rautate nemaipomenita la unii preoti cu totul ca ei ar trebui sa raspandeasca o bunatate fara margini. Consider ca daca acum ar veni Iisus Hristos pe pamant primii care L-ar rastigni o sa fie preotii ortodocsi ca sin legea veche acum 2000 de ani cand tot preotii mozaici L-au rastignit pe Hristos. Multi nu cunosc macar vreun verset din Biblie, sau n-au citit deloc Biblia sau Vietile Sfintilor sau alte carti folositoare doar vorba aia n-au nici un interes bani sa iasa. Am intalnit preoti care nu stiau macar rugaciunea Tatal Nostru sau Crezul…nu se admite asa ceva. Asa deci si prin urmare voi preotilor care jacmaniti lumea, furati , sau traiti in luxuri, sau sunteti betivi, sau curviti, sau luati bani pe parohii, sau altceva faceti intoarceti-va la Hristos, puneti mana pe Biblie cititi-o, predicati Imparatia lui Dumnezeu ,fiti blanzi cu oameni, fiti curati cu inima, aduceti lumea la credinta, ajutati saracii si sarmanii, ca in asa fel sa cunoasca lumea ca sunteti slujitori ai Lui Iisus Hristos Dumnezeul nostru, si harul Lui este cu voi: ‘’Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, as in cat ei sa vada faptele voastre cele bune sis a slaveasca pe Tatal vostru Cel din ceruri’’(MATEI 5,16)
Jensen [08 April 2008 | 12:15:41]
Am vazut comentariile aici.Si eu am fost elev la seminar.sunt multe de zis,degeaba daca oamenii nu sunt informati cu privire la preotii la care se apleaca sa le spuna pacatele. Vascu te cunosc,esti un sugaci si un fraier ratat,cat a bagat tactu la BG-u?(Banditu Grigore).Esti un dobitoc si toti ca tine care au alimentat regimul Diaconu,sunteti oameni infectati de coruptie si spaga.Voi uitati de biblie si ce ne invata ea.Mirios zici exact ce se intampla.Bravo baiatule,respect foarte mult si curajul celor doi elevi care au facut valuri cu dezvaluirile lor adevarate despre ce se petrece in inchisoarea ingerilor.Pot sa va dau un sfat...transferati-va la alta scoala si sa nu aveti de-aface cu vreo institutie teologica mai incolo,pentru ca blestematul securist BG-u o sa va urmareasca peste tot acum ca Prea Nefericitul Dany e cappo dei tutti cappi dei nera mafiosso
coleg_de_clasa [09 April 2008 | 06:31:45]
Mai Jensen arunci cu noroi fara sa discerni lucrurile cum trebuie/asta se vede ca nu esti adept al Bibliei cum vrei sa pari/deci esti un denigrator care arunci, improsti cu noroi pur si simplu asta fc /Tu aduci acuzatii nefondate la adresa lui Costy V. aruncand ku piatra asa pe neasteptate/Daca vrei sa stii Costy V. a fost un exemplu pt seminar, asta pt ca nu l-am vazut niciodata prin cluburi, baruri, discoteci si niciodata nu l-am vazut k tigara in gura sau cu bautura la curve sau sa fure ceva de la cineva vreodata etc/A dat dovada de a fi un adevarat teolog si a demonstrat a fi iubitor de Hristos si Biserica/Costy daca vei vedea aceste mesaje murdare impotriva ta sa nu te potrivesti la ele, Hristos a pregatit pt tine ceva maret, sublim de care nu sunt vrednici acesti oameni fara frica de Dumnezeu neajutorati ca presupusul Jensen./Tu Costy tine-ti calea ta cea catre Hristos pe care il iubesti asa cum a spus Pr I........din cate stiu/Ca acest Jensen nu-si da seama ca lupta impotriva Duhul Sf nu impotriva ta/ Dar el a si pierdut din prima aceasta lupta evident/Dar asta e voi majoritatea sunteti din lume si cand vedeti un om al lui Hristos care nu bea nu fumeaza nu merge cu voi la pierzare prin baruri, discoteci cluburi si e devotat iubind Biserica si toate ale ei voi trebuie repede sa il batjocoriti si sa va bateti joc/ Sa va fie rusine! ka multi dintre voi nu ati fost si nu veti fi nicioadata niste exemple vii ca viitori preoti ci sunteti niste brute insetate de a ucide sufleteste de a denigra si a batjocori pe Dumnezeu si alesii Lui fie preoti ori oameni simpli/ Tare vad Jensen ca ai putere sa judeci si Preotii/ Inseamna ka te-ai pus curvarule judecator peste oamenii lui Dumnezeu/Pacat nu intelegeti chemarea la pocainta si sunteti total excentrici din planul de mantuire a lui Iisus. HRISTOS Domnul/ Prin felul asta mai Jeans ai intristat pe Duhul Sfant/Da tu nu-ti dai seama ka esti robul diavolului si satana te stapaneste ?/Da ce sa mai zicem asta e judecata lumii acesteia robita de duhul lui satan/De asta mai seminaristilor voi contribuiti la sminteala lumii fiindca prea putini din voi merg pe calea crucii a lui Domnului Iisus/Sa nu mai zicem de betiile, furtisagurile, curviile, destrabalarile, urgiile pe care le fac unii dintre colegii seminaristi cica viitori slujitori ai altarelor/Multi dintre voi fac Seminarul impinsi de la spate fiindca se gandesc parintii vostri ka o sa traiasca bine la batranete sau ca sa castigati numai bani deci pur si simplu nu va dati seama de taina mare a Preotiei/ Asa ca cel cu pseudonimul Jensen sa ia aminte sa se pocaiasca ca altfel iadul il mananca/Doamne Tata Sfant din ceruri te rugam in numele Domnului Iisus Hristos iarta-l pe acest netrebnic kare huleste asa kumplit pe un adevarat si autentic viitor slujitor al Tau.Harul sa fie cu voi cu toti care il iubiti pe Iisus Hristos in Adevar !
Jensen aka Jeckyll and Hyde [10 April 2008 | 20:26:05]
ma amuza cu draci ce ai scris aicea draga colegule.stai linistit ca toti am fost nevoiti sa ducem spaga la BG-u,asa ca nu te ma scoate.stiu f bine ce se intampla acolo.se pare ca tu inca nu te-ai trezit si seminaru asta nu te-a maturizat deloc.tu sa fii sanatos.eu mi-am invatat lectia.Da explica-mi si m ie o treaba...cum dreq se mai duce BG-u sau Visu sau alt de sukers ca ei sa se impartaseasca duminica la liturghie daca toata saptamana fac toate magariile impotriva nu numai a Duhul Sfant ,ci si impotriva unor oameni saraci care sunt parintii nostri care trag bietii de ei,numai eu stiu cati parinti am vazut la seminar ca veneau si intentionat ma uitam la cum sunt imbracati si mai ales la palmele lor.Pai mai mu_e sa nu te mai aud cu slujitorii sfinti,vai Domane...asa pe dincolo,ca ii scoti si ii aperi.Fuck off sucker,fii sclavul lor in continuare....presupun ca faci parte din grupul de ciocari impreuna cu zbanti si al dastia.fucking bitches.....
coleg&colegi [11 April 2008 | 02:42:34]
Auzi draga Jensen nu ne facem noi judecatori peste ei asa cum or fi treaba lor bine ma refer la preoti.Inca ceva nu-mi place atitudinea ta.Fii calm si nu te irita fara rost ca nu poti schimba tu lumea asta.Ce a fost o sa fie si-n continuare pn la sfarsit, care sfarsit? Dumnezeu il stie /Mi-aduc aminte de Ioan Crisostom marele teolog si orator al Bisericii ca zice la un moment dat, pe atat de aspru cat si era: \'\'Aduceti-mi la mine un preot care a gresit sa-l acopara cu mantia mea\'\', asta nu in sensul de al incuraja sa greseasca in continuare ci in sens de iertare.Iar daca venim in timpurile noastre vom vedea pe Pr Cleopa zicand si el: Mai daca vezi ca un preot a fost inselat si a cazut beat intr-un sant tu dute si saruta-i mana ca a-2-a zi el se scoala si savarseste Tainele in Biserica\'\'.Deci se vede ca indiferent de starea morala a unui preot sau altul el are harul si acest Har lucreaza in virtutea Hirotoniei.Asta va ramane la aprecierea lui Dumnezeu.Si chiar de ar fi unii preoti care calca stramb nu ar trebui generalizate cazurile si nici atat de mediatizate la Tv sau in presa. Asta e punctul mortem la ortodocsi la care apeleaza sectarii sa-si mareasca numarul adeptilor si anume: pacatele preotilor. De asta suntem in ultimul timp tinta sectelor si a atator denominatiuni, ca ne judecam preotii si ii scoatem sa ii judece lumea/uite care e treaba:nu ne sta noua de a face lucrurile astea.De asta ar trebui atunci cand cineva ne-ar cere parerea despre un anumit preot sau chiar de ar face ceva nepotrivit un anumit preot in neconcordanata cu misiunea lui, raspunsul nostru ar trebui sa fie categoric : nu stiu, nu am de-aface eu, cu aceste cazuri ci Dumnezeu stie.Daca intradevar sunt unii dintre noi traitori, sa caute exemple de preoti demni si atat tot. Astea le-am zis ca sper Jensen sa intelegi unele lucruri.Toate cele bune!
jurnalul de botosani [09 June 2008 | 15:15:06]
Primarul Flutur a declarat c? i-a smuls Preafericitului Daniel promisiunea de a înfiin?a la Boto?ani o episcopie. Nobil demersul primarului, numai c? toat? afacerea are un chichirez ce miroase a dedica?ie. Flutur a ajuns în Consiliul Eparhial, propus fiind de protopopul Lucian Leonte. Daniel a trecut de la gradul de „Preaînalt” la cel de „Preafericit” (poate fi ?i grad militar, ce mai conteaz? de vreme ce la CNSAS-ul lui Dinescu deconspirarea preo?ilor ca fo?ti turn?tori la Secu s-a împotmolit, tot cu ajutorul unui gradat cunoscut ca „Motanul Felix”, alias Dan Voiculescu) ?i cu votul lui Flutur, a?a c? va trebui s?-?i onoreze promisiunea f?cut? acestuia de a înfiin?a la Boto?ani o episcopie. Iar ca episcop, f?r? îndoial?, va fi numit protopopul Lucian Leonte, ?i cu ajutorul Fluture, ca semn de recuno?tin?? c? a fost propus ?i desemnat în Consiliul Eparhial. ?i a?a se va împlini dorin?a de m?rire a protopopului, care pân? acum dou? zile, pân? la aflarea ve?tii, aspira la o func?ie preo?easc? pe la Mitropolia Ia?ilor. Omul acesta, considerat de mul?i un intrus în sutan? (m? refer la Leonte, s? nu fiu în?eles gre?it!) s-a ridicat în func?ia de protopop, r?spopindu-i pe mul?i concuren?i, asta dac? nu i-a strâns Dumnezeu pe paji?tea Raiului, pentru a-i în?l?a cânt?ri, bea lapte cu miere ?i desf?ta privind la pomul cu mere, rugându-i-se Domnului pentru iertarea p?catului originar, c?ruia oamenii, cu larghe?e, i-au ad?ugat ?i p?catele din cutia Pandorei. Se spune c? p?rintele Zare ar fi una din victimele sale, de?i p?rintele a jucat rolul decisiv ca Leonte s? ajung? protopop. Nici p?rintele revolu?ionar Candrea, care sluje?te la biserica Uspenia, n-a sc?pat de mânia lui Leonte, de îndat? ce acesta a ajuns protopop. Cât despre preotul Popa Mihai, cel care a renovat ?i pictat biserica Uspenia, suportând capriciile r?posatului pictor Achi?enie, drept „recompens?”, Leonte a insistat la Mitropolia Ia?ilor s? fie r?spopit. Demersul i-a fost încununat cu succes! P?rintele ?tefan Holban a muncit ani mul?i s? vad? ridicat? o biseric? la C?t?m?r??ti Deal: A ridicat o mândre?e de cl?dire. Când i-a fost aproape sorocul s-o termine, a intrat în scen? ?i în prim plan protopopul Leonte. El a jucat o pies? într-un singur act. L-a scos pe Holban din parohie ?i l-a numit pe nepotul s?u. Unii sus?in c? i-ar fi cumnat. Tot un drac, de vreme ce s-a comis abuzul ca preotului Holban s?-i fie luat? parohia. Ultimul pe care protopopul l-a luat în colimatoriu, sau pe care i s-a pus pata, este preotul militar Gr?dinaru de la biserica înc? nesfin?it?, aflat? peste drum de biserica „Sf. Ilie”, unde sluje?te însu?i protopopul Leonte, mai exact în spatele casei Armatei. Se va sfin?i la toamn? cu dou? nume: „?tefan cel Mare ?i Sfânt” ?i „Sf. Gheorghe”. P?rintele a f?cut gre?eala s? scoat? o foaie religioas?, prin care s-a adresat enoria?ilor din parohie . S-a mâniat r?u protopopul c? un pârlit de preot militar l-a concurat în editarea „Revistei cre?tine”, pe care o consider? unica ?i sfânta publica?ie cu drept de apari?ie pe teritoriul Protopopiatului ce-l p?store?te. Semn c? Leonte n-a citit în cealalt? biblie, a ??rii, m? refer la Constitu?ie, c? în România orice poate înfiin?a orice fel de publica?ie, f?r? s? cear? avizul nim?nui, nici m?car a celor care se consider? unsul lui Dumnezeu pe „P?mântul p?c?tos” al oamenilor cu bun sim?. Deja se zvone?te c? preotului Gr?dinaru, pentru îndr?zneala sa de a se adresa membrilor parohiei printr-o foaie cre?tin?, i se va lua parohia. Pentru început, protopopul Leonte i-a luat dreptul de a mai edita foaie. A?adar, cre?tini ortodoc?i, catolici, greco-romani ?i credincio?i de toate cultele sau formele de credin??, care convie?ui?i în bun? pace pe p?mântul unde s-a n?scut ?i creat marele Eminescu, lua?i aminte: viitorul episcop de Boto?ani se na numi Lucian Leonte. Dumnezeu s? v? aib? în paz?! Cât despre viitorul episcop daca-i moare fimeia, Lucian Leonte, de îndat? ce va fi uns în func?ie, îl rog s? mai ridice un magazin pe terenul ?i spa?iul verde publice, c? ban la ban trace, chiar dac?-i ochiul dracului. Amin!
Fe?ele biserice?ti prevestesc Apocalipsa, [21 June 2008 | 19:56:53]
Abuzuri ?i ilegalit??i comise de c?tre cei ce poart? hain? de preot C?derea comunismului a permis Bisericii s?-?i reia rolul de autoritate moral? în societate. Numai c? nu to?i cei care slujesc Biserica pot fi considerate persoane cu drept de autoritate moral? asupra con?tiin?ei noastre. Cred c? Biserica va trebui s?-?i impun? o purificare a slujitorilor s?i. Un copil de 20 de ani, ajuns preot, nu-?i poate impune autoritatea cre?tin? asupra celor pu?i s?-i p?storeasc?. Împ?rt??ania, spovedania sunt taine pe care nu i le po?i încredin?a, tinere?ea sa insuflându-?i mai mult neîncredere decât c?in??. Mai sunt acei preo?i atra?i de „ochiul dracului“, adic? de ban. Dorin?a lor de îmbog??ire peste noapte îi determin? s? recurg? la fapte total contradictorii cu haina ce-o poart?. Avem o Constitu?ie care a statuat c? nimeni nu-i mai presus de lege. Deci, nici preo?ii. Cu toate acestea, în ultima perioad?, nu numai în ?ar?, dar ?i în jude?ul nostru se înregistreaz? o cre?tere a infrac?ionalit??ii venit? din partea preo?ilor. Sper?m c? exemplele de mai jos sunt suficient de elocvente. Pe seama infrac?ionalit??ii preo?ilor se pot specula multe. S? l?s?m specula?iile ?i s? judec?m faptele lor prin preceptele biblice. Oare sunt acestea semne ale venirii Apocalipsei, sau avem de-a face cu o revenire în for?? ?i brutal? a bisericii care încearc? s?-?i recapete prerogativele fostei sale puteri? P?rintele Nichita se plimb? cu ma?ina, chiar dac? nu are permis O parte din locuitorii satului Teioasa, ora?ul Darabani, pomenesc ?i ast?zi zilele în care preotul Gheorghe Arimi?oaie, om de aleas? omenie, slujea la biserica din localitate. Dup? revolu?ie, au urmat câ?iva ani în care teio?enii nu au avut parte de un preot paroh, postul fiind vacant. S?tenii au fost mul?umi?i când în sat a ap?rut un nou preot, Nichita Nicodim. Prin cultura precar? ?i comportamentul s?u, preotul Nichita a îndep?rtat mul?i credincio?i de la biseric?. Imediat dup? venirea în sat, preotul a început s? schimbe majoritatea obiceiurilor, iar cei care i se împotriveau erau f?cu?i cu ou ?i o?et în fa?a altarului. În loc de predica prescris? pentru acea zi, preotul prefera s? analizeze ?i s? critice activit??ile unor simpli cet??eni. S-a legat chiar ?i de cânt?re?ul bisericesc care, în final, a fost dat afar? din biseric? ?i din curtea casei parohiale. S-au f?cut multe plângeri la Protopopiat ?i Mitropolie, tolbele s?tenilor fiind pline de jalbe. Nici pân? la aceast? dat? nu s-a luat vreo m?sur?. Ultima aventur? a preotului a culminat cu conducerea autoturismului personal f?r? ca acesta s? posede permis de conducere. De?i de multe ori a fost v?zut în stare de ebrietate, fiind considerat de enoria?i un pericol public, „slujitorul Domnului“ nu a fost luat la întreb?ri de nimeni. C?lug?ri?a care s-a dedat la pofte trupe?ti Gafele acestor „haine sfinte“ ajung ?i la Guranda. O localitate lini?tit?, cu oameni indiferen?i, blajini, oameni care î?i tr?iesc traiul de pe o zi pe alta. La mijlocul lunii februarie satul a început s? vorbeasc? de aventura amoroas? a m?icu?ei Magdalena ?i a primarului din comun?. Gheorghe ?ologon, primarul comunei Durne?ti, a vizitat într-o zi m?n?stirea de m?icu?e ?i a pus ochii pe maica Magdalena. S?tenii au afirmat c? respectiva era frumoas?, mul?i b?rba?i cutezau s? întoarc? capul dup? ea ?i s? se gândeasc? la chestii din alea trupe?ti. Culmea e c? primarul era c?s?torit la acea vreme. Vizitele la m?n?stire au început s? se înte?easc?, primarul desp?r?indu-se de nevast?. Curios este faptul c? cea botezat? în m?n?stire Magdalena, era cea mai cuminte fat?, poreclit? în glum? de m?icu?e „Mironosi?a“. Se spunea chiar c? a adus o raz? de soare ?i voio?ie între ele. Multe nop?i, primarul ?ologon a r?mas s? se odihneasc? în l?ca?ul sfânt. Magdalena începuse s?-?i schimbe comportamentul ?i s?-i fac? „ochi dulci primarului“. Dup? alte câteva zile, m?icu?a trece la vechiul ei nume, Mihaela, ?i pleac? la casa primarului, lep?dându-?i hainele sfinte. M?icu?ele au încercat s-o fac? s? renun?e la aceast? decizie, dar dup? ceva timp, primarul ?i Mihaela au pus-o de-o nunt?, într-un cadru restrâns, nu în comun?, ci tocmai în ?tef?ne?ti. Nu ?tim ce le-o fi explicat preotul care a oficiat slujba, dar dac? cineva f?r? stare ar fi apelat la domnia sa într-un caz asem?n?tor, sigur ar fi refuzat aceast? cununie religioas?. De atunci, primarul de 53 de ani este într-o continu? lun? de miere cu o copil? de 22 ani, care cândva i-a jurat credin?? Celui de Sus. Preot judecat pentru conducere sub influen?a alcoolului Unii dac? se v?d preo?i, cred c? Dumnezeu le permite s? se plimbe „de-a droanga“ cu autoturismul proprietate, pe drumurile publice, cu alcoolul în cap. Este ?i cazul p?rintelui paroh Dumitru Chilic care, urcându-se la volan într-o avansat? stare de ebrietate, a p?truns pe contra-sens ?i a intrat în coliziune frontal? cu un alt autoturism condus regulamentar din sens opus. Preotului be?iv i s-au recoltat probele biologice, legistul constatând c? Chilic avea o concentra?ie de alcool în sânge de 1,25 la mie. Preotul nu este la prima abatere, nu cu mult timp în urm? acesta fiind implicat într-un alt accident rutier. P?rintele a fost trimis în judecat? pentru conducerea unui autovehicul având o alcoolemie mai mare decât cea admis? de legisla?ia în vigoare. Cum Dumnezeu nu bate cu parul, ma?ina preotului Dumitru Chilic a fost lovit? în aceea?i noapte de o alt? ma?in?. La Cucor?ni, preotul a pus-o de-o profanare de morminte Oricât de r?i am fi, am încercat ?i de multe ori am reu?it s? ne respect?m mor?ii. În mediul rural, crucea a fost ?i a r?mas un simbol al credin?ei ?i al p?str?rii tradi?iilor str?mo?e?ti. Când se arunc? cu noroi ?i în acest simbol sfânt, tindem s? credem c? Apocalipsa urmeaz? s? vin? cât de curând. Pe 3 martie, s?tenii din Cucor?ni au fost martorii unui eveniment de care ?i diavolul s-ar fi ferit. Personajul principal a fost preotul paroh al comunei, care a aprobat s? se dezgroape un mormânt, care, culmea, era îngrijit ?i împrejmuit în grilaj metalic. Respectivul mormânt apar?inea bunicilor actualului inspector ?colar general, prof. dr. Constantin Manolache. Acesta a fost în?tiin?at telefonic ?i s-a deplasat imediat la fa?a locului. Preotul i-ar fi spus c? oasele bunicilor urmau s? fie adunate ?i depuse la picioarele mortului care î?i c?uta tocmai un loc de veci. S?tenii s-au revoltat cu atât mai mult, cu cât cei mai b?trâni cunosc familia Manolache, care nu de pu?ine ori i-a ajutat. Inspectorul ?colar general a f?cut o plângere la Protopopiat, revoltat fiind de senin?tatea cu care preotul paroh din Cucor?ni crede c? dup? ?apte ani de la înmormântarea cuiva, acesta poate „convie?ui“ cu un alt r?posat. Protopopul Lucian Leonte s-a ar?tat foarte surprins la auzirea acestei ve?ti. Când a aflat cât de departe a mers inspectorul general, preotul din Cucor?ni a sunat ?i ?i-a cerut scuze, de frica unei posibile ac?ion?ri în instan??. „Ne aflam în postul Pa?tilor ?i nu am avut de gând s? apelez la justi?ie, dar i-am spus preotului c?-i doresc s? nu tr?iasc? niciodat? momentele prin care a trecut mama mea atunci când a v?zut oasele p?rin?ilor s?i scoase din mormânt ?i adunate în boccelu??“, ne-a declarat Constantin Manolache. Nici subprefectul nu a sc?pat de blestemul fe?elor biserice?ti Tot într-o miercuri, preo?ii au fost invita?i, (pentru a câta oar??) la Comisia jude?ean? de aplicare a legii fondului funciar. S-a încercat rezolvarea unei probleme mai vechi legate de retrocedarea unor suprafe?e de teren împ?durit. Nici de aceast? dat?, din lipsa unor documente, comisia nu a putut s? le rezolve în totalitate dolean?ele. Nemul?umi?i, preo?ii au recurs la amenin??ri de genul, „O s? v? pedepseasc? Dumnezeu c? ne tot amâna?i atât!“. Preo?ii revolta?i Recent, comuna Roma a fost scena unor manifest?ri de care localnicii care se apropie de 30 de ani spun c? de când s-au n?scut nu au mai tr?it a?a ceva. Scandalul s-a iscat între s?tenii de la Roma ?i cei din Tei?oara. Ultimii s-au bucurat când în localitate le-a venit un nou preot. Sosirea acestuia nu a fost privit? cu ochi buni de preotul Emilian Duceag, care pân? atunci avea parohie ?i la Roma ?i la Tei?oara. S-au f?cut zeci de sesiz?ri la Boto?ani, dar nu au fost luate în seam? decât la sfâr?itul lunii aprilie. Atunci, la Roma s-a prezentat o comisie format? din reprezentan?i ai Mitropoliei ?i Protopopiatului. Prezen?a înaltelor fe?e biserice?ti a încins spiritele s?tenilor, majoritatea satului înconjurând biserica din Roma. Protopopul Lucian Leonte a încercat s?-i calmeze pe cei aduna?i, dar nu a dat nici un r?spuns care s?-i mul?umeasc?. Edificatoare în redarea situa?iei de la Roma este replica unei s?tence: „Dac? ?i preo?ii instig? lumea la revolt?, chiar e sfâr?itul lumii!“. De la ce s-or fi luat, dragi credincio?i, ace?ti preo?i la har??? Dac? lor nu le mai ajunge, cei care tr?iesc de pe o zi pe alta, ce ar trebui s? fac?? S? dea în cap, s? fure, s? fac? prostii care, culmea, tot preo?ii le condamn?. ?i preo?ii sunt la?i, nu-i a?a? Florentin Topollnischi era pân? acum câteva zile preotul paroh al localit??ii Dragalina din comuna Hlipiceni. El este acuzat c? a provocat un accident de circula?ie, dup? care a p?r?sit locul faptei. Preotul s-a angajat neregulamentar în dep??irea unui atelaj, care se deplasa în aceea?i direc?ie de mers, moment în care a lovit o alt? c?ru?? care circula din sens opus. În loc s? acorde ajutor victimei (nu a?a scrie în Biblie, p?rinte?) acesta a ap?sat pe accelera?ie ?i a disp?rut. Dup? aproximativ o or? de c?ut?ri, oamenii legii au g?sit ma?ina implicat? în accident pe un drum l?turalnic. Culmea ironiei ?i a prostiei e faptul c? preotul a declarat c? s-a ascuns pentru a medita la cele întâmplate. Dus la dispensarul uman din comun? pentru a i se recolta probele de sânge, Topollnischi a recunoscut c? a b?ut dou? pahare de vin, fapt care s-a confirmat în urma analizei. Neghiobia preotului nu se opre?te aici, el nici m?car nu poseda permis de conducere. Fapt pentru care i s-a întocmit dosar penal. Acesta risc? s? fie acuzat ?i de v?t?mare corporal? din culp?, dac? legistul va considera c? via?a victimei i-a fost pus? în pericol. Apuc?turi de tip freudian În zona comunei Suhar?u un preot se interesa, la spovedanie, dac? b?rba?ii practic? onanismul. Cei întreba?i, ne?tiind ce înseamn? acest cuvânt ?i-au f?cut cruce. P?rerile au fost împ?r?ite: unii sus?ineau c? preotul nu este întreg la minte, al?ii c? este vorba de vreun p?cat mai grav. Acela?i preot î?i f?cuse un obicei de a blestema în biseric? patronii din zon?, inventând motive fel de fel. La Vorona, chiar în preajma actualului Pa?ti, un preot tân?r întreba femeile învârst? dac? practic? perversiuni sexuale. ?tim c? a fost aten?ionat de unul din poli?i?tii locali s? fie mai atent ce întreab? pe femei la spovedanie. Mai e nevoie ?i de altceva? Acestea nu sunt singurele cazuri în care preo?ii au fost implica?i în scandaluri, accidente sau alte m?g?rii lume?ti. Poate v? aminti?i de stare?ul Damaschin de la Co?ula, care a fost dat la un moment dat în urm?rire general?, dar care pân? atunci a purtat prin tribunale pe un reporter de-al nostru timp de peste un an de zile. Ajutat, bineîn?eles, de ?eful s?u ierarhic. Un accident auto a avut loc ?i la Ia?i, când un preot a lovit cinci ma?ini parcate regulamentar. A sc?pat ieftin pentru c? avoca?ii lui au reu?it s? p?c?leasc? procurorii cu afirma?ia c? în acel moment p?rintele era în trans?. Pentru noi Cr?ciunul este un simbol în care cei ce primesc daruri sunt oameni nec?ji?i, care au nevoie de bucurie m?car la vreme de s?rb?toare. Culmea e c? tot s?racii umplu buzunarele lungi ai celor care ne pun s? s?rut?m o cruce, o icoan? ?i o mân?. Acum se lupt? pentru zeci de hectare de p?mânt ?i p?dure, mâine poate pentru majoritatea în Parlament, poimâine... cine mai ?tie? Ast?zi nici s? mori nu mai ai chef, pentru c? rudele decedatului pl?tesc mai mult preotului decât „podurile“ date la rude. Nu mai vorbim de nun?i ?i botezuri. Chiar dac? faptele prezentate mai sus sunt concrete ?i au fost relatate în majoritatea lor de c?tre mass-media local?, exist? câteva capete sfinte care s-au sup?rat ?i ne-au promis chiar c? vor aprinde lumân?ri pentru „a ne cumin?i“. A?a s? v? ajute Dumnezeu ?i pe dumneavoastr?, dar noi vom continua s? ne facem datoria. Cu ceva mai mult profesionalism decât al?ii. (Redac?ia) N.R. – Acest articol a ap?rut în s?pt?mânalul Jurnalul de Boto?ani ?i Dorohoi nr. 683/10 mai 2006. El s-a voit o replic? fa?? de judec?torul care l-a condamnat pe un reporter al nostru la o simbolic? amend? penal? pentru c? l-a acuzat pe stare?ul M?n?stirii Co?ula, Damaschin, c? a distrus pictura original?, veche de câteva sute de ani, de pe frontispiciul bisericii. Protopopul Lucian Leonte ?i-a folosit toat? influen?a fa?? de judec?tor ?i a ob?inut acea condamnare. Via?a s-a r?zbunat pe protopop. Distrugerea irecuperabil? a picturii s-a confirmat de c?tre speciali?ti, iar oamenii din sat l-au fug?rit pe stare?ul Damaschin, care transformase m?n?stirea Co?ula în loc de distra?ii cu femei u?oare. Fug?rit de la m?n?stire, Damaschin s-a oplo?it la o alta din ?ar?. A fost v?zut la televiziunea na?ional?, cu c?tu?e pe mâini, fiind prins la furat de ma?ini.
Urasc preotii [21 June 2008 | 20:04:33]
Ur?sc biserica, preo?ii, religia ?i tot c?catul din care sunt ei f?cu?i. M? umplu de obid? la toat? prostia omeneasc? la fel cum se încarc? ?i enoria?ii de evlavie din m?t?nii ?i cruci. Sunt cre?tin. Nu din convingere ci din felul în care am fost crescut ?i prin faptul c? p?rin?ii m? declar? la recens?minte cre?tin-ortodox. Ur?sc biserica pentru c? e cel mai sinistru joc piramidal f?cut cu bani din munca omului cinstit, dar prost pentru confortul ?i bun?starea prela?ilor. Pentru c? a furat avu?ia ??rii în mod sistematic. Dac? ?tefan cel Mare construia la fiecare b?t?lie câ?tigat? o ?coal? ?i nu o biserica sigur nu eram acum, aici, a?a. Nici eu, nici tu ?i nici ceilal?i. Trist. De ce ur?sc preo?ii ? Pentru c? sunt ni?te jigodii imputite, alchimi?ti ai fecalei gata a scoate din fiecare c?cat o pilda de ocazie pentru cei mul?i. Pentru c? manipuleaz? ?i pentru c? se supun intereselor politice. Pentru c? pup? în pul? pentru a fi ?i ei pupa?i în fund cândva. Pentru c? se mint între ei ?i ne mint ?i pe noi cu zâmbete ?i non?alan??. Ur?sc religia pentru c? pot s?-mi fac un sistem propriu de valori ?i conduite f?r? a fi instruit. Pentru c? pot s? gândesc ?i singur f?r? cârje, jaloane, indicatoare ?i reguli religioase. Întrebare pentru cei ofusca?i: S? presupunem c? sunt scatofil. S? presupunem ?i c? sunt cre?tin ortodox. Astfel îmi place s? m?nânc rahat, la propriu, dar s? respect ?i orânduirea bisericeasc?. Exist? cluburi în Fran?a unde se produce rahat precum se face la noi dulcea?a. Oameni angaja?i s? m?nânce cire?e pentru a produce c?cat de cire?e, ambalat în borc?nele ?i comercializat. Astfel dac? într-o zi de post (s? zicem Postul Mare) vreau s? m?nânc rahat de cire?e sau de pepene… a? mânca de post … sau de frupt ?
am fost si yo elev la seminar [11 July 2008 | 02:06:59]
ce sa zic...acolo e o mafie de popi si niste profesori care traiesc din mila elevilor...sa stiti k acei dascali nu tin cont dak elevul e mai necajit si nu are bani pt mita...oricum o sai bata DUMNEZEU mai tarziu...pt preotul Partenie ma rog de foarte mult timp sa il bata Dumnezeu si asa cum am fost si yo sa ajunga si copii lui...toti baniii care iam dat lor sa sii puna Diaconu Grigorie pe piept atunci cand va muri si va ajunge in iad...acolo e o scoala de satanisti.de eretici.ateii...va rog foarte mult parintilor nu va dati coii la acea scoala pt k acolo isi vor pierde credinta in Dumnezeu si in Biserica...nu vor mai avea incredere in preoti...yo ca fost elev la acel seminar teologic am ajuns un rocker un satanist care este impotriva preotilor un ateu...
actual seminarist [18 February 2009 | 16:39:15]
la seminarse fura pe fata si isi ba joc de tine toti preotii...aproape...
fost seminarist [24 February 2009 | 14:15:48]
nu pot sa zic k nu e asa ....dar nu toate cele zise de voi sunt adevarate....au fost si preoti adevarati cu credinta sincera in Dumnezeu care au plecat...fireste din cauza cui?..stiti voi....cand am avut si noi sprijn de la parintele olivian de la vorona(preot adevarat) si au vazut asta au facut in asa fel incat sa plece...cred k a fost cel mai aproape de noi a stiut sa ne iubeasca si sa ne faca sa l iubim mai mult decat pe oricare din preoti...diaconu a avut cea mai mare pierdere cand a plecat acesta,elevii au ramasi ai nimanui...dar ce poti sa faci?...nimic....iar despre celelalte despre mita si alte alea nu cred k le ati dat fortati ai dat de bunavoie...asa ca sa nu mai zicem si sa dam vina pe ei...Dumnezeu sa i ajute parintelui olivian
Vascu Costel [25 March 2009 | 19:52:47]
am fost un lingau si ling si acum la facultate
cititor seminarist [26 March 2009 | 19:27:56]
Va rog nu bagati toti preotii in fel si fel de porcarii, daca nu respectati preotii ca persoana, respectatii macar harul pe care il au. Nu va bateti joc de preoti,si nici nu ii judecati......nu imprastiati fel si fel de vorbe despre preoti,tot felul de minciuni o fi in seminar putina nedreptate dar aveti grija ce ziceti de preoti k faceti mare sminteala in randul oamenilor...asa este nu? dar e comic acest baiat Vascu Costel care zice ca este ligau... e interesant mai baiete dar nu e bine sa fii ligau ca o sa fii luat drept un fraier.....sau chiar esti?
basu marian [30 March 2009 | 23:14:51]
in seminar,daca stii sa lingi pr.diaconu....o duci bn,cateodata imi mai da si colaci,coliva,iubesc la nebunie sa ii iau scama de pe reverenda precuviosului parinte director,kt despre p.visarion...chiar dak ma mai loveste,o face intodeauna cu dragoste si spre indreptare....sa le dea d-zeu multa sanatate si sa fie sanatosi.va iubesc mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tanathos [27 April 2009 | 15:05:57]
salutare rotundule.Good Job men.basu marian si cititor seminarist voi sunteti homosexuali?am un prieten olandez care mai vine in romania sa se distreze cu fraieri lingai.stiu ca te-ai gandit la el din prima.iubesti sa ii iei scama?de unde smana?de pe ....nebunule ))))o sa se duca si ortodoxia asta la vale rau de tot.atun ci o sa vina si antichrist ca are unde si oameni de baza.BG-u,leonte,PF dany(nu ala de la antena 1...)leonte da tu te droghezi moshule?tu te-ai uitat ce fatza ai? nenea Urasc preotii,tu ai probleme la cap baiete. Tin sa multumesc autorilor acestor articole care tind sa informeze oamenii despre cei carora le pupa mana.Iubiti crestini chiar vrei sa faci asta?ia mai gandeste-te !!!
bbb [08 October 2009 | 11:31:40]
nimic de zis
Marius Padurariu Germania Munchen [13 February 2010 | 22:40:46]
Ba baieti de ce nu aveti voi ce face si va tot luati de Parintele Diaconu. Eu am terminat Seminarul in anul 2003 fara un cent spaga si acum profesez din anul 2005 sunt in Germania am tot ce imi doresc. Daca o luam logic unde in Romania nu se da ceva? Cati dintre voi terminau seminarul daca nu era Parintele Diaconu? Erati si acum in scoala cu barbile pana la genunchi asa ca nu mai vb aiurea ajungeti si voi unde a ajuns el si ridicam palaria in fata voastra. Ati uitat ca fugeati de la ore prin baruri cu femei si pipele in gura? Acum taceti din gura si nu va mai agitati atat. Numai parintele Diaconu stie cat s-a luptat sa va scoata la liman. Asa ca sa taceti din gura si sa va vedeti de treaba voastra oriunde ati fi voi si orice ati face voi.
seminarist 09 [11 April 2010 | 16:12:17]
marius are dreptate din cate va scos . la cate baruri cate tigari bautura si va mai plangeti
quZWQmWowqCZwUFX [27 May 2011 | 07:07:02]
Now we know who the sensblie one is here. Great post!
AjInzcdiv [27 May 2011 | 13:29:40]
jZrYwkIXdYpapK [29 May 2011 | 05:59:39]
KyuUSQhbhYqFfV [31 May 2011 | 09:14:01]
QofmbKFwipcrHB [02 June 2011 | 06:29:27]
zithromax 009023 acomplia >:-]
JQhnrXYUARP [03 June 2011 | 05:12:02]
UdIaYnPCAh [06 June 2011 | 06:25:00]
XwQJpjlBfBTkiDGqT [07 June 2011 | 05:26:41]
zovirax rtzyo levitra dmmsa cymbalta rjqjt
ueYeYdlivVVLNkoKHiT [07 June 2011 | 06:03:29]
RfWxjWebGWzG [08 June 2011 | 05:32:55]
kxeCpYRkzJlLNqtm [08 June 2011 | 05:49:47]
WcMNsVNEMMJO [10 June 2011 | 05:48:53]
sGqPgRWdCeuAySv [10 June 2011 | 07:57:58]
MCGegHfwydqqTyLhX [12 June 2011 | 04:51:17]
CIKgzSUSCTKmD [12 June 2011 | 08:30:52]
SLrTcXuAoHK [13 June 2011 | 06:36:41]
yOhxPCPjMgQFPZjAP [14 June 2011 | 05:13:40]
kSftjrDzrvwhbdzK [14 June 2011 | 07:39:24]
Tramadol 9865 Levitra 3527
QbCKRXvVVeisMK [18 June 2011 | 05:32:26]
JEEogCTOyIwdycv [19 June 2011 | 04:41:11]
MRpHfNDYsC [21 June 2011 | 05:07:16]
cbxaHnvgGAp [22 June 2011 | 04:58:11]
SBicTWokkozzjW [24 June 2011 | 09:13:41]
lexapro elenrf colchicine 58240
basu marian [08 October 2011 | 18:36:53]
mie toto timpul mi-a placut de pr director ca a fost bun cu mn. am terminat seminaru si inca ma duc la el la biserica pt ca ma ajuta la facultate ca sa trec anu. eu ii iubesc
MeucTYASMHe [01 January 2012 | 15:41:59]
I bow down humbly in the preesnce of such greatness.
DUzSwIrtlcSZRxXt [02 January 2012 | 11:39:12]
NVlYwPZRqfecQt [07 January 2012 | 04:27:45]
Bravo, Eduard, excelent articolul, sunt de acord. Ar mai fi de adaugat lipsa de atitudine civicÄ?, de constientizare a faptului cÄ? noi suntem societatea, cÄ? noi o construim, È?i cÄ? economia tÄ?rii depinde È?i de noi.Mai sunt È?i individualismul È?i tara ( nu È?ara) asta ereditarÄ? care ne ĂźmpiedicÄ? sa ne asociem, sÄ? cooperÄ?m, sÄ? facem ceva Ăźn echipÄ?… decĂąt Ăźn al 12-lea ceas È?i doar dacÄ? atunci apare un lider. De aici si incapacitatea cronicÄ? de a construi ceva structurat È?i durabil – de la diguri È?i autostrÄ?zi… pĂąnÄ? la literaturÄ? ( cĂąte opere complete gen â?Comedia umanÄ?â? au fost scrise la noi? Suntem o naÈ?ie de poeti È?i publiciÈ?ti, dupÄ? cum spunea A. Marino.… de fapt mai sunt multe defecte de adÄ?ugat, dar sÄ? nu mai cautÄ?m vinovaÈ?ii È?i sÄ? gasim odata o soluÈ?ie pentru schimbare.MulÈ?umiri pentru articolele tale!  group health insurance
NEXBWmyapUrnuoeQU [08 July 2012 | 11:39:45]
iEIkuZXoK [31 August 2012 | 00:46:23]
Vre paidia mipws mirtepoe na eiste eseis poy tha syntonisei ton kosmo na kinhtopoihthei enantia sthn katastash thn politikh? Giati dystyxws ta paidia toy polytexneioy twra eginan giapides.H koinwnia xreiazetai ena neo polytexneio alla enw pisteyw pws thelei na antistathei den mporei giati akoma kai ta syndikata mallon trwnw poly kala Kapoios vre paidia na mas syntonisei .Peran aytwn Mpravo sas makari na mporoysame na to kanoyme kai sthn eparxia
hTkNjYRY [31 August 2012 | 11:48:58]
RFKVEHGXijymc [04 September 2012 | 14:53:33]
ZHcipJOsDmRSJ [15 September 2012 | 13:03:08]
wKqiigqbxLaJMP [18 September 2012 | 09:43:57]
In constanta industrie navala nu exista Mai e un santier care se chinuie sa supravietuiasca si mana de lucru toata este china korea.Ca vin vapoarele cu containere si descarca aici asta e altceva dar nu industrie. Industrie era daca aveam si infrastructura. Avand in vedere ca este cam primul , al doilea, al treilea dupa Bucuresti nu stiu sigur, dupa mine si Iasi si Timisoara ar putea fi tot in zona asta in domeniu de marketing vanzari si management poti sa stai si aici bine mersi cu niste salarii bune. Adevar graiesti la cariera, din punctul de vedere al facultatilor nu excelam. Eu de exemplu am dat la universitatea maritima deoarece nu am vazut ca ce as putea sa lucrez (ceva care sa-mi si placa) iesind din facultate si sa capat un salariu decent. In fine sa nu fiu off post Clujul merita premiul deoarece stim ca domnu Boc s-a lafait in bani si era si rusine sa nu faca ceva. (am prieteni acolo care mi-au confirmat) Insa si Constanta isi merita premiul daca marinerul lasau lucrurile sa decurga de la sine precum bob de mazare . In fine sper sa mai aud comentarii aici si referitor la alte premii. valtrex buy pfizer viagra
rsnJkIEWB [23 September 2012 | 15:11:32]
qfmsrkumkNaJEaxE [27 September 2012 | 13:52:32]
tzJVttLg [10 January 2013 | 07:10:37]
rGlclJLuCKAvQaQKeKP [18 January 2013 | 08:29:25]
ZySNTTeuZnpBxMnnwHj [21 January 2013 | 04:58:37]
PbUEuVbeJlYWRomLUpG [09 February 2013 | 03:29:26]
ssRnnqbz [09 February 2013 | 03:29:27]
iZeznhgzbnpgp [09 February 2013 | 03:29:27]
fxmNqpIYRHieryal [09 February 2013 | 03:29:32]
GaXdtxKSWOlpEkOa [09 February 2013 | 03:29:32]
kDaPoyAZBYzUe [02 March 2013 | 12:44:08]
EyuWGSQiE [07 March 2013 | 10:13:40]
frvxdPEpnlOhpu [13 March 2013 | 10:26:06]
ivbYNydGxyZ [11 April 2013 | 17:50:56]
JwRodfvFHpgGGGKM [11 April 2013 | 17:50:57]
bdjhnJAjdQACkJ [18 April 2013 | 08:01:53]
yaPPFTgjnWlhi [06 May 2013 | 17:00:21]
MXlOQFmOTROlqZIR [08 May 2013 | 05:40:08]
kBlBnjHYfUlKO [11 May 2013 | 03:14:24]
THVNxNJhEE [19 May 2013 | 21:30:17]
dCekXaciVHJDHeZJE [26 May 2013 | 18:01:44]
mLfpuXDP [30 May 2013 | 22:55:59]
YHImDQuYBleJPSc [01 June 2013 | 05:45:35]
UQcqGJWxkhbwNZq [10 June 2013 | 19:15:36]
bbcotiYAjKZmkh [23 June 2013 | 20:27:01]
xysQbaHAudaemLS [26 June 2013 | 19:16:12]
cruise control diet book [17 June 2014 | 14:33:43]
Howdy! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job! cruise control diet book
singing classes [19 June 2014 | 21:17:42]
Yesterday, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone! singing classes
superior singing method [28 June 2014 | 05:20:05]
home [url=http://amcs.fr/wp-includes/SuperiorSingingMethod.htm]superior singing method[/url]
readmore... [28 August 2016 | 21:10:55]
http://www.seoterbaik.com/ [28 August 2016 | 21:43:15]
sumber [28 August 2016 | 23:26:06]
dewi4d.org [06 September 2016 | 15:33:16]
dewi4d.org Hey very interesting blog!| Judi Togel online
Delores [02 January 2018 | 12:47:19]
online casino games free casino slot games free slots casino games free slots casino games free online slots
Stewart [03 January 2018 | 00:42:25]
payday loans no credit check payday loans online online loans direct lenders payday loans bad credit
Marjorie [25 January 2018 | 08:11:26]
casino games real money casino online slots real money casino online slots
Elvera [09 February 2018 | 03:47:18]
supplements for weight loss best weight loss pill diet pills that work best appetite suppressants weight loss medications
Johnb311 [26 August 2018 | 17:55:00]
I actually got into this post. I located it to be fascinating and loaded with exclusive points of interest. I like to read material that makes me believe. Thank you for writing this fantastic content. ddgdbedddegg
Pharmf763 [27 August 2018 | 08:15:05]
Pharmd953 [27 August 2018 | 08:15:08]
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]viagra from india[/url]
Pharmc270 [27 August 2018 | 08:15:13]
Hello! viagra from india http://via3indian.com/#4.html
Pharmb597 [27 August 2018 | 08:15:20]
Hello!
Pharmd853 [28 August 2018 | 14:15:06]
Pharmg531 [28 August 2018 | 14:15:11]
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]viagra from india[/url]
Pharmf180 [29 August 2018 | 20:18:05]
Pharme35 [29 August 2018 | 20:18:09]
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]sildenafil generic india[/url]
Pharmc450 [31 August 2018 | 02:23:41]
Pharma456 [31 August 2018 | 02:23:43]
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]indian viagra[/url]
Pharme339 [31 August 2018 | 02:23:46]
Hello! indian viagra http://via3indian.com/#4.html
Pharmd218 [01 September 2018 | 08:26:05]
Hello!
Pharme383 [02 September 2018 | 14:18:10]
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]viagra india generic[/url]
Pharma153 [02 September 2018 | 14:18:15]
Hello! viagra india generic http://via3indian.com/#4.html
Pharma41 [02 September 2018 | 14:18:23]
Hello!
Pharmc552 [03 September 2018 | 20:20:17]
Pharmd442 [03 September 2018 | 20:20:20]
Hello! [url=http://via3indian.com/#2.html]viagra india generic[/url]
Pharme505 [03 September 2018 | 20:20:26]
Hello! viagra india generic http://via3indian.com/#4.html
Autor:
Comentariu
Intruduceti in casuta text codul de securitate din poza de mai jos:
 
Cumplita răzbunare a profesorului Pricopie asupra preotului Diaconu      [Pamflet]
de Ioan Rotundu
Cartea botoşăneană - O esenţă a sufletului local      [File de monografie]
de George Manole
Grupaj de poezii      [Poezie]
de George Baciu
Grupaj de poezii      [Poezie]
de Vasile Iftimie
Inocenţă personificată      [Poezii şugubeţe]
de Ion Pribeagu
Grupaj de poezii      [Poezie]
de Filip Militeanu
Protejaţi de ispita cuvintelor nerostite      [Schiţe]
de Costel Pricopie
Hula - Hoop      [Poezie]
de Mihai Munteanu
Toamne resemnate      [Poezie]
de George Manovici
Peisaj cu domnul Camil, fumând      [Proză]
de Stelorian Moroşanu
La fotbal      [Proză]
de Demostene Botez
O floare      [Poezie]
de Cristian Bejan