Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 1 Noiembrie 2011

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.5573 lei
1 USD = 4.0641 lei


Număr accesări
Astăzi:
11088
De la 07 Ianuarie 2003
50594577

Votānd comasarea spitalelor

Botoşani: Consilierii PSD şi PNL şi-au īnfruntat liderii de partid


Aşa cum anticipa preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac, consilierii judeţeni s-au pronunţat favorabil asupra proiectului privind comasarea spitalelor, judeţul aliniindu-se la prevederile ordinului de ministru privind reorganizarea unităţilor spitaliceşti.
La decizia aleşilor a contribuit şi faptul că s-a căzut de acord ca votul să fie secret, astfel īncāt fiecare să-şi exprime opţiunea īn funcţie de convingerile proprii.
Astfel din 32 de consilieri prezenţi, Mihai Darie absentānd, 24 s-au pronunţat pentru comasarea Spitalului de Psihiatrie, Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalului de Copii cu Spitalul Judeţean.
Discuţiile au avut pe alocuri un caracter ironic, preşedintele Ţābuleac a făcut mici gafe de genul „ aşa-zisa reformă a ministerului”, iar consilierii au cerut garanţii şi tot felul de documente şi explicaţii.
„ Domnule preşedinte, toate detaliile legate de proiect nu m-au convins. Ar trebui să le aplicaţi īn cazul SC Nova Apa Serv unde sunt probleme” a spus vicepreşedintele Cătălin Lupaşcu īn īncercarea de a motiva un eventual vot negativ al liberalilor.
Aceasta a adăugat după numărarea voturilor că fiecare consilier a votat după propria conştiinţă şi a reclamat voalat presiunile la care au fost supuşi aceştia, alături de familia lărgită Pasul următor este de promovare a proiectului de Hotărāre de Guvern, hotărāre care se aşteaptă să fie aprobată cāt mai repede. Preşedintele Mihai Ţābuleac s-a declarat mulţumit de decizia consilierilor.
„M-am aşteptat pentru că am avut īntotdeauna dreptate īn justeţea proiectului pe care l-am elaborat. Am menţionat īncă de la īnceput că acest proiect nu trebuie să aibă conotaţii politice, ci doar tehnice pentru că urmăreşte maximizarea finanţării pentru spitalele aflate īn răspunderea noastră.
Faptul că astăzi, pentru a treia oară a fost dezbătut, dar cu succes de data aceasta nu face decāt să mă bucure pentru că īmi creează de acum īnainte posibilitatea de a duce operaţiunea de reorganizare īn continuare, astfel īncāt spitalele noastre să funcţioneze cāt mai bine”
, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţābuleac.
Acesta a menţionat că nu se intenţionează reducerea numărului de paturi sau eventuale concedieri. Principalul scop este obţinerea unor fonduri consistente care să asigure bunul mers al sănătăţii botoşănene.
„Īn ceea ce priveşte personalul TESA, la prima vedere, la un calcul estimativ, dar sec, pare că noua structură, prin aplicarea normativului, nu ar putea să fie preluaţi toţi oamenii, dar potrivit legii noi suntem obligaţi să-i luăm pe toţi, indiferent de specialitatea pe care o au.
Īn situaţia īn care noul normativ ne creează o dificultate īn ceea ce priveşte personalul TESA, trebuie să căutăm soluţii de plasare pe posturi vacante la celelalte specialităţi, funcţie de opţiunea oamenilor şi de natura calificării pe care o au”
, a mai spus preşedintele Mihai Ţābuleac.
Decizia consilierilor nu afectează conducerea Spitalului Judeţean Botoşani, ci doar structurile spitalelor ce au fost comasate. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]
 

TeleM
Comasarea spitalelor creează incertitudini angajaţilor
Spitalul Judeţean se războieşte īn instanţă cu E.on
Cămătarii din politica botoşăneană
Īntrerupere generală apă 4-5 noiembrie!
A venit 1 noiembrie, dar n-avem zăpadă
ce facem pānă la urmă cu anvelopele de iarnă
Sancţiuni pentru profesorii care au elevi cu rezultate proaste la īnvăţătură
Primarul Flutur a mai primit un premiu naţional
O călătorie cu maxi-taxi costă, de azi, 2 lei
S-a majorat taxa pentru gunoi
UE va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament, din 2013 sau 2015
Incetati sa va mai pacaliti singuri
economia este slabă, iar starea ei s-a īnrăutăţit īn octombrie
Ultimele clipe ale lui Steve Jobs
Ponta, despre şansele lui Geoană la prezidenţiale
Laserul romānesc aflat la loc de cinste īn lume
Horoscop
Bancul zilei: Deosebirea dintre amantă şi nevastă
Reţeta zilei: Salce de muştaru rece, pentru răsol
Ostatici, pe locul trei
Treabă bună, dar pe jumătate
Ioan Rotundu
Prețul de producție al gigacaloriei a scăzut cu 30 de lei
Caricatura zilei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Anunţuri@Jurnalul
Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: jurnalulbtd@gmail.com
Telefon: 0745 544 745