Jurnalul de dimineataJurnalul de Botosani si Dorohoi
 
 
Blogul lui Rotundu
Teatru
[Teatru]
de Ciprian Şoptică
Studenta interogatoare:  Ar trebui să înveţi să nu mai gândeşti. Să ştii când să te opreşti. Un orfan ca tine n-ar trebui să gândească aşa.
Pacientul în cauză: Uite. Am să încerc să fiu un copil pragmatic. Dansezi cu mine?
Studenta interogatoare:  Vezi? Abia acum încep să dispară simptomele bolii tale. Eliberarea de resentiment.
Pacientul în cauză: (dansând cu studenta) Acum sunt liber.
Studenta interogatoare:  Cu o condiţie. Să înveţi să pierzi, dar să nu te dai bătut, niciodată.
Pacientul în cauză: Ştiu. Să lupt şi să rămân cu revolta în sânge, până la capăt.
Un scurt moment de tăcere, timp în care, dansul noului cuplu devine din ce în ce mai pasional şi mai frenetic. Asistentul şef se întoarce cu sticla de ceai şi cu încă două căni de inox, le pune pe masă şi le umple. Scoate, însă din buzunar o sticlă de vodcă, pe jumătate goală şi închină imaginar:
Asistentul şef: Pentru tinereţe. Să se facă echilibru termic şi căldură în sufletele şi apartamentele noastre. Pentru triumful bunăstării.
Medicul de gardă: (oprindu-se plictisit din dans) Ciudat. Parcă nu mai simt intimitatea naturii. Parcă lumea şi-a pierdut tainele şi frumuseţea. Cu ce ne mai umplem de sensuri, cu ce ne mai înnobilăm fiinţa?
Pacientul în cauză: (uitându-se uimit în ochii studentei interogatoare) Ce privire concavă. Ce ochi înspăimântători. Inteligenţa mea colosală e un nimic pe lângă faţa ta. Eşti o studentă nemaiîntâlnită. Voinţa ta spirituală şi trupul tău tânăr te ridică deasupra muritorilor, undeva sus pe o scară înaltă a desăvârşirii.
Studenta interogatoare:  Ce frumos cauţi tu compatibilităţi care să ne uşureze drumul!
Medicul de gardă: Se pierde însăşi energia interioară a materiei. Universul se comprimă. Sau se extinde. Nici el nu ştie în ce lume trăieşte. E nedumerit, ca şi fizicienii care l-au inventat.
Femeia de serviciu: Ar trebui să luptăm împotriva frigului, să stârpim praful stelar.
Asistentul şef: Am devenit nişte nebuni purtători de viaţă, care multiplică şi transcede natura, dincolo de realitate.
Colonelul: Ce înalt mod de a contempla plinătatea bucuriilor simple şi de a năzui către o „Matesis Universalis”.
Studenta interogatoare: (cu duioşie către pacientul în cauză) Lasă-mă să te îmbrăţişez, să uităm de regresul imperfecţiunii, să ne lepădăm de chinul conştiinţei, să eternizăm clipa.
Pacientul în cauză: Acum înţeleg că viaţa e o taină nepieritoare, o cruce, de altfel zâmbitoare, pentru fiecare dintre noi.
Studenta interogatoare:  Arată-mi că sunt. Linişteşte-mi fiinţa, acum în ultima clipă de la marginea timpului!
Pacientul o sărută cu senzualitate, apoi exclamă:
Pacientul în cauză: Cineva mi-a deschis drumul către esenţa şi către fiinţa lucrurilor. Pentru mine totul e un mit, o enigmă. Totul miroase a mister.
Femeia de serviciu: (bând din ceai) Cât lirism, câtă exaltare a sufletului., câtă nebunie la ieşirea din timp. Câtă patimă în „ispita de a exista”.
Studenta interogatoare: (sărutându-l încă o dată pe pacientul în cauză) Mistagogule! Eşti un porc de mistagog. Mi-ai furat sufletul.
Pacientul în cauză: Scopul materiei nu este de a se întoarce la anonimatul neantului. Ci de a suferi un proces de transformare prin legile iubirii. Toată funcţia sacră a  materiei, toate hierofaniile îşi găsesc motorul numai în dorinţa noastră sălbatică de a ne contopi.
Asistentul şef: Aţi început iar să deliraţi. Raţiunea pentru voi e încă o rugină vitală. Dar, desigur „Fără nebunie nici o iniţiativă, nici o acţiune, nici un gest nu e posibil”, spunea Cioran. Nebunia vă ajută să respiraţi, vă sileşte la acţiune. Nebunia este motorul tuturor activităţilor noastre. Mă tem însă că nu vom mai rezista. Dragostea asta e prea dură. Te consumă prea mult. Dar să nu facem acum „Elogiul nebuniei”. L-a făcut Erasmus şi e deajuns.
Pacientul din dreapta: (oprindu-se din dans) De-am simţi măcar o dată gustul progresului!
Pacientul din stânga: După Mircea Eliade, Cain este simbolul tehnologiei şi al civilizaţiei urbane. Priumul omor a fost făcut, aşadar, în numele progresului pentru că prin el s-a pierdut şi funcţia sacră a primordialului.. Prin progres s-a desacralizat materia.
Pacientul din dreapta: Şi totuşi, ce nevoie avem astăzi de progres. Fără progres rătăcim degeaba, cum deja rătăcim.
Asistentul şef: Şi ce au de-a face toate astea cu nebunia voastră, nebunilor?
Medicul de gardă: (către asistent şi femeia de serviciu) Nebunii ăştia, domnilor speră, în nebunia şi neputinţa lor, că vor mai putea fi o dat şi ei ceva (râd în hohote). Ei nu-şi dau seama că nu mai au dreptul la adevăr şi la realitate, că şi-au pierdut orice urmă de luciditate. Ei continuă să creadă cu încăpăţânare în visele şi în reveriile lor.
Pacientul în cauză: (indignat) Credem, domnule, pentru că revelaţii nu pot exista decât în dragoste. Iar omul fără revelaţia realului, nu poate exista decât depăşind fuga din vis. Rămân blocat într-o materie atemporală.
Medicul de gardă: (către ceilalţi nebuni) Ce vă face totuşi să rezistaţi? Voi nu vă daţi seama că sedativele şi medicamentele astea v-au furat dreptul la un timp şi la o viaţă normală? Nu vedeţi că aţi pierdut simţul realului şi al noului?
Pacientul în cauză: Nu noutatea ideilor, a informaţiilor, evenimentelor, nu realitatea voastră, ci noutatea enigmatică a universului anonim din celălalt; anonimatul care susţine individuaţia şi protejează fiinţa de sentimentul învechirii şi irealităţii. Astea ne fac să rezistăm şi ne îmbărbătează, nu sedativele voastre.
Studenta interogatoare:  Şi iubirea, domnule doctor, adevărata iubire?
Medicul de gardă: Tu să ai grijă, domnişoară, că fără realitate, fără simţul vieţii adevărate, înţelepciunea nebunului e fără valoare. (apoi către ceilalţi nebuni) Şi voi, ce aşteptaţi? Să vă dea creaţia sau iubirea certitudinea fiinţei? Înapoi la locurile voastre! Câtă vreme sunteţi consemnaţi, nu vă rămâne decât să vă baricadaţi împotriva neantului. Fără substanţa pe care eu v-o dau întru sănătatea voastră, n-o să puteţi ieşi la realitate. Veţi rămâne captivii propriilor voastre idei aberante. De altfel viaţa voastră stă în mâinile mele. Eu hotărăsc pentru conştiinţa voastră, pentru luciditatea sau devianţa voastră.
Pacientul în cauză: Ştiam eu. Am fost şi suntem nişte cobai. Vă folosiţi de momentele noastre de cădere pentru a vă testa drogurile. Vă închipuiţi că prin stimularea creierului şi a sistemului nervos o să deţineţi controlul suprem asupra eului şi asupra conştiinţei noastre. Aţi atentat la libertatea noastră şi ne-aţi condamnat la pieire. Nerespectând identitatea persoanelor, controlând voinţa şi eradicând conştiinţa libertăţii de reflecţie sfidaţi toate drepturile omului. Aţi făcut o crimă împotriva umanităţii, bulversând Fiinţa.
Medicul de gardă: Asta e în închipuirea voastră. În imaginaţia voastră bolnavă. În excesul vostru de abstractizare. Noi încercăm, din contră, prin medicamente să vă echilibrăm sistemul de idei şi să vă ordonăm reflexele într-un mod sănătos. Medicamentele sunt, pentru voi, singurul ingredient care vă mai păstrează în realitate. Întrerupându-vă raţia de calmante scăpaţi de sub control şi riscaţi să coborâţi în lumea umbrelor, iar trupurile voastre să devină o poartă spre Infern.
Asistentul şef: Excitaţia psihică din interiorul vostru e acum, de fapt, o altă formă de implozie cosmică, de disecţie agresivă a conştiinţei, până la absurd
Medicul de gardă: Fără medicaţie, conştiinţa voastră riscă să fie mâncată, bucată cu bucată, de inconştient.
Asistentul şef: Iar lipsa voastră de somn e o dovadă de inactivitate. Riscaţi, prin luciditatea continuă, să deveniţi nişte exilaţi ai timpului, nişte morţi vii. Pentru un trup, durata continuă este o imposibilitate. Trupul, materia nu corespunde decât unui timp relativizat, unui spaţiu restrâns, mărginit.
Medicul de gardă: Precum moartea este negativitatea care determină evoluţia istorică, aşa şi somnul determină evoluţia vieţii. Identitatea dintre spirit şi lume aşa cum a văzut-o Hegel în „Logica” sa e o iluzie. Somnul, mai ales somnul dulce, e izvorul lucidităţii.
Pacientul în cauză: Vreţi să analizaţi existenţa, aşa cum este ea în stadiul cel mai degradat. Să schimbaţi „Deisen-ul” în forma lui, de excitaţie extremă, să modificaţi din temelii, însăşi structura fiinţei umane.
Medicul de gardă: Noi încercă să vă oprim căderea din timp, să vă îndreptăm devenirea. Clocirea obsesiilor vă împotmoleşte în timp, vă înglodează în vreme. Pentru a depăşi istoria cu sentimentele-i sumbre trebuie să vă sacrificăm. Puteţi fi astfel martirii generaţiilor voastre şi pilda vie pentru posteritate. Experimentul nebuniei voastre poate salva pe viitor mii de vieţi.
Asistentul şef: Sacrificiul este un exerciţiu şi totodată un act de purificare. Deci, renunţaţi la tentaţia individualului, deveniţi un anonimat, acceptaţi simplitatea destinului.
Pacientul cu cruce la gât: (scăpând di strânsoare) Minciună! Hoţilor! Vardiştilor!. Vreţi să ne furaţi creierele. Să ne luaţi minţile!
Medicul de gardă: (stupefiat) Şi ce să facem cu ele, nebunule?
În urma pacientului cu cruce la gât vin o seamă de nebuni care mai de care mai înfuriaţi şi mai indignaţi:
Un nebun orb: Ne distrugeţi viaţa Ne luaţi ochii
Un nebun în patru labe: Ne dresaţi ca pe câinii lui Pavlov. Ca pe nişte animale.
Un nebun cu pastile în mână: Ne drogaţi cu heroină.
Un bolnav oarecare: Ne îmbolnăviţi cu boală.
Alt bolnav: :i ne contaminaţi cu gunoaie şi mâncare infectă.
Un ciung: Vă folosiţi de picioarele şi de mâinile noastre fără să ne cereţi voie.
Pacientul cu cruce la gât: Ne luaţi capetele fără nici un respect pentru organele interne ale unor bieţi oameni abandonaţi de soartă şi părăsiţi de Dumnezeu.
Un nebun cu pix în mână: Ne furaţi geniul şi talentul de scriitor.
Alte voci de nebuni: Vreţi să ne îndoctrinaţi, torturaţi, agasaţi, fără nici o vină.
Şi să ne bateţi fără nici o scuză.
Să ne căsăpiţi fără nici o ruşine ca nişte brute ordinare.
Să experimentaţi nebunia precum comuniştii la Piteşti.
Vă amuzaţi pe seama păcatelor noastre, râdeţi de noi fără nici o noimă.
Pacientul cu pix: Vom trimite memorii, vom redacta cereri, petiţii şi jalbe până la „Curţile Europei”. Să ni se respecte drepturile şi preferinţele sociale.
Pacientul din dreapta: Să ni se asigure dreptul la o liberă asociere, la confidenţialitate şi la o mai bună comunicare între personal şi pacient.
Pacientul din stânga: Să ni se respecte drepturile de pacienţi: calitatea nealterată a fiinţei umane. Dreptul la autodeterminare, la viaţă şi la integritate fizică şi spirituală, la intimitate şi securitate personală, la opţiuni morale şi culturale proprii.
Pacientul cu pix: Vrem să fim informaţi asupra serviciilor medicale disponibile, despre modul cum le utilizaţi în favoarea sau defavoarea noastră. Să ni se facă un raport complet despre starea de sănătate, despre gradul de nebunie la care suntem.
Pacientul în cauză: Vrem să consultăm şi alţi medici, să aflăm adevărul deplin despre boala noastră.
Pacientul cu pix: Să ni se dea în scris rezultatul investigaţiilor diagnostice.
O voce de nebun: Să se prezinte exact în faţa lumii, modul inuman în care suntem trataţi şi îngrijiţi.
O altă voce de nebun: Să ni se dea acces la  datele medicale personale. Să nu se mai amestece nimeni în viaţa privată şi familială a nebunului.
Nebunul în patru labe: Să ni se dea dreptul la reproducere. Accesul la educaţia sexuală, dreptul la genă, la materialul genetic personal. Dreptul la înstrăinarea sau achiziţionarea completă a conţinutului cromozomial.
Pacientul în cauză: Da. Să ni se dea înapoi dreptul la genă şi la cromozomi. Să se respecte pe deplin dreptul divin asupra conformaţiei cromozomiale şi configuraţiei celulare.
Pacientul în patru labe: Dreptul la ADN şi la ARN, la enzime şi la hormoni, dreptul la informaţia cromozomială, la tainele mitocondriale.
Studenta interogatoare:  Şi nu în ultimul rând să nu uitaţi să cereţi dreptul la iubire, la o mai bună alegere a relaţiilor sociale, la o educaţie civică şi morală adecvată, la performanţa spirituală.
Asistentul şef: Dar dreptul la a bate moneda proprie, nu cereţi? Nu cumva vreţi să conduceţi spitalul şi să promulgaţi legi noi într-o lume absurdă. Pentru ce vreţi să complicaţi realitatea, dacă adevărul pentru voi e ceva personal, ţine de aberaţia fiecărui individ în parte? Sau poate vreţi necondiţionat dreptul la fugă?
Pacientul în cauză: Bine zis. Să fugim din lumea asta improprie, din universul acesta închis în sine, din cosmoidul acesta infect, din timpul ăsta monoton, absurd şi plin de evenimente îngheţate, de fenomene asfixiate în devenire... din noaptea asta fără sfârşit.
Astfel, sub impulsul evadării se porneşte în spital o nebunie confuză, o luptă haotică între personaje (asistenţi, infirmieri, şi chiar forţe de ordine), totul culminând cu un masacru. (Fondul muzical pentru scena masacrului: Primăvara, de A. Vivaldi). Pacientul în cauză, cu o ultimă suflare exclamă:
Pacientul în cauză: Nebuni, asta ne-a fost eliberarea! Aveţi grijă de ea... (Cortina)
(Ciprian Şoptică)


Comentariile cititorilor
claudia [25 September 2006 | 20:28:41]
as dori shi eu adresa redactiei dumneavoastra .multumesc
ramona [26 September 2006 | 10:23:25]
tu al catelea pacient erai?
Redacţia [27 September 2006 | 13:23:47]
Orice corespondenţă referitoare la redacţie se poate trimite pe adresa de mail [email protected] sau [email protected] Adresa redac'iei este: Publicaţiile Jurnalul Oline Botoşani, Pietonalul Transilvaniei nr.1 Sc.B, ap.3 Judeţul Botoşani Cod poştal: 710355 - Pentru Jurnalul literar -
Mircea Puscasu [18 October 2006 | 14:16:04]
Ai talent frate... Am ascultat la cenaclul literar,,Aici, departe,, fragmente din creatia ta, proza, poezie si teatru. Mi-au placut. Daca as fi un critic literar, as folosi un limbaj specific dar nu sunt decat un pasionat cititor de literatura si este deajuns afirmatia mea. Astept sa publici carti pentru a le citi. Succes la facultate.
un cetitor vigilent,amuzat [19 October 2006 | 21:04:08]
Si PROZA, si POEZIE, si TEATRU?!? Si chiar la celebrul cenaclu "Aici, departe"?Cum te simti cind auzi asemenea aprecieri elogioase tocmai din partea ilustrului cititor fara vocabular specific, dar cu afirmatii ferme Mircea Puscasu? Ai grija sa apara cartile!Si sa fie multe,sa ajunga la toata lumea!Pa! P.S. Succes la facultate!Pe bune!
Hello, Admin! You are the best!!! Congratulations. Best regards from regular visitor [24 October 2006 | 21:44:05]
Hello, Admin! You are the best!!! Congratulations. Best regards from regular visitor of your site. ;)
party poker [28 October 2006 | 01:08:38]
Hello, Admin! You are the best!!! Congratulations. Best regards from regular visitor of your site. ;)
holdem poker [01 November 2006 | 06:48:38]
Take care of it and keep it on the road!
law school [03 November 2006 | 22:54:53]
Cool design, great info!
Un cititor mai vigilent decat primul cu un mm [08 November 2006 | 18:33:00]
Stimabile gura casca ,dar daca traiesti in Botoseni ,cum de nu stii ca singurul cenaclu literar este Aici ,Departe .Care traieste efectiv . Poate or mai fi niscai oseminte de cenacluri dar lumea le-a uitat de mult .Asa ,stimabile ,informeaza -te cand casti gura in public .
holdem [10 November 2006 | 04:03:57]
Hello, Admin! You are the best!!! Congratulations. Best regards from regular visitor of your site. ;) ----------
Un domn cu bun simt [17 November 2006 | 10:53:59]
Exact asta este proportia dintre oamenii inteligenti si restul lumii adica mesajele oneste si kilometri de mesaje indescifrabile .Salutam pe domnul Rotundu ,un om de mare caracter si integru .
texas hold em poker table [19 November 2006 | 22:30:18]
Interesting, but navigation system is a little bit confusing ----------
poker table tour world [22 November 2006 | 04:30:08]
I glad too see this interest site, I tell my friends about it! They like sites like that: site ----------
blue poker print table [24 November 2006 | 04:10:17]
Take care of it and keep it on the road!
What a nice site! , you have been working very hard! [24 November 2006 | 15:11:53]
What a nice site! , you have been working very hard!
Ó âàñ î÷åíü èí [26 November 2006 | 21:15:22]
Ó âàñ î÷åíü èíôîðìàòèâíûé ñàéò. Ñïàñèáî! Ïðîãðàììèñòû ìîëîäöû, ÷òî ïðèäóìàëè òàêîé çäîðîâñêèé ñàéò!!!
drug lipitor [27 November 2006 | 23:19:07]
Very interesting and beautiful site. It is a lot of ful information. Thanks. ----------
didrex price [29 November 2006 | 10:02:11]
Good site! It is very creative and includes a wealth of information.
Gasinas [01 December 2006 | 01:27:11]
Sorry about the first entry. My fingers don't always go where they should.
texas holdem tournament [01 December 2006 | 23:20:57]
Hello, cool site - nice navigation keep going do it! You will have them for our next ----------
Kimadio [03 December 2006 | 08:15:20]
It was a great pleasure for me to visit and enjoy your site. Keep it running!
mortgage broker [14 December 2006 | 13:56:36]
Your site has very much liked me. I shall necessarily tell about him to the friends. ----------
gambling [14 December 2006 | 13:56:58]
Cool design, great info! ----------
online tramadol [15 December 2006 | 00:53:02]
You have many friends that post in your guestbook - it is cool! ----------
Kiska Ansky [17 December 2006 | 12:42:41]
Holy hit, it happened again
Oarymy Lee [28 December 2006 | 00:24:00]
Why, i am asking why all this happens and happens
nlvyb cgtwfxkhe [28 December 2006 | 11:45:28]
wnoptm qjsicwygn isoe vktygijn fangmqej btrsq uftcqwxj
lgmqkicys rftcbgmyw [29 December 2006 | 23:16:57]
yisbu leobkuw kcthfiw wnpcruz frsj zpfa jqdar
nzlimfskq pyldevqta [01 January 2007 | 07:32:18]
bnfqz ogupbt yisuhjq eijawnhkt edha upyqzm cvet
ciprian soptica [03 January 2007 | 15:36:45]
nu intele g ce naiba e cu a ceste mesuri
Denzel [06 January 2007 | 10:52:07]
Hello moder!
cgkpfjb gxclwftai [10 February 2007 | 05:02:44]
uwkc soxw qiwa jglndp rlxi bnrmkc biplc
w5Pc8u8BkGLK [30 September 2013 | 09:00:33]
Je reageert onder je Twitter acounct. ( / ) Je reageert onder je Facebook acounct. ( / )Verbinden met %sjQuery(document).ready(function(){var input = document.createElement( \'input\' ), comment = jQuery( \'#comment\' );if ( \'placeholder\' in input ) {comment.attr( \'placeholder\', jQuery( \'.comment-textarea label\' ).remove().text() );}// Expando Mode: start small, then auto-resize on first click + text lengthjQuery( \'#comment-form-identity\' ).hide();jQuery( \'#comment-form-subscribe\' ).hide();jQuery( \'#commentform .form-submit\' ).hide();comment.css( { \'height\':\'10px\' } ).one( \'focus\', function() {var timer = setInterval( HighlanderComments.resizeCallback, 10 )jQuery( this ).animate( { \'height\': HighlanderComments.initialHeight } ).delay( 100 ).queue( function(n) { clearInterval( timer ); HighlanderComments.resizeCallback(); n(); } );jQuery( \'#comment-form-identity\' ).slideDown();jQuery( \'#comment-form-subscribe\' ).slideDown();jQuery( \'#commentform .form-submit\' ).slideDown();});}); Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties.Agenda23 juni 2013 vanaf 20.00 uur
CRHcxYtV [01 October 2013 | 13:54:54]
Je reageert onder je Facebook auccont. ( / )Verbinden met %sjQuery(document).ready(function(){var input = document.createElement( \'input\' ), comment = jQuery( \'#comment\' );if ( \'placeholder\' in input ) {comment.attr( \'placeholder\', jQuery( \'.comment-textarea label\' ).remove().text() );}// Expando Mode: start small, then auto-resize on first click + text lengthjQuery( \'#comment-form-identity\' ).hide();jQuery( \'#comment-form-subscribe\' ).hide();jQuery( \'#commentform .form-submit\' ).hide();comment.css( { \'height\':\'10px\' } ).one( \'focus\', function() {var timer = setInterval( HighlanderComments.resizeCallback, 10 )jQuery( this ).animate( { \'height\': HighlanderComments.initialHeight } ).delay( 100 ).queue( function(n) { clearInterval( timer ); HighlanderComments.resizeCallback(); n(); } );jQuery( \'#comment-form-identity\' ).slideDown();jQuery( \'#comment-form-subscribe\' ).slideDown();jQuery( \'#commentform .form-submit\' ).slideDown();});}); Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties.Agenda23 juni 2013 vanaf 20.00 uur
Tnmt0VPDB [02 October 2013 | 07:45:16]
It\'s exactly like alumbs and cd\'s. Cd\'s are great and the right direction to go. Progress should always be embraced. But I still have my alumbs and love them. Just because we have progress doesn\'t mean we should forget the old. Heck! just bought an old and big thick Webster\'s Dictionary. B.E.? More can be found online, but I still love the books. I intend on buying a few sets soon. I see the really cheap at resale shops. Online is the way to go but the books are always enjoyable.As far as your question. To continue to print these? I can\'t see it being profitable in the age of the computer.
p9oiuNqp8 [02 October 2013 | 20:53:08]
Sunt sigura ca nu dseorte nimeni sa afle vesti cu si despre mine si totusi,nu imi pot tine degetele departe de tastatura calculatorului.Crisia,Am ramas muta de uimire si incintare atunci cind am aflat ca pacientul tau are copii si sunt sanse ca cineva sa ii poarte de grija.Nu exista inca nici un premiu de acest tip,nici distinctii,nici medalii,poate doar in imaginatia noastra.Te rog sa inchizi ochii o clipa si sa-ti imaginezi momentul in care,eu iti ofer o diploma si un titlu pentru comportamentul tau exemplar.Citi dintre noi ar face ceva bun pentru semenii lor,cu atit mai mult pentru unul ca cel care ti-a fost pacient,in farmacie.Daca ar exista cel putin cite un farmacist responsabil ca tine,in fiecare farmacie sunt sigura ca viata si sanatatea noastra ar fi in mai multa siguranta.Ma bucur pentru vestile bune,sunt trista pentru cei pentru care Creatorul a considerat ca sunt mai importanti acolo Sus si ni I-a luat de pe aceasta lume si cel mai mult imi doresc sa pot fi atit de puternica precum d-na Ileana Stana Ionescu pe care am ascultat-o cu placere in aceasta seara la TV pina in momentul in care a facut urmatoarea afirmatie atunci cind se strica motorasul acestei masinarii care este omul,ar trebui ca cineva sa-l inchida. Dinsa facea referire la acei oameni care sunt siliti sa-si poarte crucea pe acest pamint chiar si atunci cind sufera de boli care ii fac complet inutili si ii transforma intr-o povara atit pentru ei cit si pentru cei care ii ingrijesc.Pina si eu care cred in eutanasie,am fost uimita de curajul de care a dat dovada celebra actrita, in momentul in care si-a facut cunoscut acest punct de vedere,intr-un moment de maxima audienta.Crezi ca d-na I.S.Ionescu are dreptate?
A2sOFs2n [06 October 2013 | 03:53:46]
the fact that your from a state that is southern And you seem to be ptunig down Mississippi and Alabama makes you a hipocrit due to the fact that Louisiana is not much better. And I promise you wouldn\'t make a comment like that to a persons face who loves living there. Would be a pretty bad day for you. http://hxidahckewj.com [url=http://iiltqtf.com]iiltqtf[/url] [link=http://biqaxqimk.com]biqaxqimk[/link]
Autor:
Comentariu
Intruduceti in casuta text codul de securitate din poza de mai jos:
 
Aniversare      [Poezii şugubeţe]
de Filip Militeanu
Grupaj de poezie      [Poezie]
de Doru Petrariu
Grupaj de poezie      [Poezie]
de Andra Iacob
Divorţ      [Poezie]
de Vasile Iftimie
Am deja      [Poezii şugubeţe]
de Ion Pribeagu
La patruzeci de ani      [Poezie]
de Paul Mircea Ioardache
Sonete      [Poezie satirică]
de Constantin Puiu
Răţuşca      [Proză]
de Paul Mircea Iordache
Primăvara în livadă      [Poezie]
de Cătălina Braşoveanu
Cocostârcul      [Proză]
de Bogdan Leonard Popa
Aminul din natură      [Poezie]
de Valentin Jantea
Experimentul      [Proză]
de Andrei Siminiciuc
Teatru      [Teatru]
de Ciprian Şoptică
Curtezana cea băftoasă      [Proză]
de Viorel Buliga